Баща към децата си: Няма да останете живи до следващия си рожден ден!

Майката: Не търся съжаление, а подкрепа, за да се спасим...
155
Баща към децата си: Няма да останете живи до следващия си рожден ден!
Снимка: Reuters, архив

"Ще убия децата и ще се наслаждавам да те гледам как страдаш! После ще обвиня теб и ще те натикам в затвора". Това е само част от изповедта на една майка в социалната мрежа, която не търси съжаление, а има нужда от силна подкрепа, за да спаси живота на децата си, както и своя собствен. И това е реалната жестока история на Галя Дойчева, която застава с лицето си, за да доведе тази трудна битка, каквато имат и други хора по света, до своя щастлив край - да съхрани невинни човешки животи.

От редакцията смятаме, че най-добрият начин, чрез който можете да се запознаете с историята на Галя, е като го направите посредством собствения ѝ разказ, който ви предоставяме без наша намеса. 

"Искам да разкажа за нашия случай, в контекста на темата с децата от Норвегия. В момента в България се случват още по-страшни неща, и то със съдействието на социалните ни служби и институциите.

Накратко, разведена съм с биологичния баща на двете ми деца от първия брак. Живели сме дълги години в условията на брутално домашно насилие и след развода аз и двете деца бяхме насочени от отдел "Закрила на детето" към психологическа подкрепа за справяне с травмите от домашното насилие.

Тормозът над мен и децата ми продължава и до днес, т.к. бившият ми съпруг, за съжаление, ползва непозволени практики в правосъдната система, като майка му и негов адвокат са част от съдебната система повече от половин век. Мисля, че няма нужда от повече обяснения защо и как е възможно случващото се...

Бащата на двете ми деца спечели преди дни делото за родителски права, като във всичките инстанции извършваше системно законови нарушения, открадваше документи от делата, манипулираше експертизи, малтретираше свидетели, лиши от право да бъдат изслушвани моите свидетели, заплашваше, вкл. и със смърт - децата ми и мен, фабрикуваше данни, прилагаше натиск над роднини и приятели... Убедих се, че е страшно да живееш с нарцисист, но е още по-страшно да си разведена с такъв!

Но най-страшното е, че на последните срещи с децата ги заплашва, че няма да доживеят до следващия си рожден ден. А според съдебното решение децата трябва незабавно да заживеят в дома на насилника.

Не искам да описвам в какво психологическо състояние са сега децата ми, очаквайки социалните и полицията да дойдат и насилствено да ги предадат на насилника. Не искам да се предавам в този тежък момент, не търся съжаление, търся подкрепа за спасяването на децата си!

По делото ни за родителски права има изслушване на свидетели психолози, които многократно сигнализират за нечовешкото отношение на бащата към децата и за сериозен риск за живота им. Но съдът игнорира всичките доказателства и прикрива насилието.

Само да вметна, нашият случай е познат на всички институции, на редица РПУ-та, децата са изслушвани и в синя стая, и в кризисен център сме настанявани за половин година, за да останем живи... Доказателства за насилието има безспорни, психолози от Комплекс за социални услуги към Столичната община са давали и гласни показания по делото за родителски права, като са сигнализирали за деца в риск, в съдебна зала са заявили своята позиция, разказвали са за насилието, което бащата упражнява над децата, но всичко това изчезва от досието, изчезват или не се допускат всичките наши докумени, доказващи насилието, игнорират се всичките ни доказателства за насилието. Документи от полиция, от разследващи органи, от Прокуратура - не се обсъждат изобщо. Документ, доказващ патологията на бащата на децата е откраднат от съда и тази кражба отново се прикрива. В съдебна зала се малтретира наш свидетел от бащата на децата, социалните лично блъскат и дърпат сина ми в отдела им... и цялата система активно работи в полза на насилника и против децата.

Мога да изброявам стотици и хиляди нарушения, но основното е, че към момента децата ми са в сериозен риск. От седмица родителските права са предоставени на бащата. И съм оставена с вързани ръце да чакам най-страшното. Това, което ми каза в очите: "Ще убия децата и ще се наслаждавам да те гледам как страдаш! После ще обвиня теб и ще те натикам в затвора".

И вярвам - ще го направи. А предвид връзките му в съда, престъплението ще остане отново скрито!

От седмица живеем в постоянен страх и като последен отчаян опит да спася децата си, пиша в групата. Защото, вярвам, даването на гласност по случая е последният шанс за семейството ми!"

Екипът на Dnes.bg също вярва в това, затова ще си позволим да призовем и останалите колеги да станат съпричастни към битката на Галя.


