Баща към децата си: Няма да останете живи до следващия си рожден ден!

Майката: Не търся съжаление, а подкрепа, за да се спасим...
14 юни 2018 13:45,
155
Баща към децата си: Няма да останете живи до следващия си рожден ден!
Снимка: Reuters, архив

"Ще убия децата и ще се наслаждавам да те гледам как страдаш! После ще обвиня теб и ще те натикам в затвора". Това е само част от изповедта на една майка в социалната мрежа, която не търси съжаление, а има нужда от силна подкрепа, за да спаси живота на децата си, както и своя собствен. И това е реалната жестока история на Галя Дойчева, която застава с лицето си, за да доведе тази трудна битка, каквато имат и други хора по света, до своя щастлив край - да съхрани невинни човешки животи.

От редакцията смятаме, че най-добрият начин, чрез който можете да се запознаете с историята на Галя, е като го направите посредством собствения ѝ разказ, който ви предоставяме без наша намеса. 

"Искам да разкажа за нашия случай, в контекста на темата с децата от Норвегия. В момента в България се случват още по-страшни неща, и то със съдействието на социалните ни служби и институциите.

Накратко, разведена съм с биологичния баща на двете ми деца от първия брак. Живели сме дълги години в условията на брутално домашно насилие и след развода аз и двете деца бяхме насочени от отдел "Закрила на детето" към психологическа подкрепа за справяне с травмите от домашното насилие.

Тормозът над мен и децата ми продължава и до днес, т.к. бившият ми съпруг, за съжаление, ползва непозволени практики в правосъдната система, като майка му и негов адвокат са част от съдебната система повече от половин век. Мисля, че няма нужда от повече обяснения защо и как е възможно случващото се...

Бащата на двете ми деца спечели преди дни делото за родителски права, като във всичките инстанции извършваше системно законови нарушения, открадваше документи от делата, манипулираше експертизи, малтретираше свидетели, лиши от право да бъдат изслушвани моите свидетели, заплашваше, вкл. и със смърт - децата ми и мен, фабрикуваше данни, прилагаше натиск над роднини и приятели... Убедих се, че е страшно да живееш с нарцисист, но е още по-страшно да си разведена с такъв!

Но най-страшното е, че на последните срещи с децата ги заплашва, че няма да доживеят до следващия си рожден ден. А според съдебното решение децата трябва незабавно да заживеят в дома на насилника.

Не искам да описвам в какво психологическо състояние са сега децата ми, очаквайки социалните и полицията да дойдат и насилствено да ги предадат на насилника. Не искам да се предавам в този тежък момент, не търся съжаление, търся подкрепа за спасяването на децата си!

По делото ни за родителски права има изслушване на свидетели психолози, които многократно сигнализират за нечовешкото отношение на бащата към децата и за сериозен риск за живота им. Но съдът игнорира всичките доказателства и прикрива насилието.

Само да вметна, нашият случай е познат на всички институции, на редица РПУ-та, децата са изслушвани и в синя стая, и в кризисен център сме настанявани за половин година, за да останем живи... Доказателства за насилието има безспорни, психолози от Комплекс за социални услуги към Столичната община са давали и гласни показания по делото за родителски права, като са сигнализирали за деца в риск, в съдебна зала са заявили своята позиция, разказвали са за насилието, което бащата упражнява над децата, но всичко това изчезва от досието, изчезват или не се допускат всичките наши докумени, доказващи насилието, игнорират се всичките ни доказателства за насилието. Документи от полиция, от разследващи органи, от Прокуратура - не се обсъждат изобщо. Документ, доказващ патологията на бащата на децата е откраднат от съда и тази кражба отново се прикрива. В съдебна зала се малтретира наш свидетел от бащата на децата, социалните лично блъскат и дърпат сина ми в отдела им... и цялата система активно работи в полза на насилника и против децата.

Мога да изброявам стотици и хиляди нарушения, но основното е, че към момента децата ми са в сериозен риск. От седмица родителските права са предоставени на бащата. И съм оставена с вързани ръце да чакам най-страшното. Това, което ми каза в очите: "Ще убия децата и ще се наслаждавам да те гледам как страдаш! После ще обвиня теб и ще те натикам в затвора".

И вярвам - ще го направи. А предвид връзките му в съда, престъплението ще остане отново скрито!

От седмица живеем в постоянен страх и като последен отчаян опит да спася децата си, пиша в групата. Защото, вярвам, даването на гласност по случая е последният шанс за семейството ми!"

