Свещеник vs. държавата за задължителните ваксини

Не пуснали сина му в забавачка, той подаде жалба в КЗД
207
Свещеник vs. държавата за задължителните ваксини
Снимка: Булфото, архив

Сливенският свещеник отец Евгений Янакиев е внесъл жалба в Комисията за защита от дискриминация.

Поводът е отказ синът му да бъде допуснат в детска градина заради липса на задължителни имунизации, съобщи адвокатът му  Детелинка Ангелова, цитирана от БТА.

Още по темата

Свещеникът ще настоява Комисията да образува дело по случая, а законодателството да бъде променено така, че ваксините от задължителни да станат препоръчителни.

Сегашния Закон за здравето и съпътстващата го наредба лишавали родителите от правата им да откажат ваксинации и противоречали на Международната конвенция за правата на човека и Хартата за основни права на Европейския съюз.

По думите на Ангелова, това е първата жалба за подобен род дискриминация у нас, и чрез нея вносителите и се надяват да предизвикат широка обществена дискусия по темата за ваксините.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


207
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
154
21
 
6
 
! Отговори
Родител преди 5 години
Глоба за попа!
153
26
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
По-*** хора от поповете са само антиваксърите...
152
6
 
16
 
! Отговори
Н.А.С преди 5 години
Това мислех и аз да напиша.Неговото последно дете Барън има подовн проблем.Вижте им една от снимките в апартамента,как всички позират,както и самото дете и отдолу две ръце са хванали неговите ,за да не мърда много.Рой също е против ваксините,защото в Америка се бият 32 общо и процента на забоолели от 1към 5-6000 лв сега е есно към 32 с тенденция да стане едно към 3 .Гледайте факти и четете,децата с тези ваксини се разболяват ултра често ,нямат и добра имунна система
151
3
 
18
 
! Отговори
Антивакс преди 5 години
Аз слушам Тръмп. И той твърди, че всичките му познати, които са ваксинирани децата си, са ги разболели.
150
7
 
20
 
! Отговори
До Боян Юруков преди 5 години
Колега с близка до мен фамилия.Дори идея си нямаш какво причиняват ,нали?Вземи и провери,че както е тръгнало епидемията от проблемни деца след поставяне на вашите животоспасяващи ваксини ,чумата и холерата ще ту се сторят ,като разходка в парка.Това не е измислица.Просто провери.С хиляди е скочил процента на деца с Дефицит на внимание,фиперактивност,неврологични други заболявания и най вече-Аутизма.Направи си справка и дали ултра богатите бият ваксини на децата си.
149
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не трябва да са задължителни. Ако почнат да сумира, неваксинираните, ваксинираните ще им правят физиономии :) хихи
148
6
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Боян ЮруковТвоите нали са ваксинирани тогава каква опасност представляват моите за тях?!
147
4
 
24
 
! Отговори
Гайбарче преди 5 години
До Боян ЮруковСамо да спомена, че аз не съм против ваксините, но тези които едно време не бяха тъпкани със всякакви гадости. Сега имаме много интересен състав: адюванти- алуминий, канцерогенен, отдавна вече забраниха алуминиевите съдове, живак- съсипва нервната система дори и в малки количества, също кацерогенен, ГМО- променя ДНК структурата и крайния резултат пак е рак. Има много какво да се каже, дреме ми кой какво забранява на детето ми!
146
2
 
29
 
! Отговори
Гайбарче преди 5 години
Онзи бившия министър на Боко, жендъра с еврейската фамилия (Москов), като беше навнесъл турски ваксини натъпкани с тиомерсал (сиреч живак) да ви ваксинира децата, оти не ривахте бе уфсе, а плюете по народа който иска информиран избор? А някой ваксър чел ли е листовката на ваксината за Хепатит Б? Пише си че има ГМО, че и адюванти има, всякакви цветни метали, мнооого полезни за вашите деца. Правете си децата лабораторни плъхове ама не искайте и ние да убиваме нашите!
145
31
 