155
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
82
15
 
42
 
! Отговори
ell преди 7 месеца
Хора историята е истинско.Жената ми е позната и хал хабер си няма от истанбулска конвенция и всички глупости изсписани тук.Тя се бори за своя и на децата си живот.Непрекъснато я заплашва с убийство,а докато е живяла с него е пребивана и какво ли още не,децата са травмирани.Вместо да пишете глупости-насочете енергията си да и се помогне.
81
10
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
"За такива садистични комплексари куршум е малко :("

Вярно но...САМО АКО НАПИСАНОТО Е ИСТИНА.

Като знаем какви жени има, как извъртат нещата, как спекулират - по добре да не се бърза с оценките кой крив, кой прав.
80
16
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Тоя фейс стана бюро за оплакване, житейски събития, разводи, и не знам какво си...Г-жо, не знам каква помощ искате от хората там във фейсбук... (разбира се ако е истина)...
79
15
 
20
 
! Отговори
Нерез преди 7 месеца
Има една такава мисал: "Мъжете се страхуват, жените да не им се присмиват, а жените се страхуват мъжете да не ги убият". Това не е измислица, а факт и истина. За съжаление в българия мъжете са с големи кореми и малки *** и огромно самочувствие без покритие и разбира се са насилници. Тъжно. Ето я и истината. Често пъти жените отглеждат мамини синчета които след това стават насилници. Физически и психически. Тъжно е че жените сами създават своята опасност. Иначе без жените нямаше да има свят!
78
30
 
18
 
! Отговори
До 72 преди 7 месеца
Вярвам повече на две съдебни инстанции,отколкото на манипулативна статия.Всеки може да си говори каквото иска-може и проблеми се решават в съда,не в медиите или НПО.
77
26
 
10
 
! Отговори
Членска карта №7 преди 7 месеца
До Пет

В Османската империя поне имаше ред! Жените раждаха и работеха на чакъма... Не си развяваха гащите по фаце бок!
76
7
 
7
 
! Отговори
Аз преди 7 месеца
Дайте историята в съдби на кръстопът. Там в съда всичко се решава.
75
12
 
30
 
! Отговори
Пет преди 7 месеца
Такива подобни случаи в България колкото искате! Терор от мъжа и щом е с Връзки в съда за него всичко се прикрива! Позната Бг действителност.В Европа или Османската империя през 15 век сме?!От личен опит знам за каква Система става на въпрос!
74
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
социалните са едни прекфалицирали се по европейски програми лелки които само повтарят като папагал заучени фрази и да прекарат деня докато се пенсинират.
73
19
 
14
 
! Отговори
Ivan преди 7 месеца
Problema na bulgarskute muje e che sa
Kompleksirani
Prosti
Niski
Nedodqlani
Kosmati
Bedni
72
10
 
9
 
! Отговори
До 62 преди 7 месеца
Не можеш ли да прочетеш изповедта на майката преди да напишеш мнението си. Чукча не читател, а писател!
71
3
 
16
 
! Отговори
Кухи лейки преди 7 месеца
Притисната от бедност и мизерия българина предпочита да превърти пред това да има гръбнак и да отстоява правата си и се бори за по-голяма заплата.
70
8
 
15
 
! Отговори
Коментатор преди 7 месеца
Това във Facebook ли го прочетохте? Някаква проверка и потвърждение на предоставената информация от дамата?
69
18
 
15
 
! Отговори
Членска карта №7 преди 7 месеца
Това е демокрацията! Изправя се някаква кака и сипе обвинения, верни или не, няма значение...
Като публикувате такива покъртителни изповеди, дайте да чуем и другата страна.
68
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Съдебната ни система е безнадежно корумпирана! Политически, семейни, приятелски и какви ли не зависимости съществуват в нашата "кривосъдна" система!
67
9
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Огласяване на случая, пълно публикуване на документите и решенията по делото, записи , свидетели, и после като стане ясно кой какви ги е вършил, тези от съдебната система да се уволняват без право на завръщане и да им се отнемат правата за пенсия от натрупания стаж в системата. Да видим колко бързо ще се върне справедливостта в България.
66
22
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Българският съд е безпристрастен и неподкупен. Казах!
65
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
До Анонимен 64 Абсолютно.
64
6
 
4
 
! Отговори
Българин преди 7 месеца
Правителството е виновно, че не се е погрижило!
63
10
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Абе вие четете ли че майка му е някаква съдийка и си прави каквото иска и крадат и манипулират доказателства.
Стига СТе писали глупости за жената.
В България не хората, системата е виновна.
Работи за тоя който плаща рушвети и има връзки