Свещеник vs. държавата за задължителните ваксини

Не пуснали сина му в забавачка, той подаде жалба в КЗД
207
Свещеник vs. държавата за задължителните ваксини
Снимка: Булфото, архив

Сливенският свещеник отец Евгений Янакиев е внесъл жалба в Комисията за защита от дискриминация.

Поводът е отказ синът му да бъде допуснат в детска градина заради липса на задължителни имунизации, съобщи адвокатът му  Детелинка Ангелова, цитирана от БТА.

Още по темата

Свещеникът ще настоява Комисията да образува дело по случая, а законодателството да бъде променено така, че ваксините от задължителни да станат препоръчителни.

Сегашния Закон за здравето и съпътстващата го наредба лишавали родителите от правата им да откажат ваксинации и противоречали на Международната конвенция за правата на човека и Хартата за основни права на Европейския съюз.

По думите на Ангелова, това е първата жалба за подобен род дискриминация у нас, и чрез нея вносителите и се надяват да предизвикат широка обществена дискусия по темата за ваксините.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


207
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
114
5
 
15
 
! Отговори
бля преди 5 години
До Анонимен 112Учили-недоучили,това сте вие!Били сте посредствени студенти,после сте писали някакви така наречени" трудове"вероятно пълна безсмислица робувайки на стари догми от изкуфели псевдоучени и изкукуригали професори и доценти.
113
10
 
4
 
! Отговори
До 111 преди 5 години
Искаш ли да поседнеш в инвалидна количка като мен. И обикновен стол ще свърши работа. След това замръзни и не мърдай.това е парализа. Сега си представи, че искаш до тоалетна. Човешко е. Но с парализа тази екстра води до придружител. Срам усети ли? А сега си представи, че искаш вода, разходка, живот. Но нямаш.На мен се случи. Грип. Някой не се е лекувал у дома си. Ти ми кажи жертва ли съм? У мен ли е винатаА ако беше по тежко заболяване, което е предотвратимо с ваксина, кой е виновен? Пак ли аз
112
12
 
3
 
! Отговори
111 преди 5 години
Те са неваксинирани НЕ по собствено желание и често страдат много повече от тези зарази от нормалните деца и хора!
111
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Разбирам отец Евгени. Него и децата му Бог ги закриля и в случая ваксините са изобщо излишни, дори да бяха полезни. За съжаление за невярващия народ медицината е единствена опция. Добре, че има и малко по-смислени родители, които се информират за това, че здравето отдавна се е превърнало в бизнес и хуманността му е напълно изветряла.
110
21
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 110Виж сега, не казвай на хора, които са завършили медицина, биология, имунология,фармация и т.н да се информират! Някой сме учили по 6-8 години всеки Божи ден само за тия неща. Някои даже сме писали научни трудове, за да информираме други. Чети си там гугъл и се радвай, че си "образован/а", ама не ми застрашавай моите деца с твоята безотговорност!
109
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен Лекарите следват политика на Биг фарма,те не са виновни,страх ги е ,а и са застрашени от санкции,просто се информирайте,като начало-Забранените лекарства,които лекуват от Марко Пицупи-глава ваксини-с доста доказателства от СЗО световен мащаб ,не се лансира,защото Фармата ще изгуби парички,колкото повече болни,толкова повече клиенти на докторята и аптеките
108
7
 
2
 
! Отговори
Ами преди 5 години
Заменям автоимунното си заболяване за право на ваксина. Краят за мен е парализа и инвалидна количка. Няма лечение за заболяването ми, но пък и ваксина няма. Моля антиваксърите да спазват ред при наддаването.Не бе, шегувам се. Защото съдейки от отношението, изглежда за никой не ви пука.
107
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До До 98,обратното е истина-ваксиниран може да разболее не ваксиниран,явно не сте в час,освен това щом сте ваксиниран нали сте "защитен"?
106
20
 
