Баща към децата си: Няма да останете живи до следващия си рожден ден!

Майката: Не търся съжаление, а подкрепа, за да се спасим...
14 юни 2018 13:45,
155
Баща към децата си: Няма да останете живи до следващия си рожден ден!
Снимка: Reuters, архив

"Ще убия децата и ще се наслаждавам да те гледам как страдаш! После ще обвиня теб и ще те натикам в затвора". Това е само част от изповедта на една майка в социалната мрежа, която не търси съжаление, а има нужда от силна подкрепа, за да спаси живота на децата си, както и своя собствен. И това е реалната жестока история на Галя Дойчева, която застава с лицето си, за да доведе тази трудна битка, каквато имат и други хора по света, до своя щастлив край - да съхрани невинни човешки животи.

От редакцията смятаме, че най-добрият начин, чрез който можете да се запознаете с историята на Галя, е като го направите посредством собствения ѝ разказ, който ви предоставяме без наша намеса. 

"Искам да разкажа за нашия случай, в контекста на темата с децата от Норвегия. В момента в България се случват още по-страшни неща, и то със съдействието на социалните ни служби и институциите.

Накратко, разведена съм с биологичния баща на двете ми деца от първия брак. Живели сме дълги години в условията на брутално домашно насилие и след развода аз и двете деца бяхме насочени от отдел "Закрила на детето" към психологическа подкрепа за справяне с травмите от домашното насилие.

Тормозът над мен и децата ми продължава и до днес, т.к. бившият ми съпруг, за съжаление, ползва непозволени практики в правосъдната система, като майка му и негов адвокат са част от съдебната система повече от половин век. Мисля, че няма нужда от повече обяснения защо и как е възможно случващото се...

Бащата на двете ми деца спечели преди дни делото за родителски права, като във всичките инстанции извършваше системно законови нарушения, открадваше документи от делата, манипулираше експертизи, малтретираше свидетели, лиши от право да бъдат изслушвани моите свидетели, заплашваше, вкл. и със смърт - децата ми и мен, фабрикуваше данни, прилагаше натиск над роднини и приятели... Убедих се, че е страшно да живееш с нарцисист, но е още по-страшно да си разведена с такъв!

Но най-страшното е, че на последните срещи с децата ги заплашва, че няма да доживеят до следващия си рожден ден. А според съдебното решение децата трябва незабавно да заживеят в дома на насилника.

Не искам да описвам в какво психологическо състояние са сега децата ми, очаквайки социалните и полицията да дойдат и насилствено да ги предадат на насилника. Не искам да се предавам в този тежък момент, не търся съжаление, търся подкрепа за спасяването на децата си!

По делото ни за родителски права има изслушване на свидетели психолози, които многократно сигнализират за нечовешкото отношение на бащата към децата и за сериозен риск за живота им. Но съдът игнорира всичките доказателства и прикрива насилието.

Само да вметна, нашият случай е познат на всички институции, на редица РПУ-та, децата са изслушвани и в синя стая, и в кризисен център сме настанявани за половин година, за да останем живи... Доказателства за насилието има безспорни, психолози от Комплекс за социални услуги към Столичната община са давали и гласни показания по делото за родителски права, като са сигнализирали за деца в риск, в съдебна зала са заявили своята позиция, разказвали са за насилието, което бащата упражнява над децата, но всичко това изчезва от досието, изчезват или не се допускат всичките наши докумени, доказващи насилието, игнорират се всичките ни доказателства за насилието. Документи от полиция, от разследващи органи, от Прокуратура - не се обсъждат изобщо. Документ, доказващ патологията на бащата на децата е откраднат от съда и тази кражба отново се прикрива. В съдебна зала се малтретира наш свидетел от бащата на децата, социалните лично блъскат и дърпат сина ми в отдела им... и цялата система активно работи в полза на насилника и против децата.

Мога да изброявам стотици и хиляди нарушения, но основното е, че към момента децата ми са в сериозен риск. От седмица родителските права са предоставени на бащата. И съм оставена с вързани ръце да чакам най-страшното. Това, което ми каза в очите: "Ще убия децата и ще се наслаждавам да те гледам как страдаш! После ще обвиня теб и ще те натикам в затвора".

И вярвам - ще го направи. А предвид връзките му в съда, престъплението ще остане отново скрито!

От седмица живеем в постоянен страх и като последен отчаян опит да спася децата си, пиша в групата. Защото, вярвам, даването на гласност по случая е последният шанс за семейството ми!"

