Искат запор на 28 млн. лв. на Брендо и родата му

"Антикорупция" ще проверява имотното им състояние
14 юни 2018 17:45, Анисия Иванова
29
Искат запор на 28 млн. лв. на Брендо и родата му
Архив: Булфото

Комисията "Антикорупция" започна проверка на имотното състояние на Евелин Банев-Брендо и свързани с него лица, бившата му съпруга и нейната сестра. Това съобщи председателят на комисията Пламен Георгиев.

Има внесени искания за запори на имущество на стойност 22 милиона лева, както и за 6 милиона лева в банкови сметки. Проверката срещу Банев е започнала едва през ноември, тъй като едва тогава е станало ясно, че Брендо е осъден в чужбина.

Първото запитване на комисията до Министерството на правосъдието и Националната следствена служба и ВКП е било още през юли, когато в медиите стана ясно, че той е осъден на 20 години затвор в Италия за трафик на кокаин.

Трите институции обаче са отговорили, че при тях няма данни той да е осъден.

На 9 октомври комисията е пратила ново писмо до институциите и едва през ноември е било съобщено на тогавашната Комисия за отнемане на незаконно придобитото имуществото, впоследствие прераснала в комисия "Антикорупция", че Банев има присъда в Италия.

Още по темата

Междувременно Банев бе осъден и на 6 години затвор у нас за пране на пари, но от него няма и следа.

Шефът на Комисията съобщи, че са правени и 2 проверки на депутата от ДПС Делян Пеевски по сигнали. Едната е за конфликт на интереси, другата - за имущество. По отношение на конфликта на интереси е установено, че такъв няма. Другият сигнал е от гражданското сдружение "Боец" и в него се твърдяло, че никой не проверява Пеевски.

Комисията подробно проучила 5 проверки 1 досъдебно призводство срещу неизвестен извършител, в които било засягано името на Пеевски. Също така те изисквали от данъчните 3 проверки и 3 ревизии. Станало ясно, че на Пеевски са правени плътни данъчни ревизии от 1 януари 2003 до 2017 година. Също така той сам изпратил и 5 документа за доходи за последните 5 години.

"От всички тези проверки стана ясно, че Делян Пеевски е или един от най-проверяваните и честни хора в държавата, или има много добри адвокати и счетоводители", каза Пламен Георгиев.

От всички данъчни декларации се вижда, че през годините той е плащал огромни данъци.

"Този човек сигурно е един от най-големите данъкоплатци", коментира още Георгиев, цитиран от "24 часа".

Той каза още, че са прекратени преписките срещу Петър Москов, Румен Овчаров, Цветан Цветанов, Филип Златанов и Мирослав Найденов, тъй като в проверките не са открити несъответствия между доходите и имуществото им.
 


29
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
0
 
4
 
! Отговори
annybody преди 7 месеца
Хайде на бас, че сиромахът няма нито стотинка, а жена му и детето живеят на квартира!
24
0
 
5
 
! Отговори
Димитров преди 7 месеца
До Припомнящ
Кръстева,Кръстева,не Пеевска .
23
0
 
12
 
! Отговори
стефчо преди 7 месеца
Всичко е навързано като свински черва,трябва да се изкорми и изхвърли от дъно....ама надали като знаем къде се намираме,и полиция ,съд и прокуратура при нас значи метод за замогване и нищо повече....
22
0
 
