Баща към децата си: Няма да останете живи до следващия си рожден ден!

Майката: Не търся съжаление, а подкрепа, за да се спасим...
155
Баща към децата си: Няма да останете живи до следващия си рожден ден!
Снимка: Reuters, архив

"Ще убия децата и ще се наслаждавам да те гледам как страдаш! После ще обвиня теб и ще те натикам в затвора". Това е само част от изповедта на една майка в социалната мрежа, която не търси съжаление, а има нужда от силна подкрепа, за да спаси живота на децата си, както и своя собствен. И това е реалната жестока история на Галя Дойчева, която застава с лицето си, за да доведе тази трудна битка, каквато имат и други хора по света, до своя щастлив край - да съхрани невинни човешки животи.

От редакцията смятаме, че най-добрият начин, чрез който можете да се запознаете с историята на Галя, е като го направите посредством собствения ѝ разказ, който ви предоставяме без наша намеса. 

"Искам да разкажа за нашия случай, в контекста на темата с децата от Норвегия. В момента в България се случват още по-страшни неща, и то със съдействието на социалните ни служби и институциите.

Накратко, разведена съм с биологичния баща на двете ми деца от първия брак. Живели сме дълги години в условията на брутално домашно насилие и след развода аз и двете деца бяхме насочени от отдел "Закрила на детето" към психологическа подкрепа за справяне с травмите от домашното насилие.

Тормозът над мен и децата ми продължава и до днес, т.к. бившият ми съпруг, за съжаление, ползва непозволени практики в правосъдната система, като майка му и негов адвокат са част от съдебната система повече от половин век. Мисля, че няма нужда от повече обяснения защо и как е възможно случващото се...

Бащата на двете ми деца спечели преди дни делото за родителски права, като във всичките инстанции извършваше системно законови нарушения, открадваше документи от делата, манипулираше експертизи, малтретираше свидетели, лиши от право да бъдат изслушвани моите свидетели, заплашваше, вкл. и със смърт - децата ми и мен, фабрикуваше данни, прилагаше натиск над роднини и приятели... Убедих се, че е страшно да живееш с нарцисист, но е още по-страшно да си разведена с такъв!

Но най-страшното е, че на последните срещи с децата ги заплашва, че няма да доживеят до следващия си рожден ден. А според съдебното решение децата трябва незабавно да заживеят в дома на насилника.

Не искам да описвам в какво психологическо състояние са сега децата ми, очаквайки социалните и полицията да дойдат и насилствено да ги предадат на насилника. Не искам да се предавам в този тежък момент, не търся съжаление, търся подкрепа за спасяването на децата си!

По делото ни за родителски права има изслушване на свидетели психолози, които многократно сигнализират за нечовешкото отношение на бащата към децата и за сериозен риск за живота им. Но съдът игнорира всичките доказателства и прикрива насилието.

Само да вметна, нашият случай е познат на всички институции, на редица РПУ-та, децата са изслушвани и в синя стая, и в кризисен център сме настанявани за половин година, за да останем живи... Доказателства за насилието има безспорни, психолози от Комплекс за социални услуги към Столичната община са давали и гласни показания по делото за родителски права, като са сигнализирали за деца в риск, в съдебна зала са заявили своята позиция, разказвали са за насилието, което бащата упражнява над децата, но всичко това изчезва от досието, изчезват или не се допускат всичките наши докумени, доказващи насилието, игнорират се всичките ни доказателства за насилието. Документи от полиция, от разследващи органи, от Прокуратура - не се обсъждат изобщо. Документ, доказващ патологията на бащата на децата е откраднат от съда и тази кражба отново се прикрива. В съдебна зала се малтретира наш свидетел от бащата на децата, социалните лично блъскат и дърпат сина ми в отдела им... и цялата система активно работи в полза на насилника и против децата.

Мога да изброявам стотици и хиляди нарушения, но основното е, че към момента децата ми са в сериозен риск. От седмица родителските права са предоставени на бащата. И съм оставена с вързани ръце да чакам най-страшното. Това, което ми каза в очите: "Ще убия децата и ще се наслаждавам да те гледам как страдаш! После ще обвиня теб и ще те натикам в затвора".

И вярвам - ще го направи. А предвид връзките му в съда, престъплението ще остане отново скрито!

От седмица живеем в постоянен страх и като последен отчаян опит да спася децата си, пиша в групата. Защото, вярвам, даването на гласност по случая е последният шанс за семейството ми!"

Екипът на Dnes.bg също вярва в това, затова ще си позволим да призовем и останалите колеги да станат съпричастни към битката на Галя.


