След смъртта на малката Вивиан, в турския хотел: Музика, забава...

Предложили на почернените родители да идат на по-тихо място
Обновена: 14 юни 2018 10:21 | 14 юни 2018 07:00, Петя Славова
169
След смъртта на малката Вивиан, в турския хотел: Музика, забава...
Снимка: архив, Булфото

Министерството на външните работи пое случая със загиналото в аквапарк в Турция момиченце Вивиан. Детето е дъщеря на тенора Веселин Вачев, пише "24 часа".

7-годишното момиче се спускало по водната пързалка в аквапарка на хотел Aquasis De Luxe Resort&SPA в Дидим, където семейството било на почивка. Веднага след нея тръгнало друго дете, което я ударило в корема. Малко след това Вивиан започнала да се превива от болки.

Откарана е в местната болница, където лекарите установяват разкъсан далак и решават да я транспортират до Университетската болница в град Айдън. По пътя сърцето на детето спира, но е реанимирано и в крайна сметка откарано до по-голямото здравно заведение.

През цялото време то е без родителите си в линейката по настояване на лекарския екип, те следват спешния екип с кола.10 минути след приемането на дъщеря им в болницата в Айдън им съобщават, че е починала.

Потънали в мъка Антония и Веселин Вачеви имат съмнения и към следствените действия в хотела, приключили изключително бързо, и по отношение на това, че ги отпратили без смъртен акт.

В най-големия шок от смъртта на детето им ги накарали да подпишат някакви документи на турски. Полицаите им обяснили, че било стандартна процедура. Оказало се, че с нея се отказват да търсят отговорност на хотела.
Почерненото семейство смята, че има опит за потулване на слючая, и е готово да търси отговорност от виновниците. За помощ родителите са се обърнали към Министерството на външните работи.

Външно се свързали с тях по нареждане на министър Екатерина Захариева. От семейството са поискани всички налични документи. Веднага след това те са били изпратени в генералното ни консулство в Истанбул.

След като се запознал с информацията, българският консул Момчил Русинов е отпътувал, за да се срещне с прокурорите в Айдън, полицаите в Дидим и управителя на хотела, в който е станала трагедията.

Генералното консулство ще поиска от прокуратурата на Турция и информация за водените процесуално-следствени дейсвия.

Още по темата

Родителите са категорични, че на басейне не е имало спасител и човек, който да контролира децата при спусканията.

"Ако след Вивиан не се беше пуснало веднага следващото дете, тя сега щеше да е жива. Смятам, че това е било предотвратимо", категорична е майката Антония.Жената е шокирана и от това, че управата не затворила аквапарка поне в деня на трагедията.

"Каза ми: "Коремчето ме боли, и после припадна", спомня си таткото Веселин Вачев. Той е част от триото "Уникалните гласове", известни и като българските трима тенори, солист е на Ансамбъла на Българската армия.

"Три пътя я губих, не пожелавам никоя майка на света да преживее това", казва Антония, връщайки се към неуспешните опити да бъде спасена дъщеричката й.

Часове след трагедията в турския хотел музиката е гърмяла на макс. Въпреки апелите на родителите да спрат или поне да пуснат по-лека музика от уважение към починалото им там дете, служителите отказали и дори предложили да ги преместят в друг, по-тих хотел.

"Ние платихме най-високата цена за тази почивка. Няма повече какво да изгубим. Нашето дете ще остане винаги в първи клас. Никога няма да си играе с малката си сестрича. Мъката ни е огромна", сподели съсипаната майка.


169
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
126
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Никога никога не ходете в Турция.
За нормалния човек светът свършва на Босфора.
125
0
 
2
 
! Отговори
Наталия преди 8 месеца
До Nadejda

Господи, надежда, каво приказваш?! Ум имаш ли? А деца? Бих ти забранила да имаш деца! Глупачка.
124
3
 
0
 
! Отговори
Анна преди 8 месеца
Че персоналът, лекарите и властите не са реагирали адекватно, това е факт. Но изначалната грешка е на родителите (според мен). Колкото и голям да е персоналът, това е твоето дете. Отговорността е първо твоя да се грижиш за него. Ако искаш да доставиш удоволствие на детето си, бъди до него...
123
0
 