5
 
! Отговори
бай-Кольо преди 7 месеца
След дъжд качулка...
21
1
 
7
 
! Отговори
Припомнящ преди 7 месеца
Помните ли че в централата наТОТОимаше служителккаа ИРЕН ПЕЕВСКА и проблеми
20
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
В закона трябва да пише, че на такъв имуществото автоматично се отнема, а ако се укрие всеки да има право при възможност да го отстреля!
19
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Докога ще бъде свободен тоя бо-к-лук осъден ефективно в две европейски държави? Защо тук се разхожда свободен, харчи нарко пари и се чувства недосегаем? Защо държавата го пази и не му конфискува имуществото, а в същото време се чудят как да отнемат смешните помощи за нуждаещи се хора?
18
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Но моля ви се,Пеевски е по-по -най,никой "не се съмнява" в това.Все пак е паравана на хидроинженера.А пък той е хванал Господ за шлифера.
17
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Тоя смешник го готвят за главен прокурор, когато тази есен пратят Цацаров на заслужен отдих в КСъд.
Като се има предвид че този е още по голяма марионетка, нагаждач и слагач , че дори не можа да разпознае гласа на мутрата в разговора с В. Танов, нищо че Боко сам си призна. Тогава беше прокурор и разследваше случая, след което светкавично започна да се издига в службата си!
А Пеевски направо да го канонизират за светец и великомъченик! Смешна държава!
16
0
 
8
 
! Отговори
Фейк преди 7 месеца
Каква е тази "след дъжд качулка", като имаше чадъри всички бяха сухи, така и сега.
15
0
 
3
 
! Отговори
kremiran преди 7 месеца
da otidat v pukala
14
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Аре са на Брендо ,брендо им виновен абе я отворете сметките на всички политици да ги питате вече миларди някой хора от къде са а а,тук само замазвате очите на хората да мразят некъв човек прекарал 1 тон белаж и е вкарал парите в България да развива икономиката ,вие търчете да му ги вземете и да го оплюете да е най черния ,а самите вие по сметките милиарди имате и сте толкова стиснати и долни и жадни за власт ,че ще ви се върне по две някой слънчев ден.
13
1
 
20
 
! Отговори
бг смешки 2 преди 7 месеца
държава НЯМА ! отдавна .... ако не сте го разбрали .....
12
0
 
10
 
! Отговори
бг смешки 2 преди 7 месеца
БСП - СИК , СДС - ВИС печалбат СЕ РАЗПРАделяше 60-40 % в полза на полтическите партии ....чадърът над огранизиранат апрестъпност у нас отдавна е факт ....още от 90-те .... а Брендо го съдят от 15 години ...междувременно той продължа да движи наркотрафика у нас ...очевидно под опеката на нашите служби и полиция ....
11
1
 
12
 
! Отговори
Констатиращ преди 7 месеца
" Той каза още, че са прекратени преписките срещу Петър Москов, Румен Овчаров, Цветан Цветанов, Филип Златанов и Мирослав Найденов, тъй като в проверките не са открити несъответствия между доходите и имуществото им."

Честни са хората!
И АЗ да ти *а държавата!
10
1
 
16
 
! Отговори
Тинев преди 7 месеца
2018 година сме.
Трия си очите, пак поглеждам календара - 2018 е.

" тъй като едва тогава е станало ясно, че Брендо е осъден в чужбина."


Ако искате ме трийте но да Ви *** държавата, правосъдието, полицията .............!!!!!!!


Ши**на държава, опсааааааа, това не е държава това е КЛ*ОАКА!
9
1
 
19
 
! Отговори
BG СМЕШКИ преди 7 месеца
то е ясно че Брендо работи под политчески чадър ! иначе няма как да изпереш толкова пари в имоти в Лозенец на морето ... а през годините у нас е имало много примери за връзки на топ мафиоти с политици .... например Самоковеца и ВАНИО КОСТОВ , Маргините и БСП ... ДА продължавам ли !?!?!?
8
0
 
18
 
! Отговори
маларт преди 7 месеца
Осъден из цяла цивилизаована Европа, само в Абсурдистан невинен
7
1
 
10
 
! Отговори
Ето как преди 7 месеца
До Kak?

Свързва се с Колумбийската мафия, взема от тях няколко тона наркотици, след това ги продава из цяла Европа. Честно изкарани милиони. Само дето е с наркотици.
6
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
политическия чадър на гнусното семейство ще ги спасят от закона.Само военен правят ще оправи жалката държава