"Тенджерата" на недоволството ври, действа ли нервно властта?

Социолог: Подадената оставка е край и не се обсъжда!
Обновена: 22 юни 2018 08:30 | 18 юни 2018 12:15, Екип на Bulgaria On Air
91

БСП обяви, че ще внесе втори вот на недоверие към правителството. Мотивът е провал на кабинета в сектор "Сигурност" и несправяне на МВР с престъпността.

Опозицията смята, че времето на "Борисов 3" вече е отминало и няма какво да направи повече за държавата. БСП атакува и решението на премиера да не приеме оставката на социалния министър.

Още по темата
Според социолога Кънчо Стойчев със своите действия в последно време Бойко Борисов подрива устоите на политиката в България.

"Подадената оставка е край и тя не се обсъжда. Така е прието в света на дипломацията. Какво означава, че първо ще подаде оставка, после ще се върне. Влиза се в един свят, в който всичко може да се случи", категоричен бе социологът в студиото на "България сутрин" по Bulgaria ON AIR.

По думите му гафовете на правителството започват да излизат извън нормалното.

"Случиха се поредица тежки гафове. Междувременно тенджерата на общественото недоволство ври, но задържането на капака е опасно. Умният политик и държавник ще разчисти с голямата лопата. Проблемът е, че не се правят реформи в страната. Огромни пари се наливат в продънени системи. Гафовете ще продължават и ще бъдат по-мащабни", смята Стойчев.

Журналистката Кристина Кръстева смята, че политиката не е игра и правителството действа нервно и издава сигнали на нестабилност.

"Няма българин, който да е доволен от МВР, а в същото време там се наливат огромни пари. Борисов няма да се даде на БСП - ще се запъне и няма да играе по тяхната свирка. Длъжен е да отпуши напрежението и да махне Валентин Радев от поста вътрешен министър", коментира журналистката.

Според нея колкото и пари да има в една система, ако няма адекватна политика и управление, тя няма как да се развива.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


91
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
77
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ТИ ПЪК 83, ЗАЩО СИ МИСЛИШ ЧЕ *** ЩЕ НАПРАВЯТ НЕЩО ПО ДОБРО, АМИ ТЕ ГРЪМНАХА КТБ, А СЛЕД ТОВА ИМ СПРЯХА ЕВРОФОНДОВЕТЕ ПО ТРИ НАПРАВЛЕНИЯ, ЗА ВТОРИ ПЪТ.
76
1
 
1
 
! Отговори
Въпрос преди 5 години
Какво означава "по-състоятелен"? Неуместен на поста?! На български ли говорим, алоо?
75
1
 
5
 
! Отговори
Тодор Живков преди 5 години
Те и на коча мъдите се клатят, но не падат
74
9
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тук вече става дума за оцеляване на държавата ни и населението ни,нещата са сериозни,много сериозни! БСП какво се туткате и останалите партии и движения също,какво чакате? Целия народ вас чака да смените диктатурата!
73
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
всичката крадлива *** г.рберастка трябва да се измете както и останалите техни партньори
72
8
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Такъв тормоз,геноцид,мачкане и страх при никое правителство не е било - ФАКТ!И л ай н о да има като алтернатива,хората ще гласуват за л а й н о,само с надеждата да се махне тази фашистко-сталинистка диктатура на ГЕРБ!Стопиха населението и сме в демографска катастрофа,ако чакаме още 10 години, България няма да съществува изобщо.ГЕРБ Избори не печелят,а манипулират изборите!
71
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Е като свалим Бойко какво ще стане и кой ще дойде ? Пак ли пари за избори да даваме ? Кой е по-добър ? Корни, Бензинешки или Валери с кабелката ? Питам кой ? Тука си трябва цялостна реформа начело с цялата политическа върхушка, а не само да си сменяме партии !
70
9
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Факт е, че КТБ фалира именно при вашето управление на БСП, което е логично защото вие комунистите още 90-те години фалирахте всички банки!
69
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен Аре стига с тоя Орешарски! Всички знаем какво и как се случи с КТБ и кой я наливаше с пари като най-добрата банка! После крещеше, че банковата система фалира! Така я избомбиха КТБ и парите /около 5 млрд/ потънаха , а виновни няма. Страхотна банкова "реформа".
68
0
 
8
 
! Отговори
Валери преди 5 години
Стига с това клише "не се правят реформи". Правят се. Толкова, колкото може в държава и с общество като нашето. Защото знаем, че като тръгнат да реформират нещо и веднага скачат разни синдикати, НПО, засегнати и т.н. А и сме били свидетели на "радикални" реформи, от които ни настръхват косите и им сърбаме после попарата.
67
10
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
При Орешарски беше направо катастрофа - фалираха няколко банки, а убийствата бяха всеки ден.
66
9
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Какво беше при Орешарски,да СТЕЛЯХА СЕ ПО ЦЕНТЪРА,БИЕХА НИ ПО СЕЛАТА И ВСИЧКО СИ БЕШЕ КАКТО СИ Е И СЕГА,айде стига сте се правили на паднали от Марс мазни каскети.
65
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Пънчо,Пънчо,все сте комуняри АМА СТЕ ВСЕ МИЛИОНЕРИ майчицата ваша......Борисов не се умори да прави гафове и да ви налива вода в мелницата.
64
11
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
И какво беше при Орешарски?Нещо по-лошо от сега ли?Стреляха ли се по центъра,биеха ли ни ромите по села и градове,убиваха ли бизнесмени....хайде стига с този Орешарски,той и за градушките ще ви е виновен
63
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Кънчовци, Райчовци... всякаква червена социология на Позитанска копаня.Червен Колю няма ли и той да хвърля боб?
62
16
 
14
 
! Отговори
Байфидан преди 5 години
До гробокопача. А бе, ***, тези преброените дни на ГЕРБ ги броите от 10 години и те все не свършват. Няма и да свършат скоро, така че си купи сметало.
61
13
 
19
 
! Отговори
изнервен преди 5 години
А бе, Къньо, а бе, червена подлого, ври ти чорбата в кухата кратуна. Протести и недоволства е най-нормалното нещо в една демпкратична държава. Знаем какво беше преди 89 и дали някой можеше да протестира, знаем и какво беше при Орешарски. Така че, айде по-кротко, скоро ново правителство няма да има, защото това засега няма алтернатива.
60
7
 
17
 
! Отговори
Пънчо преди 5 години
Кънчо социолога чудо,с гумена глава!
59
9
 
16
 
! Отговори
нещастник преди 5 години
Изключително гнусен , непочтен и отвратителен човек е този Кънчо.
58
17
 
24
 
! Отговори
Свободен българин преди 5 години
Кажете едно управление на социалистите, което да не е компрометирано? Луканов? Виденов? Станишев? Крадохте като за последно, стига ви толкова. Не че ББ е цвете, и той е от вашето котило.