"Тенджерата" на недоволството ври, действа ли нервно властта?

Социолог: Подадената оставка е край и не се обсъжда!
Обновена: 22 юни 2018 08:30 | 18 юни 2018 12:15, Екип на Bulgaria On Air
91

БСП обяви, че ще внесе втори вот на недоверие към правителството. Мотивът е провал на кабинета в сектор "Сигурност" и несправяне на МВР с престъпността.

Опозицията смята, че времето на "Борисов 3" вече е отминало и няма какво да направи повече за държавата. БСП атакува и решението на премиера да не приеме оставката на социалния министър.

Още по темата
Според социолога Кънчо Стойчев със своите действия в последно време Бойко Борисов подрива устоите на политиката в България.

"Подадената оставка е край и тя не се обсъжда. Така е прието в света на дипломацията. Какво означава, че първо ще подаде оставка, после ще се върне. Влиза се в един свят, в който всичко може да се случи", категоричен бе социологът в студиото на "България сутрин" по Bulgaria ON AIR.

По думите му гафовете на правителството започват да излизат извън нормалното.

"Случиха се поредица тежки гафове. Междувременно тенджерата на общественото недоволство ври, но задържането на капака е опасно. Умният политик и държавник ще разчисти с голямата лопата. Проблемът е, че не се правят реформи в страната. Огромни пари се наливат в продънени системи. Гафовете ще продължават и ще бъдат по-мащабни", смята Стойчев.

Журналистката Кристина Кръстева смята, че политиката не е игра и правителството действа нервно и издава сигнали на нестабилност.

"Няма българин, който да е доволен от МВР, а в същото време там се наливат огромни пари. Борисов няма да се даде на БСП - ще се запъне и няма да играе по тяхната свирка. Длъжен е да отпуши напрежението и да махне Валентин Радев от поста вътрешен министър", коментира журналистката.

Според нея колкото и пари да има в една система, ако няма адекватна политика и управление, тя няма как да се развива.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


91
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
57
7
 
31
 
! Отговори
Свободен българин преди 5 години
Така ще е, ББ ще си разиграва коня, защото БСП направиха всичко възможно да се компрометират безвъзвратно в очите на народа, единствените им поддържници останаха пенсионери и няколко млади кариеристи, които гледат да се облажат с остатъците. Лява партия ли!? Плоският данък кой го въведе? А къде учат децата ви? В коя партия има най-много милионери? Отвращавате ме с популизма си.
56
8
 
10
 
! Отговори
Да преди 5 години
ПОЖАРНИКАР Е ЕДНА ОТ НАЙ-ХУБАВИТЕ ПРОФЕСИИ !!!! Противопожарната служба на България е от малкото , които са на световно ниво ...
55
11
 
17
 
! Отговори
Башка Луд преди 5 години
Да заменим ГЕРБ с БСП, е все едно да се полеем с пик.ня, за да се измием от ла,й ната!Възмездие трябва, не просто смяна на едните лапачи с други! Бесепарите са сложили лигавниците и само чакат да докопат кокала. Алтернатива на статуквото трябва, толкова ли няма читави хора в България, че само за смяна на кражбарите приказваме?
54
22
 
11
 
! Отговори
Това е преди 5 години
ГЕРБ ще управлява България ОЩЕ ДЕСЕТ ГОДИНИ !!!!! След това ще видим кой. Такава е действителноста. ....
53
7
 
8
 
! Отговори
до българон преди 5 години
Спокойно може да си теглиш куршума. Ти си безнадежден случай, ***. ..
52
9
 