155
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
42
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Вие не разбрахте ли,че в бг единственият съдия е г-н Николай Макаров?!? На мен ми е помагал много пъти!
41
9
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Пълно е с мъже психопати и изверги, които зад вратата на дома извършват всякакви жестокости и издевателстват върху жените и децата си. Такива прикрити изверги плащат на адвокати и изкарват жените какви ли не, а именно те са насилниците, защото са комплексирани , безоотговорни и некадърни в живота, неможещи да осигурят нормално съществуване на семействата си!
40
19
 
6
 
! Отговори
annybody преди 7 месеца
Преди да роди и да подпише (евентуално) брак с когото и да било, една жена трябва да е сигурна, че може сама да отгледа децата си и при първия поглед накриво да врътне рамо и да се изнесе заедно с децата - всичките й бели идват оттам, че търпи простака с парите.
Е, защо трябва да са й виновни обществото, неговите закони, корумпираното им погазване или всенародното отхвърляне на Истанбулската конвенция, за която непрекъснато ни навиват подобни статии ?
39
6
 
2
 
! Отговори
Интригуваща Мисъл преди 7 месеца
Абе, ако БМБ е има рожден ден вчера, каква зодия се пада? На мен зодиите са ми една от любимите теми и затова чета тук!
38
9
 
12
 
! Отговори
До no name преди 7 месеца
Ами направих го, една фейсбук страничка, направена на 19.04.2018г., в която всяка втора статия е за Истанбулската конвенция... 15 набързо качени снимка, всички в един стил, вече със сигурност на вярвам историята да истинска. Още повече, че в статията чета веднъж социалните свидетелствали за насилие в семейството, а после дърпали сина й, за да го дадат на насилника.... Оляхте се вече с тази конвенция, какво толкова ще спечелите се питам.
37
16
 
5
 
! Отговори
Зодиовманиачена преди 7 месеца
Аз например, като редовна читателка на днесa и много добре запозната със зодиите съм на 100% убедена, че проблема е или от зодията на бащата, или от зодията на майката! Даже си мисля, че бащата е зодия Стрелец! А вие?
36
2
 
13
 
! Отговори
Guru преди 7 месеца
Като гледам плюсовете и минусите на мненията разбирам що за първосигнални хорица са се навъдили. Нивото е крайно ниско, никаква обща култура, нулева правна култура. Народът е прост /меко казано/ и без да го подценявам. Това си е обективна оценка - 80% ***. С тоя темп на деградация Боко ше ни бъде вожд още поне 30 години /или докато не се откаже/.
35
7
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
"В съдебна зала се малтретира наш свидетел от бащата на децата" В съдебната зала???
Да е някъде другаде да повярваме, ама точно в съдебната... Май по-скоро някое нпо пак се е активирало, за да си оправдае съществуването си
34
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Аз и вярвам на жената и ще посъветвам тъй като правосъдието е в ръцете на съпруга и да се обърне към Господ Исус Христос и да се моли непрестанно
33
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
"Документ, доказващ патологията на бащата на децата е откраднат от съда и тази кражба отново се прикрива." Този документ няма ли копие, не е ли описан в списъка с доказателства
32
2
 
10
 
! Отговори
Галя мократа преди 7 месеца
Довечера по новините на Нова ще разберем истината, само истината и цялата истина! Директно от офиса на Джордж Сopoc! А ако не хващате добре Нова, то и Битиви върши работа! Абе, а Деси що не казва вече за времето, някой знае ли?
31
7
 
11
 
! Отговори
Shark преди 7 месеца
Е ми оня дебелия адвокат да вземе да защити жената и децата и. Или не, забравих, той защитава само престъпници.
30
6
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
А изслушахте ли и другата страна
29
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Аз и вярвам на жената и ще посъветвам тъй като правосъдието е в ръцете на съпруга и да се обърне към Господ Исус Христос и да се моли непрестанно
28
15
 
18
 
! Отговори
GURU преди 7 месеца
Нъл са сещате, че тази бг мама, ако въобще има капка истина в историята, нямаше да пише във ФБ група с апел за помощ а щеше да отиде право у БТВ или Нова. Малко критично мисуене се иска, малко.
27
5
 
1
 
! Отговори
House M.D. преди 7 месеца
Колежке 21 Мислещи, при казус инвитро възниква въпросът "Защо е избрала неговият генетичен материал?", което не променя делото по същество.
26
6
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Аз не виждам никъде в статията да пише за някаква Истамбулска конвенция.
Трябва да се обърне внимание на случая веднага,защото може да коства живота на децата или жената,не дай Боже! Човек,който не е запознат с подобни истории,трудно може да разбере тази майка.
25
2
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Неподкупният български съд...
24
25
 
17
 
! Отговори
Шопо преди 7 месеца
Значи български съд отсъжда децата на бащата !!! Те трябва да отидат при него ! Но майката /която явно не се грижи добре за децата си / не желае да ги предаде на бащата ...Ако се беше грижила добре,съдът нямаше да ги даде на бащата/нещо доста рядко срещано у България/
23
12
 
8
 
! Отговори
Horney Lonley преди 7 месеца
Има ли някой снимка на майката? Красива ли е?