Баща към децата си: Няма да останете живи до следващия си рожден ден!

Майката: Не търся съжаление, а подкрепа, за да се спасим...
155
Баща към децата си: Няма да останете живи до следващия си рожден ден!
Снимка: Reuters, архив

"Ще убия децата и ще се наслаждавам да те гледам как страдаш! После ще обвиня теб и ще те натикам в затвора". Това е само част от изповедта на една майка в социалната мрежа, която не търси съжаление, а има нужда от силна подкрепа, за да спаси живота на децата си, както и своя собствен. И това е реалната жестока история на Галя Дойчева, която застава с лицето си, за да доведе тази трудна битка, каквато имат и други хора по света, до своя щастлив край - да съхрани невинни човешки животи.

От редакцията смятаме, че най-добрият начин, чрез който можете да се запознаете с историята на Галя, е като го направите посредством собствения ѝ разказ, който ви предоставяме без наша намеса. 

"Искам да разкажа за нашия случай, в контекста на темата с децата от Норвегия. В момента в България се случват още по-страшни неща, и то със съдействието на социалните ни служби и институциите.

Накратко, разведена съм с биологичния баща на двете ми деца от първия брак. Живели сме дълги години в условията на брутално домашно насилие и след развода аз и двете деца бяхме насочени от отдел "Закрила на детето" към психологическа подкрепа за справяне с травмите от домашното насилие.

Тормозът над мен и децата ми продължава и до днес, т.к. бившият ми съпруг, за съжаление, ползва непозволени практики в правосъдната система, като майка му и негов адвокат са част от съдебната система повече от половин век. Мисля, че няма нужда от повече обяснения защо и как е възможно случващото се...

Бащата на двете ми деца спечели преди дни делото за родителски права, като във всичките инстанции извършваше системно законови нарушения, открадваше документи от делата, манипулираше експертизи, малтретираше свидетели, лиши от право да бъдат изслушвани моите свидетели, заплашваше, вкл. и със смърт - децата ми и мен, фабрикуваше данни, прилагаше натиск над роднини и приятели... Убедих се, че е страшно да живееш с нарцисист, но е още по-страшно да си разведена с такъв!

Но най-страшното е, че на последните срещи с децата ги заплашва, че няма да доживеят до следващия си рожден ден. А според съдебното решение децата трябва незабавно да заживеят в дома на насилника.

Не искам да описвам в какво психологическо състояние са сега децата ми, очаквайки социалните и полицията да дойдат и насилствено да ги предадат на насилника. Не искам да се предавам в този тежък момент, не търся съжаление, търся подкрепа за спасяването на децата си!

По делото ни за родителски права има изслушване на свидетели психолози, които многократно сигнализират за нечовешкото отношение на бащата към децата и за сериозен риск за живота им. Но съдът игнорира всичките доказателства и прикрива насилието.

Само да вметна, нашият случай е познат на всички институции, на редица РПУ-та, децата са изслушвани и в синя стая, и в кризисен център сме настанявани за половин година, за да останем живи... Доказателства за насилието има безспорни, психолози от Комплекс за социални услуги към Столичната община са давали и гласни показания по делото за родителски права, като са сигнализирали за деца в риск, в съдебна зала са заявили своята позиция, разказвали са за насилието, което бащата упражнява над децата, но всичко това изчезва от досието, изчезват или не се допускат всичките наши докумени, доказващи насилието, игнорират се всичките ни доказателства за насилието. Документи от полиция, от разследващи органи, от Прокуратура - не се обсъждат изобщо. Документ, доказващ патологията на бащата на децата е откраднат от съда и тази кражба отново се прикрива. В съдебна зала се малтретира наш свидетел от бащата на децата, социалните лично блъскат и дърпат сина ми в отдела им... и цялата система активно работи в полза на насилника и против децата.

Мога да изброявам стотици и хиляди нарушения, но основното е, че към момента децата ми са в сериозен риск. От седмица родителските права са предоставени на бащата. И съм оставена с вързани ръце да чакам най-страшното. Това, което ми каза в очите: "Ще убия децата и ще се наслаждавам да те гледам как страдаш! После ще обвиня теб и ще те натикам в затвора".

И вярвам - ще го направи. А предвид връзките му в съда, престъплението ще остане отново скрито!

От седмица живеем в постоянен страх и като последен отчаян опит да спася децата си, пиша в групата. Защото, вярвам, даването на гласност по случая е последният шанс за семейството ми!"

Екипът на Dnes.bg също вярва в това, затова ще си позволим да призовем и останалите колеги да станат съпричастни към битката на Галя.


155
Още от Общество
В администрацията – само на български! И без SMS-и на "шльокавица"
Напиши коментар Коментари
123
0
 
5
 
! Отговори
Другата гледна точка преди 1 ден
При Милен Цветков беше интервюиран бащата на децата. Нещата изглеждат съвсем различно. Освен всичко друго госпожата е обвиняема заради това, че с години не е давала децата на бащата. Това че БГ прокуратура, която често също е сексистка, го е направила, значи много.
Срещу втория съпруг на госпожата и на самата нея има заповеди за незабавна защита и т.н. И това е нещо, като се знае, че в делата по ЗЗДН също действат стереотипи, превръщащи бащите в слабия пол.
Психологични експертизи и т.н.
122
0
 
4
 
! Отговори
За СР и СРО преди 2 дни
До няма

Не, не съществува все още. От коментар № 115 започна да се коментира условност, при която би съществувало.
Колкото до това за насилниците, има вече дела за това, че отчуждаването също е насилие. Чакаме решение. Тик-так, тик-так :)
Доколкото разбирам, мв този случай точно отчуждаване от страна на единия родител е констатирано на втора инстанция и това е мотивът децата да са при бащата...
121
3
 