4
 
! Отговори
104 преди 5 години
Ами ако живеехме на 100 км едни от други в племена можехме да си ги бием само на нас, само че сме в общество и ни трябват 95% ваксинирани, за да заличим дадени вируси завинаги! Също има и хора като 101 с автоимунни заболявания (явно неговото е страшно, но дори при алергии децата не трябва да се ваксинират- а алергичните са доста), бебета, бременни и възрастни, които са с отслабена имунна система и не са съгласни вие да им внасяте вируси в организма.
105
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Реалист,Четете повече,но научни трудове,а не масовките,с които ви залива фарма индустрията,когато пишете,първо се информирайте с доказателства,а не с констатации ,които Ви слагат в устата
104
20
 
6
 
! Отговори
С автоимунна болест преди 5 години
За незапознатите антиваксъри.Аз не трябва да се разболявам. Последният грип откарах 10 дни на системи в болница. Получих парализа на тялото. Три месеца по късно още куцам. Но се радвам, че изобщо станах от инвалидната количка. А ако беше по тежко заболяване, което се избягва с ваксина, а? Какво ще ми кажете? Не ви касае само вас, не сте само вие.
103
5
 
36
 
! Отговори
100 преди 5 години
Никой няма право да ми внася вещества в организма, нека да си ги бие на него. Всички знаем че това е бизнес, но защо ние данъкоплатците да ги плащаме. Нека ваксините да са незадължителни и платени, който се страхува - нека си ги плаща. Какви ли не злодеяния се правят в този свят - и доклади се фалшифицират, и дезинформация всякаква... заради мръсни печалби.
102
24
 
3
 
! Отговори
Поп Грую преди 5 години
Kюрето да се откаже и от лекарска помощ. Да се лекува с молитва и чайче. А живакът, под формата на консервант във ваксините, не е опасен, опасни живачните пари.
101
27
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
От Анонимен 100Проф. ми по вирология например е сложила на детето си ваксина против вирусен енцефалит предаван чрез кържели. Рискът от ваксината е 15%, но пък имало случаи на заразени в региона, а синът и често играел в парка и носел кърлежи вкъщи. Аз съм ЗА ваксините и нямаше да мога да взема това решение. Ето затова има по-образовани, които да го преценят по-добре.
100
23
 
5
 
! Отговори
До 98 преди 5 години
Не съм човекът, който питате, но ме влече да отговоря. Аз се притеснявам, че съм с автоимунно нелечимо заболяване и нямам право да се разболявам, а виждам как разни подритват не само своето, а и чуждото здраве. Някой няма да си ваксинира детето или себе си. В резултат се разболява и примерно разболява някой като мен. А такива като мен разболеят ли се... Та аз да те питам кой в такъв случай ще носи отговорност?
99
22
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Има много възможни ваксини. Въпросът е да се намери баланса: Необходимост (възможна зараза в дадения регион- на запад няма толкова често Туберкулоза например) и риск от ваксината. За да се претеглят двете трябва образование, а не гугъл! Доктори и професори са седнали и са избрали няколко ваксини и са създали имунизационен календар като са намерили горе-посоченият баланс.
98
5
 
30
 
! Отговори
baba преди 5 години
Браво! Най-сетне някой да се осмели да търси сметка на тъпата система. Стискам палци!
97
7
 
27
 
! Отговори
АЗЗЗ преди 5 години
До Ядосан родителТа нали Вашето дете е ваксинирано..... От какво се притеснявате ? То и Вие не сте ваксиниран, стойте далеч от детето си ?
96
3
 
8
 
! Отговори
Аз преди 5 години
До УсмихнатГоляма каша ти е в главата бъркаш активният с пасивният имунитет, което не ти пречи да се изказваш най-компетентно по въпроса.
95
27
 
7
 
! Отговори
И преди 5 години
В докладите пише, че там, където антиваксърите успяват, болестите почват да трепят наред!