25 юни: Автобусните превозвачи на ефективен протест

1800 автобуса са се включили в днешния им протест
14 юни 2018 18:12, Анисия Иванова
9
25 юни: Автобусните превозвачи на ефективен протест
Снимка: Булфото

Отказът на управляващите да оттеглят законопроекта за Българската автомобилна камара е причина да се пристъпи към организацията на мащабен ефективен протест, който е насрочен за 25 юни в София, съобщиха от Българската стопанска камара.

Очаква се в него да се включат 750 пътнически автобуса. Готовност да участват в протеста с 200 камиона имат и фирмите от товарните превози.

Още по темата

Автобусните превозвачи проведоха от 14.00 до 15.30 ч. днес предупредителен протест в страната срещу законопроекта.

Браншовите организации в автобусния транспорт са единни в исканията си за спиране на проектозакона, който според тях е лобистки и дава цялата държавна власт в ръцете на няколко души с интереси в транспортния бизнес и със сериозна политическа подкрепа от страна на управляващите.

По данни на браншовите организации в протеста днес са се включили 1800 автобуса по 2480 разписания в 32 града, сред които: Перник, Варна, Благоевград, Търговище, Петрич, Добрич, Сандански, Пловдив, Карлово, Кърджали, Кюстендил, Монтана, Лом, Вършец, Берковица, Исперих, Омуртаг, Поморие, Дулово, Търново, Гоце Делчев, Смолян, Шумен, съобщава БТА.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Държавата желае да абдекира от контрола над всичко и да си пусне в замяна фирмички, които да изпълняват определени поръчки.
4
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
После се чудим какви насоки имало ми те не са спирали защо да.спират полза няма
3
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Интересно мие едно казват едикои си бил направил това онова ми нее виновен тои виновни са тия отгоре те са за метла оттях трябва да се почне дефакто купени книжки и какво ли не отгоре отгоре оттам иде всичко не луд тоя които яде баницата а тоя които им я дава те са гладни каква вина има обикновенна фирма никаква вината е в тия така са научени така правят това е нито фирмите са виновни нито клиентите гладна мечка хоро не Гор
2
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Къде оня министъра петербурски, къде е БДЖ сега можеха да направят удара!
1
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Мафиотите нз ГРОБ о ДПС, които умишлено съсипаха БДЖ.