1
 
! Отговори
Анна преди 8 месеца
Съболезнования на семейството. Но също като Mimoza и аз съм била гост на хотела и не разбирам защо при наличието на детски аквапарк към хотела, детето се е качило на пързалките на по-големия аквапарк. От една страна, защо персонала е пуснал детето - това си е въпрос, но най-вече защо родителите първи не са му казали “Не ходи там”? Скоростта, която се развива на тези пързалки е голяма, та дори възрастните пищяха... не е мястото на 7-годишно дете там.
122
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Като знае българинът порядките в мюсюлманските държави, защо ходи на почивки в Турция, Дубай, Малдивите и други нецивилизовани места?! Дори България не става, но тук поне имаш някакви права. Медиите, кажете истината за тези места най-после, за да научат хората къде да не ходят!
121
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Мъчно ми стана много. И малката ѝ сестричка пита къде е кака. Много, много лошо. Почивай в мир, слънчево ангелче.
120
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Много им съчувствам, наистина.Това е голям удар и голяма болка.Но нека преценят какво искат:Пари?Отмъщение?Пари?. Защото, повярвайте ми, успокоение няма да намерят в Турция.
119
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Съпричастна съм към болката на родителите, но защо са подписали документ без превод и проверка от български консул. Постъпили са много нивно. Нещастия се случват, но едно дете не се оставя без надзор в рискови места. Колко невинни душички си отидоха от този свят поради родителска грешка. ;((То не бяха шейни, джакузита, оставяни без надзор посред нощите, паркове.....
Да почиват в мир всички тези ангелчета!
118
11
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Не виждам нито една причина, поради която българин да почива в Турция!
Ислямска държава, която презира друговерци, двулична прислуга, която ти се подмазва само за да ти вземе парите...
Лека му пръст на ангелчето! :-(
117
41
 
8
 
! Отговори
Nadejda преди 8 месеца
Да са си гледали децата!!! Масово родителите като взимат децата си с тях по ресторанти и курорти ги пускат да си играят и изобщо не си ги гледат после всеки им е виновен. Сега поне ще им е за урок и другото дете ще се научат да си го гледат както трябва. А и в край на сметка винаги може да си направят още едно.
116
1
 
10
 
! Отговори
pkboev преди 8 месеца
При такава голяма мизерия пак намирате начини да се захапете я за пързалката я за държавата я за лекарите...

Съболезнования и да почива в мир детенцето.
115
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
До Ева

Верно?
114
12
 
22
 
! Отговори
Ева преди 8 месеца
Между другото преди няколко месеца в Истанбул се разболях от някакъв вирус и потърсих помощта на тяхна болница - спешно отделение. Там се почувствах като Човек, наистина. Не чаках на опашка, приеха ме веднага, обгрижваха ме. Докато изтече системата със серума, през няколко минути идваха сестри, лекари и ме питаха по-добре ли се чувствам, удобна ли е възглавницата, одеялото наред ли е. Това в Бг е невъзможно. За час се почувствах толкова добре, че веднага тръгнах на 17 часов път.
113
16
 
21
 
! Отговори
Затова глупаци преди 8 месеца
Ходете да се лекувате в турция, където най добрите„лекари„ в най добрата болница не можаха да спасят Наимчо.Плащайте им хиляди и подписвайте документи, че нямате претенции
112
1
 
26
 
! Отговори
Mimoza преди 8 месеца
Къде написах, че управата на хотела е невинна??????? Къде написах, че някой е виновен???

Написах, че съм ходила, защото съм видяла с очите си и двете съоръжения! И съм пускала детето си на малкия басейн.

А вие разсъждавате само върху написаното от медиите, което обаче не е цялата история. Ето тук е разликата!
И още нещо - подобен инцидент може да се случи и на напълно обикновена пързалка.
111
18
 
30
 
! Отговори
маларт преди 8 месеца
Чудя се защо ходят хората в Турция и спонсорират султан Ердоган?
110
18
 
43
 
! Отговори
Добрев преди 8 месеца
Току що анулирахме почивките си до Анталия, аз и колегите ми британци от компанията в която работя в Манчестър. Бяха категорични, че в Турция никога няма да стъпят, а аз приветствам решението им, и се присъединявам към него на 100 процента. Топла Гърция ни зове...
109
13
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
До Mimoza

Какво от това, че си почивала в този хотел? Това не оневинява управата на хотела.

Може би факта, че ти си била там е за теб достатъчен критерий, че управата на хотела е невинна? Прекалено високо мнение имаш за себе си.

Жалка работа - понеже си почивала там, значи хотела е безопасен и невинен, а родителите сами са си виновни. Не те е срам, това ми било майка. Срам за теб, Мимоза
108
3
 
1
 
! Отговори
Я па ти... преди 8 месеца
До Анонимен 96 Прав си. Крим наш...
107
2
 
6
 
! Отговори
ПроСоТо преди 8 месеца
До Mimoza

да,скоро имаше такъв случай и у нас:-Жената,предизвикала тежка катастрофа, набързо беше сменена с някакъв..."доброволец-доброжелател"