След смъртта на малката Вивиан, в турския хотел: Музика, забава...

Предложили на почернените родители да идат на по-тихо място
Обновена: 14 юни 2018 10:21 | 14 юни 2018 07:00, Петя Славова
169
След смъртта на малката Вивиан, в турския хотел: Музика, забава...
Снимка: архив, Булфото

Министерството на външните работи пое случая със загиналото в аквапарк в Турция момиченце Вивиан. Детето е дъщеря на тенора Веселин Вачев, пише "24 часа".

7-годишното момиче се спускало по водната пързалка в аквапарка на хотел Aquasis De Luxe Resort&SPA в Дидим, където семейството било на почивка. Веднага след нея тръгнало друго дете, което я ударило в корема. Малко след това Вивиан започнала да се превива от болки.

Откарана е в местната болница, където лекарите установяват разкъсан далак и решават да я транспортират до Университетската болница в град Айдън. По пътя сърцето на детето спира, но е реанимирано и в крайна сметка откарано до по-голямото здравно заведение.

През цялото време то е без родителите си в линейката по настояване на лекарския екип, те следват спешния екип с кола.10 минути след приемането на дъщеря им в болницата в Айдън им съобщават, че е починала.

Потънали в мъка Антония и Веселин Вачеви имат съмнения и към следствените действия в хотела, приключили изключително бързо, и по отношение на това, че ги отпратили без смъртен акт.

В най-големия шок от смъртта на детето им ги накарали да подпишат някакви документи на турски. Полицаите им обяснили, че било стандартна процедура. Оказало се, че с нея се отказват да търсят отговорност на хотела.
Почерненото семейство смята, че има опит за потулване на слючая, и е готово да търси отговорност от виновниците. За помощ родителите са се обърнали към Министерството на външните работи.

Външно се свързали с тях по нареждане на министър Екатерина Захариева. От семейството са поискани всички налични документи. Веднага след това те са били изпратени в генералното ни консулство в Истанбул.

След като се запознал с информацията, българският консул Момчил Русинов е отпътувал, за да се срещне с прокурорите в Айдън, полицаите в Дидим и управителя на хотела, в който е станала трагедията.

Генералното консулство ще поиска от прокуратурата на Турция и информация за водените процесуално-следствени дейсвия.

Още по темата

Родителите са категорични, че на басейне не е имало спасител и човек, който да контролира децата при спусканията.

"Ако след Вивиан не се беше пуснало веднага следващото дете, тя сега щеше да е жива. Смятам, че това е било предотвратимо", категорична е майката Антония.Жената е шокирана и от това, че управата не затворила аквапарка поне в деня на трагедията.

"Каза ми: "Коремчето ме боли, и после припадна", спомня си таткото Веселин Вачев. Той е част от триото "Уникалните гласове", известни и като българските трима тенори, солист е на Ансамбъла на Българската армия.

"Три пътя я губих, не пожелавам никоя майка на света да преживее това", казва Антония, връщайки се към неуспешните опити да бъде спасена дъщеричката й.

Часове след трагедията в турския хотел музиката е гърмяла на макс. Въпреки апелите на родителите да спрат или поне да пуснат по-лека музика от уважение към починалото им там дете, служителите отказали и дори предложили да ги преместят в друг, по-тих хотел.

"Ние платихме най-високата цена за тази почивка. Няма повече какво да изгубим. Нашето дете ще остане винаги в първи клас. Никога няма да си играе с малката си сестрича. Мъката ни е огромна", сподели съсипаната майка.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


169
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
60
1
 
64
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Хубаво е да се дава гласност на такива случаи, да се учат родителите от грешките на другите, а не от лична трагедия и за да се взимат мерки от тези, които притежават тези забавления. Може би е имало някакви предупредителни табели. Колкото до подписването на докуленти, те са зрели хора и би трябвало да знаят, че документ без да знаеш съдържанието не се подписва!
59
9
 
44
 
! Отговори
Батман преди 5 години
Наистина жалко за детето, но задължение на родителите е да си гледат детето. Не да отидат някъде и друг да го гледа. Никъде го няма това. Като е нямало кой да контролира пързалката да контролират детето си. И от къде на къде хотела да спира музиката, ще кажеш че те са най-важните клиенти на хотела. Хотела е длъжен да забавлява другите си клиенти.
58
18
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Естественно, че хотела е виновен. Тяхно задължение е да се осигури безопасността на гостите. А *** във форума обвиняват родителите. ***
57
13
 