0
 
! Отговори
няма преди 2 дни
Не съществува презумпция за "споделено родителство".
И още нещо, на насилниците скоро ще им отнемат родителските права. Още малко. Тик-так, тик-так :)
120
1
 
4
 
! Отговори
За СР преди 2 дни
До jena

Проблемът е, че в такива случаи масово се твърди, че другият бил ненормален - не само от озлобени майки , чувстващи се като собственички на децата, но и от бащи. Ако това не бъде доказано (както изглежда е в този случай), не би трябвало да му се дава вяра и да си действа презумпцията за споделено родителство.
119
5
 
0
 
! Отговори
jena преди 3 дни
Споделеното родителство всъщност ще даде неограничени права един такъв родител, със нарцистични и психопатни личностни разстройства, да тормози без контрол бившия си партньор и децата! Споделеното родителство е възможно и е добре за децата, само и денствено при родители с нормална меционална интелигентност и запазено уважение между родителите. В други случай е реална заплаха за децата и другия партньор! Особено в този случай!
118
4
 
1
 
! Отговори
Дали преди 5 дни
Това ли ще е поредния случай-всяко чудо за 3 дни? Някой ще се размърда ли преди да се случи беля? Искате ли да знаете името на мъжа?
117
8
 
6
 
! Отговори
До Г-жа Мая Манолова преди 5 дни
Трябва да се разследва случая,защото наистина може да са в рискова ситуация децата и майката !!! Този мъж няма право така да се държи и да отправя заплахи към децата !!! Аман от такива хора !!! Нямат право да са на свобода !!! За какви се мислят такива ????
116
3
 
9
 
! Отговори
Възможно ли е?! преди 5 дни
Гледам във ФБ страницата, към която ни препраща горната публикация (Не си сама...) . Майката твърди, че бащата бил писал в СЕМ "със забрана да отразява случая". Кой е този баща? ББ дори не би си позволил да забранява отрито на СЕМ. Или нещо от това,в което обвиняват бащата, го има у майката?
115
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 дни
До Анонимен

Колко много его има в подобни битки и колко малко истина!!!

Мисля, че въвеждането на презумпция за споделено родителство би помогнала донякъде. Когато знаеш, че не можеш да накажеш другия, като го лишиш от децата, ще си по-разумен.
114
16
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 дни
Тази майка се е поболяла психически от злоба към мъжът си. Тя е и вредна за децата си.
113
8
 
16
 
! Отговори
До Пет преди 5 дни
До Пет

Познатата българска действителност е по-скоро обратната-жени, които в съда набеждават мъжете си за насилие, съдилища, които изхождат от презумпция на виновност на мъжете, стереотипи, които третират мъжете като резервни родители, полиция, която си мисли, че майката има право, социални, които не смеят да влязат в дълбочина на проблемите....Очевидно, че госпожата се опитва да експлоатира някои добре познати стереотипи. Така няма да се преборим с истинското насилие, нито ще помогнем на децат
112
7
 
18
 
! Отговори
А другата ГТ? преди 5 дни
Моите уважения към госпожата, но е добре известно, че въпреки привидното безпристрастие на законите, съдебната система толерира майките - не защото са по-добри, а заради предразсъдъци. Затова мисля, че за да вземе съдът страната на този баща, явно наистина има основание. Колкото до обвиненията, че другият родител бил насилник, опасен и т.н., това е класика при очернянето на мъжете. Прави се в огромен процент от случаите. Каква ли е гледната точка на другата страна?
111
8
 
8
 
! Отговори
Виж Динко преди 5 дни
До Динко123

Интересно какво може да каже един побойник. Вече е време да се сложи край на толерирането на престъпниците - мястото им е в лудницата и в затвора. Но този случай ще взриви порочната система и и такива като тоя хубостник също ще си го отнесат подобаващо. Днес е Видовден - няма случайни неща и съвпадения :)
110
16
 
13
 
! Отговори
Динко123 преди 6 дни
Защо винаги се дава гласност само на едната страна? Защо не чуем и господинът какво има да каже по въпроса.
109
11
 
4
 
! Отговори
Лични драми преди 6 дни
Аман от сълзливи лични драми. Да натисне запис, преди да говори с този и да го пусне на полицията. Записите важат в цяла Европа, само в БГ съд - не. Но могат да стигнат до съдията...
108
9
 
10
 
! Отговори
Скептичен преди 6 дни
Според мен, още един пример за долнопробна "журналистика"
107
5
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 6 дни
Съдилищата са корумпирани и престъпни организации работещи за пари.Всичко е пари. Няма деца ,няма майки ,няма право. Това е положението и който не го признава е лъжец.
106
6
 
23
 
! Отговори
не четете ли преди 6 дни
майка му на тоз (явно и половината му рода) са от сто години В СЪДЕБНАТА СИСТЕМА!!!
105
5
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 дни
абе ква конвенция ви гони...

СТАВА ВЪПРОС ЗА ХУРОБАДЖАНАЧЕНСКИ-МАФИОТСКО ПОГАЗВАНЕ НА СЪЩЕСТВУВАЩИ ЗАКОНИ В ЕДНА УЖ ПРАВОВА УЖ ДЪРЖАВА!!!

...те законите газят, вие безмислени конвенции подозирате
104
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 дни
То на една жена, като и дават за децата от соц. грижи като си има и държавна работа.
И в тая работа , ако може да изчезва от едната работа за друта и да няма проблем.
То мъж за креват може да си намери.