Екипът на Dnes.bg също вярва в това, затова ще си позволим да призовем и останалите колеги да станат съпричастни към битката на Галя.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


155
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
91
8
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Възможно е да е така,както е описано,но кой знае защо,много ми се натрапва нещо, в стил "истанбулска конвенция",с цел настройване на обществото за подписването и!Ама,хептен много!!!
90
10
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тия които не спират да правят прословутата конвенция на всяка манджа мерудия в коментарите, трябва да бъдат вкарани в психиатрия за остра форма на ОКР! Аман, гъбяса ми мозъка! Конвенция та конвенция. Тя е виновна и за глобалното затопляне!
89
9
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Обърнете към господари на ефира от там ще се вдигне гласност
88
17
 
11
 
! Отговори
Мда... преди 5 години
Лъже, здраво и *** е, че *** ни институции може и да се вържат.
87
11
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 94 За съжаение,много малтретирани от съпрузите си майки,тъпят насилие и не се равеждат,само заради децата.
86
9
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен93 Като бъде забранен дотъпа на бащата и неговите роднини до материалите по делото./Да му се предоставят само копия то тах/.Адвокатът на бащата на децата,да преглежда документите само в присъствие на независим съдебен свидетел,или адвокатът на майката,евентуално децата.Като в основанието за подновяване на делото изрично бъде посочено,че има съмнение,че адвокатът на бащата е участвал в кражбата на приложените по делото документи.
85
14
 
4
 
! Отговори
стефчо преди 5 години
Вечно мъки и грижи създава,затова налагай го здраво! Нямаш от него никаква радост,само и само когато го правиш....Бии хлапето ,налагай го здраво!
84
12
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Живели сме дълги години в условията на брутално домашно насилие" - само аз ли виждам проблем тука или има и други? Дълги години в условия на БРУТАЛНО домашно насилие... Тази жена вероятно е ***. Няма нормален човек, който ще остане с насилника си дори и след първия небрутален случай. Или е *** или лъже. Профила във фейса е много измислен. На снимката децата са изрязани. Това казва много. Ако е истински профила де. Снимката е като че няма други снимки и използва тази.
83
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
За съжаление,заради недостатъците на ***,наши съграждани,обществото става свидетел на издевателства над деца,защото те са най-невинните жертви.Какво трябва да се направи?Децата трябва отново да бъдат разпитани,като адвокатската защита на майката,трябва да поиска това със свидетели по възможност и на основата на тяхните показания.Майката би трябвало да има копия от откраднатите документи и с всимко това,да се даде рестарт на делото,което да е под специалната защита на правосъдните органи.
82
4
 
7
 
! Отговори
художника преди 5 години
Галя, Галя.....съчувствам ти /ако е така/, но щом се бориш за децата си, защо спестяваш името на бащата - насилник? Публикувай му името, адреса, телефона....ако си отчаяна по описанието ти, защо не го направиш? Ще видиш колко бързо ще решим проблема ти. Или пък има нещо друго, което ни спестяваш???
81
28
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Загубила е издръжката ;)))В момента за нея всички са зли и продажни ;)))Трагедия... А си е мислела, че ще рекетира бащата да я издържа докато е жив... Вече няма да може да настройва децата срещу него и семейството му... ;)))Има справедливост на тая земя!
80
12
 
22
 
! Отговори
Алекс преди 5 години
Искрено я съжалявам, но не ми идва наум как да и се помогне!!! Омбудсмана ли да се намеси? Нека пробва!
79
10
 
46
 
! Отговори
Мъж преди 5 години
Жени, мислете малко преди да се хващате с насилници и да съсипвате живота си и тези на децата ви. Насилниците се разпознават лесно по дребните неща. Симптомите са явни освен ако не сте слепи. При първия шамар или истеричен скандал -> багажа и чао. Не правете компромиси със себе си за да не страдате.
78
11
 
31
 
! Отговори
ввв преди 5 години
Доколкото разбрах, жената сега живее с друг мъж, т.е. има подкрепа и не е съвсем сама, така че настоящият мъж не може ли да "посъветва" първия хубостник, барабар и майка му! Явно първият е мамино момченце, комплексар- нарцис (най- лошата комбинация)! Такъв не може да приеме факта, че жената е продължила живота си, това е опасен тип, от който може да се очаква наистина всичко!
77
6
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Продължава задкулисно манипулираното противопоставяне жени-мъже. Повече от естествено е, че няма нормален човек /мъж или жена/ който да одобрява каквато и да е форма на насилие в една връзка.Дайте заради няколко психопата и 2-3 истерички да се простреляме всички в бедрото с джендерастката конвенция.
76
8
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Това е част от демокрацията.
75
2
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"в българия мъжете са с големи кореми и малки *** и огромно самочувствие без покритие и разбира се са насилници"Това е все едно да кажа, че всички жени са ***, което очевидно не е така. Хайде по-полека с обобщенията.
74
15
 
43
 
! Отговори
ell преди 5 години
Хора историята е истинско.Жената ми е позната и хал хабер си няма от истанбулска конвенция и всички глупости изсписани тук.Тя се бори за своя и на децата си живот.Непрекъснато я заплашва с убийство,а докато е живяла с него е пребивана и какво ли още не,децата са травмирани.Вместо да пишете глупости-насочете енергията си да и се помогне.
73
10
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"За такива садистични комплексари куршум е малко :("Вярно но...САМО АКО НАПИСАНОТО Е ИСТИНА.Като знаем какви жени има, как извъртат нещата, как спекулират - по добре да не се бърза с оценките кой крив, кой прав.
72
16
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тоя фейс стана бюро за оплакване, житейски събития, разводи, и не знам какво си...Г-жо, не знам каква помощ искате от хората там във фейсбук... (разбира се ако е истина)...