Баща към децата си: Няма да останете живи до следващия си рожден ден!

Майката: Не търся съжаление, а подкрепа, за да се спасим...
14 юни 2018 13:45,
155
Баща към децата си: Няма да останете живи до следващия си рожден ден!
Снимка: Reuters, архив

"Ще убия децата и ще се наслаждавам да те гледам как страдаш! После ще обвиня теб и ще те натикам в затвора". Това е само част от изповедта на една майка в социалната мрежа, която не търси съжаление, а има нужда от силна подкрепа, за да спаси живота на децата си, както и своя собствен. И това е реалната жестока история на Галя Дойчева, която застава с лицето си, за да доведе тази трудна битка, каквато имат и други хора по света, до своя щастлив край - да съхрани невинни човешки животи.

От редакцията смятаме, че най-добрият начин, чрез който можете да се запознаете с историята на Галя, е като го направите посредством собствения ѝ разказ, който ви предоставяме без наша намеса. 

"Искам да разкажа за нашия случай, в контекста на темата с децата от Норвегия. В момента в България се случват още по-страшни неща, и то със съдействието на социалните ни служби и институциите.

Накратко, разведена съм с биологичния баща на двете ми деца от първия брак. Живели сме дълги години в условията на брутално домашно насилие и след развода аз и двете деца бяхме насочени от отдел "Закрила на детето" към психологическа подкрепа за справяне с травмите от домашното насилие.

Тормозът над мен и децата ми продължава и до днес, т.к. бившият ми съпруг, за съжаление, ползва непозволени практики в правосъдната система, като майка му и негов адвокат са част от съдебната система повече от половин век. Мисля, че няма нужда от повече обяснения защо и как е възможно случващото се...

Бащата на двете ми деца спечели преди дни делото за родителски права, като във всичките инстанции извършваше системно законови нарушения, открадваше документи от делата, манипулираше експертизи, малтретираше свидетели, лиши от право да бъдат изслушвани моите свидетели, заплашваше, вкл. и със смърт - децата ми и мен, фабрикуваше данни, прилагаше натиск над роднини и приятели... Убедих се, че е страшно да живееш с нарцисист, но е още по-страшно да си разведена с такъв!

Но най-страшното е, че на последните срещи с децата ги заплашва, че няма да доживеят до следващия си рожден ден. А според съдебното решение децата трябва незабавно да заживеят в дома на насилника.

Не искам да описвам в какво психологическо състояние са сега децата ми, очаквайки социалните и полицията да дойдат и насилствено да ги предадат на насилника. Не искам да се предавам в този тежък момент, не търся съжаление, търся подкрепа за спасяването на децата си!

По делото ни за родителски права има изслушване на свидетели психолози, които многократно сигнализират за нечовешкото отношение на бащата към децата и за сериозен риск за живота им. Но съдът игнорира всичките доказателства и прикрива насилието.

Само да вметна, нашият случай е познат на всички институции, на редица РПУ-та, децата са изслушвани и в синя стая, и в кризисен център сме настанявани за половин година, за да останем живи... Доказателства за насилието има безспорни, психолози от Комплекс за социални услуги към Столичната община са давали и гласни показания по делото за родителски права, като са сигнализирали за деца в риск, в съдебна зала са заявили своята позиция, разказвали са за насилието, което бащата упражнява над децата, но всичко това изчезва от досието, изчезват или не се допускат всичките наши докумени, доказващи насилието, игнорират се всичките ни доказателства за насилието. Документи от полиция, от разследващи органи, от Прокуратура - не се обсъждат изобщо. Документ, доказващ патологията на бащата на децата е откраднат от съда и тази кражба отново се прикрива. В съдебна зала се малтретира наш свидетел от бащата на децата, социалните лично блъскат и дърпат сина ми в отдела им... и цялата система активно работи в полза на насилника и против децата.

Мога да изброявам стотици и хиляди нарушения, но основното е, че към момента децата ми са в сериозен риск. От седмица родителските права са предоставени на бащата. И съм оставена с вързани ръце да чакам най-страшното. Това, което ми каза в очите: "Ще убия децата и ще се наслаждавам да те гледам как страдаш! После ще обвиня теб и ще те натикам в затвора".

И вярвам - ще го направи. А предвид връзките му в съда, престъплението ще остане отново скрито!

От седмица живеем в постоянен страх и като последен отчаян опит да спася децата си, пиша в групата. Защото, вярвам, даването на гласност по случая е последният шанс за семейството ми!"