11
 
! Отговори
ПЕНКО преди 5 години
ПРЕДСТАВЕТЕ СИ : " ПЛЕШИВ , ОЧИЛАТ , Р А И Р А Н ...-ЩО Е ТО ???"... МИ ПАНДИЗЧИЯ БЕ - ...СОЦИОЛОГ-...-СОЦИО-ПАД !!! РОЗОВО- ЧЕРВЕО-ЧЕРВЕНИЯ "ПРОТЕКТОР " НА ДЕЦАТА НА БИВШАТА БКП -НОМЕНКЛАТУРА / НЕКОМУНИСТИ /...И СИ Е "ГУШО-ГУШО-ГУШИ" ---ПРЕТЕНДЕНТ ЗА ПАНДЕЛАТА !!! АЗ ПРОСТО БИХ ЛИКВИДИРАЛ ПОКОЛЕНИЕТО МУ !!!
51
18
 
19
 
! Отговори
Българин преди 5 години
ГЕРБ се провалиха, народът ще гласува за БСП защото БСП повече няма да крадат, преди БСП много крадяха, но сега вече няма да крадат, този път ще бъде по-различно, БСП ще работят за народа, за това българите ще гласуваме за БСП.
50
12
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Предложение: Иска ти се или не, така или иначе, битката на следващите избори ще е БСП-ГЕРБ. Но мисля че повечето хора вече са разбрали, че от ГЕРБ освен тотално разграбване и разпродаване на държавата друго не може да се очаква.
49
6
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
как така ще си играе с хората....ще ги гони.....после ще ги връща...че кой е той ,че ще си играе със съдбата на хората...и защо този министър се подлага на такова унижение....ако се случеше с мен ,не бих понесъл подобно разиграване....че кой е той...че да се отнася така с хората...и как въобще си го позволява....отврат...това означава ,че и отношението му към останалите българи е такова...това е унизително и за нас самите като народ такъв човек да ни управлява и ние да си мълчим...
48
3
 
13
 
! Отговори
Гробокопач преди 5 години
До ДемократИ аз така мисля, Демократ;))) Демокрацията е краят на историята, именно,з ащото след нея, няма да останат живи хора;)))
47
5
 
17
 
! Отговори
Гробокопач преди 5 години
До анонименЗатова го наричам "селският цар" на България - евроатлантическата Бърдоква. Но дните му са преброени, като тези на Ивайло. В крайна сметка, той е евреин, а това никак не е полезно за България. Полезно е само за прецъфтели гербери като "Тонката".
46
13
 
11
 
! Отговори
До 54 шабшал преди 5 години
Що си мислиш че 5-10 червени трола пишещи за някоя копейка сте българския народ бе йовчарино
45
6
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Вече започвам да си мисля, че изборите се фалшифицират. Не може болшинството българи да са на толкова ниско ниво, че да избират пожарникар за премиер.
44
4
 
25
 
! Отговори
мнеее преди 5 години
До тонката 45В грешка си , народът не избира ББ , той си купува изборите
43
4
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
не разбирам как един премиер ще прави твърдения от рода....."да ми се махнат от главата"....че нали е сложен там да служи на народа и да рашава проблемите ,а не да държи като другарят Сталин...само за тези си думи той е недостоен за премиер....то да му беше за пръв път....и се продължава да се гласува за него...ако и 5-т5 път го преизберат,наистина си заслужаваме съдбата...ако не е късно вече....
42
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Само В. Радев не е за махане има още един куп , външният министър, здравният министър или по добре всичките.
41
3
 
25
 
! Отговори
Гробокопач преди 5 години
До тонкатаПроблема на Бойко вече е голям. "Колкото си иска" остана в миналото. Падането на "Борисов 2" сложи край на това. Това е вашият край.
40
2
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Едно общество си заслужава бедствието.
39
5
 
27
 
! Отговори
Гробокопач преди 5 години
До АнонименА безизходицата на Бойко, откъде идва? Значи, оставката на Бойко, не е само негово, лично бягство, има си външни фактори,з а да падне. Огънят срещу Бойко от наша страна е всеки божи ден. Залп след залп. Канонада с всички оръдия. Бойко трябв ада падне, не само, но и никога д ане се върне отново!
38
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 40Сега след 1989 г/ са самотни майки с по няколко мъже и прибират социална помощ.