11
 
! Отговори
Боян Юруков преди 5 години
Съдът за правата на човека се е изказвал многократно конкретно за задължената имунизация и че е напълно в съответствие а хартата. Същото важи и за Конституцията. Ограниченията за достъп до детски градини са повече от наложителни. Ако толкова си безотговорен към децата си, поне следва да се минимизира рискът за чуждите деца.
144
4
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Браво. Време е тези ваксини да бъдат пожелателни, когато така или иначе родителите носят отговорността на 100% ако децата им се разболеят след ваксина. Не може да те принуждават да ги слагаш, а после оправяй се, когато едно дете бъде увредено.
143
3
 
22
 
! Отговори
Венци преди 5 години
До Владимир.а когато ваксинирани с жива ваксина заразяват други дори и ваксинирани,тогава какво се случва?, кои е виновен?пак ли неваксиниран?и коя е тази болест , която дете на5 е ваксинирано а дете на 4 не е?
142
8
 
2
 
! Отговори
Vladimir преди 5 години
До ?????Има значение в яслите и детските градини децата са на паралелки = годишни групи.Ваксинациите не се правят наведнъж за да се даде време на детския организъм да се преспособи и изгради имунитета, тоест в детската градина дете на 5 може да е вакиснирано за повече болести от дете на 4ри, и когато не ваксинираното дете на 5 или 6 донесе болест срещу която по малките деца не са ваксинирани се получава епидемия в по ниските години и това е опасно.
141
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До АнонименХепатит А и Е, който е рядък в България, е от немити ръце и заразена храна. Не се слага ваксинация понеже не е често при нас. Слага се в Индия и Африка. А и не е животозастрашаващо при здрави хора.Хепатит Б - предава се по кръв и полов път. Ако дете има Хепатит Б не бих спряла моето от училище. Но бих ваксинирала детето си ако като порастне реши да спи с неваксинирани. А ако има и Д покрай Б, е тогава ваксината е повече от нужна!
140
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
С хепатит Б може да се заразиш по всяко време и на всякъд, можеда го лепнеш от немити ръце или заразена храна. И съм сигурен че дори и да стеимунизирали децата си от хепатит Б ако съученик на детето ви се разболее веднага ще го спрете от училище.
139
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До ?????На различна възраст се слагат различни ваксини. По този начин 5 годишно може да зарази някое на годинка. Сщо така детето ти може да се зарази не само от човек но и от димашен любимец
138
4
 
31
 
! Отговори
????? преди 5 години
Не разбирам защо ваксинираните се притесняват от неваксинираните,щом с ваксините се предпазват от болестите значи са защитени. Хората са се отказали от свободата си,каквото и да им наредят те безропотно го приемат.
137
24
 
8
 
! Отговори
Бай иван преди 5 години
Баба ми цял живот е била мед. сестра. Започнала е през втората световна война. Като чу за отказа на хората от ваксини каза: тия не са добре. Преди 50-те е било някакъв мор. Имало е голяма детска смъртност, детския парилч е бил бич за обществото. По нейни думи точно заради ваксините много деца са били спасени. В момента хората не са се сблъсквали очи в очи с бодобни проблеми и си мислят че е някаква измишльотина на фармацевтите.
136
1
 
4
 
! Отговори
До 120 преди 5 години
Свещеникът се уповава на Бога за духовното образование на децата си. И научното светско образование както виждаме не отхвърля - разбира се, че отново се уповава на Бога, децата му да напреднат в науката. Колкото до правилата, те трябва да са разумни и убедителни. Защото никой отговорен родител няма да направи компромис със здравето и живота на детето си.
135
6
 
7
 
! Отговори
До 140 преди 5 години
На различна възраст се слагат различни ваксини. По този начин 5 годишно може да зарази някое на годинка. Сщо така детето ти може да се зарази не само от човек но и от димашен любимец.