Екипът на Dnes.bg също вярва в това, затова ще си позволим да призовем и останалите колеги да станат съпричастни към битката на Галя.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


155
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
31
2
 
10
 
! Отговори
Галя мократа преди 5 години
Довечера по новините на Нова ще разберем истината, само истината и цялата истина! Директно от офиса на Джордж Сopoc! А ако не хващате добре Нова, то и Битиви върши работа! Абе, а Деси що не казва вече за времето, някой знае ли?
30
7
 
11
 
! Отговори
Shark преди 5 години
Е ми оня дебелия адвокат да вземе да защити жената и децата и. Или не, забравих, той защитава само престъпници.
29
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Аз и вярвам на жената и ще посъветвам тъй като правосъдието е в ръцете на съпруга и да се обърне към Господ Исус Христос и да се моли непрестанно
28
15
 
18
 
! Отговори
GURU преди 5 години
Нъл са сещате, че тази бг мама, ако въобще има капка истина в историята, нямаше да пише във ФБ група с апел за помощ а щеше да отиде право у БТВ или Нова. Малко критично мисуене се иска, малко.
27
5
 
1
 
! Отговори
House M.D. преди 5 години
Колежке 21 Мислещи, при казус инвитро възниква въпросът "Защо е избрала неговият генетичен материал?", което не променя делото по същество.
26
6
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Аз не виждам никъде в статията да пише за някаква Истамбулска конвенция.Трябва да се обърне внимание на случая веднага,защото може да коства живота на децата или жената,не дай Боже! Човек,който не е запознат с подобни истории,трудно може да разбере тази майка.
25
2
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Неподкупният български съд...
24
25
 
17
 
! Отговори
Шопо преди 5 години
Значи български съд отсъжда децата на бащата !!! Те трябва да отидат при него ! Но майката /която явно не се грижи добре за децата си / не желае да ги предаде на бащата ...Ако се беше грижила добре,съдът нямаше да ги даде на бащата/нещо доста рядко срещано у България/
23
12
 
8
 
! Отговори
Horney Lonley преди 5 години
Има ли някой снимка на майката? Красива ли е?
22
12
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Maltretiral svideteli,fabrikuval danni,kral dokumenti....drun drun
21
3
 
3
 
! Отговори
Мислеща преди 5 години
До House M.D. : може изобщо да не е прониквал в жената интеркорсиално (P2V), a дечицата да са създадени в епруветка - InVitro.
20
8
 
21
 
! Отговори
жж преди 5 години
Ако веднага приемем истанбулската конвенция, мъжът в историята ще се кротне моментално, а жената ще получи справедливост тутакси, така ли? Щото много не ми се вярва, дори и това да е целта на статията.Дори и половината от написаното да е вярно обаче, горката жена и горките деца.
19
11
 
12
 
! Отговори
До 13 преди 5 години
До КонстантинДам...защото историята МОЖЕ БИ е умишлоно разгласена, за да подпишем истанбулската конвенция...за това...дайте нищо да не правим.Нито полиция, нито прокуратурата.Нали така?
18
17
 
10
 
! Отговори
House M.D. преди 5 години
От цялата статия не става ясно защо е допуснала изобщо да има каквито и да било отношения с този човек. А тя даже е допуснала той да еякулира в нея няколко пъти.
17
11
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Който не е видял смъртта с очите си заради собствения си баща, той си коментира конвенции и политици...
16
9
 
14
 
! Отговори
Б. М . Борисов преди 5 години
Сега съм зает с рождения си ден и признаването суверенитета и независимостта на Северна Македония (в която териториално влиза и Благоевградско). Щом признаем Северомакедонците за народ различен от българския, а северомакедонския език и история за отделни и небългарски (както наредиха началниците), тогава веднага се захващам със случая! Крайно време е да докажеме, че не сме расисти и да подпишеме Истанбулската Конвенция! Като споменах Истанбул - страхотна баклава ми подариха там.....
15
9
 
42
 
! Отговори
no name преди 5 години
Отворете линка в края на статията, който препраща в група за помощ при насилие. Истина е историята, жената е с лицето и името си, в самите коментари към поста разказва много други подробности. Този е някакъв луд нарцисист с мания за величие, майка му е адвокатка, манипулират и подкупват наред. Жената описва такива неща, че ми настръхна косата. Децата са присъдени на нея, а той обжалва и с всякакви методи сега ще й вземе децата, които доскоро е малтретирал. Страшна трагедия е това.....
14
37
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
тази защо реве сега, нали като е правила децата с мускулестия и красив мъжага й е било хубаво. Всяко нещо си има цена, която някой ден се плаща.
13
17
 
18
 
! Отговори
Константин преди 5 години
Чакайте да видим, има прокуратура, полиция. Не се нахвърляйте на единия или другия. Може историята да не е истина. Може да се прави с цел да се приеме тази конвенция. Но всеки може да си говори каквото иска, важното е какво може да се докаже.
12
26
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Хиляди са сручайте при развод децата и имота остава на майката.Тук майката ми се струва, че и тя маниполира. Всяка майка намразили мъжът си , става трудно за него, сгорчава му живота. Той има късмета, майка му е зад него.Тя ми се струва , има характер на "Медеа"