50
 
! Отговори
коко преди 5 години
У нас миналата седмица се удавиха петима за три дни - трябва ли да "затворим" черноморието и да спрем музиката? Разбирам, че родителите са разстроени от мъка и вина, но не разбирам този стремеж към публичност за трагедията им - публикуване във ФБ, фиксиране върху музиката, даване на интервюта... и това всичкото е непосредствено след трагедията. Отделно, че детето не е починало в аквапарка и никой там не е разбрал, освен мениджърите в последствие.
56
2
 
49
 
! Отговори
Тъжно преди 5 години
Бог да прости малката Вивиан! Да почива в мир!
55
20
 
49
 
! Отговори
Тъпи преди 5 години
" Родителите са категорични, че на басейне не е имало спасител и човек, който да контролира децата при спусканията."Те какво са правили като са видяли че има опасност ?
54
11
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Навсякъде има човек който внимава да не се пускат веднага един след друг. Явно там е нямало, което е недопустимо.
53
31
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Естествено, че ще има музика и забава, това е курорт. Да го закрият ли?Жалко за детето, но на родителите са предложили най-адекватното решение - да отидат на по-тихо място.
52
11
 
45
 
! Отговори
saki преди 5 години
Ако детето беше на някой див сицилиянски или дагестански селянин и се отнесат така към него, то след няколко месеца собственика на хотела или родата му щяха да попаднат в жестока вендета.
51
8
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 67Говориш за юношески а не детски, има разлика.Била съм и в България и в Турция,и в Гърция- на детски пързалки никъде не е имало контролиращи спусканията .
50
12
 
56
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Родителите къде са били в случая. За деца до 12 години родителите носят отговорност. Искат да прехвърлят собствената си вина, за да успокоят съвестта си. Контролирайте децата си и мислете една крачка напред за тяхната безопасност. Скоро четох за случай инцидент с басейн в къщата, случая с моторната шейна на нашия министър...
49
2
 
51
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Помня като дете се спусках на една такава ролба - пързалка с вода на Златните. Имаше човек, който пропускаше следващото дете след няколко секунди. Когато паднах във водата, върху главата ми се стовари следващото дете, което беше един шишко. Явно заради теглото е получил по-бързо ускорение от мен. Усетих силен ритник в главата. От тогава не се качих повече на ролбата.
48
1
 
35
 
! Отговори
Разликите преди 5 години
са големи. В скъпите курорти в югоизточна посока, на водните атракциони и съоръжения, спасители и контрольори има на ВСЕКИ 18-20 метра. Драконовски мерки за сигурност. Качеството обаче си има цена!
47
3
 
53
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Съболезнования на родителите! Навсякъде по света се случват инциденти. Моята дъщеря падна от катерушка, бутна я друго дете. Това става за секунди. Просто не можеш да реагираш. Това е нещастен случай. За другите живота продължава.
46
6
 
33
 
! Отговори
до 67 преди 5 години
Напротив, има и трябва да има. Поне в българските аквапаркове на дългите пързалки има контрольори, които пропускат следващото дете поне половин минута след предишното. Също преценяват ръст на детето, дали е годно за съоръжението.
45
14
 
26
 
! Отговори
до 63 преди 5 години
Даа, още един заблуден. За медицината там стана въпрос не заради конкретния случай, а понеже един по-долу я хвалеше. Спасили са животи, които и тук биха били спасени. Представители на техни водещи болници имат офиси тук, и обещават чудеса особено на онкоболните. Да ама не, *** си хората. Само че докато това стане получават много добри условия и отношение, но като краен ефект разлика няма. Такива са фактите, уважаеми хвалещи турската медицина. Мреш с/у много пари!
44
5
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
На детски пързалки няма спасители контролиращи спусканията ,там родителите наблюдават децата си.Същото може да се случи и на обикновена площадка с детски съоръжения.Много мъка е това,дано Богдан им даде сили
43
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
11 юли 2011, курорта златни пясъци, хотел Берлин. Дете на 13 от Германия почива при нелеп инцидент, и то пред очите на спасител, който не е реагирал адекватно
42
0
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Подписа на документ на език който не разбираш не би трябвало да има значение. Но по-умното е такива да не подписвате, просто казвате, че не може да подписвате каквото не разбирате.
41
4
 
32
 
! Отговори
no name преди 5 години
Съболезнования на родителите.Нелеп инцидент, който навярно е бил предотвратим и който би могъл да се случи навсякъде. Разбирам ги хората, че искат да има виновен, искат всичко да замлъкне и потъне в траур.Но няма как да спрат музиката или да затворят аквапарка, първо детето е починало в болницата, не в самия хотел. Второ най-вероятно останалите 1000 гости на хотела не са и разбрали какво се случва и си продължават купона.За всички останали животът продължава...Хора пазете си децата...