Екипът на Dnes.bg също вярва в това, затова ще си позволим да призовем и останалите колеги да станат съпричастни към битката на Галя.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


155
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
71
15
 
20
 
! Отговори
Нерез преди 5 години
Има една такава мисал: "Мъжете се страхуват, жените да не им се присмиват, а жените се страхуват мъжете да не ги убият". Това не е измислица, а факт и истина. За съжаление в българия мъжете са с големи кореми и малки *** и огромно самочувствие без покритие и разбира се са насилници. Тъжно. Ето я и истината. Често пъти жените отглеждат мамини синчета които след това стават насилници. Физически и психически. Тъжно е че жените сами създават своята опасност. Иначе без жените нямаше да има свят!
70
30
 
18
 
! Отговори
До 72 преди 5 години
Вярвам повече на две съдебни инстанции,отколкото на манипулативна статия.Всеки може да си говори каквото иска-може и проблеми се решават в съда,не в медиите или НПО.
69
26
 
10
 
! Отговори
Членска карта №7 преди 5 години
До ПетВ Османската империя поне имаше ред! Жените раждаха и работеха на чакъма... Не си развяваха гащите по фаце бок!
68
7
 
7
 
! Отговори
Аз преди 5 години
Дайте историята в съдби на кръстопът. Там в съда всичко се решава.
67
12
 
30
 
! Отговори
Пет преди 5 години
Такива подобни случаи в България колкото искате! Терор от мъжа и щом е с Връзки в съда за него всичко се прикрива! Позната Бг действителност.В Европа или Османската империя през 15 век сме?!От личен опит знам за каква Система става на въпрос!
66
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
социалните са едни прекфалицирали се по европейски програми лелки които само повтарят като папагал заучени фрази и да прекарат деня докато се пенсинират.
65
19
 
14
 
! Отговори
Ivan преди 5 години
Problema na bulgarskute muje e che saKompleksiraniProstiNiskiNedodqlaniKosmatiBedni
64
10
 
9
 
! Отговори
До 62 преди 5 години
Не можеш ли да прочетеш изповедта на майката преди да напишеш мнението си. Чукча не читател, а писател!
63
3
 
16
 
! Отговори
Кухи лейки преди 5 години
Притисната от бедност и мизерия българина предпочита да превърти пред това да има гръбнак и да отстоява правата си и се бори за по-голяма заплата.
62
8
 
15
 
! Отговори
Коментатор преди 5 години
Това във Facebook ли го прочетохте? Някаква проверка и потвърждение на предоставената информация от дамата?
61
18
 
15
 
! Отговори
Членска карта №7 преди 5 години
Това е демокрацията! Изправя се някаква кака и сипе обвинения, верни или не, няма значение... Като публикувате такива покъртителни изповеди, дайте да чуем и другата страна.
60
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Съдебната ни система е безнадежно корумпирана! Политически, семейни, приятелски и какви ли не зависимости съществуват в нашата "кривосъдна" система!
59
9
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Огласяване на случая, пълно публикуване на документите и решенията по делото, записи , свидетели, и после като стане ясно кой какви ги е вършил, тези от съдебната система да се уволняват без право на завръщане и да им се отнемат правата за пенсия от натрупания стаж в системата. Да видим колко бързо ще се върне справедливостта в България.
58
22
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Българският съд е безпристрастен и неподкупен. Казах!
57
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 64 Абсолютно.
56
10
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Абе вие четете ли че майка му е някаква съдийка и си прави каквото иска и крадат и манипулират доказателства.Стига СТе писали глупости за жената.В България не хората, системата е виновна.Работи за тоя който плаща рушвети и има връзки
55
5
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Къде е сега правителството дето раздава самолетни полети за умрелите.Помогнете на децата и жената .Тая съдебна система вие я управлявате.Никога не е работила в полза на жертвите.Какво стана с всички убити деца от пияни шофьори?Забравихте ли ги ?Аз не.Само знам че дали си убил 1 или 20 присъдата е условна или 10 г с обжалването 5 ....
54
33
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
В 95 процента от случаите децата се присъждат на майката.Явно тази е или алкохоличка,или наркоманка,или изобщо не се грижи за тях.Поредната манипулация заради Истанбулската конвенция.
53
0
 
2
 
! Отговори
до Жена преди 5 години
А, ти си мечтай! Няма лошо!
52
5
 
26
 
! Отговори
до 52 преди 5 години
Умнико, а децата? Те какво са си виновни? Сами ли да се защитават от самовлюбени родители и инстанции. Нали затова сме общество, но в България всеки е сам за себе си, влечуги нещастни