В памет на жертвите: 4 г. след потопа в Аспарухово!

В храма в квартала бяха отслужени молитва и молебен
19 юни 2018 15:15,
8

Снимка: Булфото

Аспарухово почете паметта на жертвите, загинали по време на наводнението във Варна преди четири години.

Във водния ад тогава загинаха 13 души, четири от които деца, а домовете и имуществото на десетки жители на квартала бяха отнесени от стихията.

Още по темата

Заупокойна молитва и благодарствен молебен бе отслужен днес от отец Добромир в храма "Св. Цар Борис I" в Аспарухово, съобщи "Булфото".

Бедствието на 19 юни 2014 година отприщи вълна от съпричастност и мащабна доброволческа кампания.

В края на миналата година Варненската окръжна прокуратура прекрати разследването за трагедията с основния мотив, че тя е предизвикана от природно бедствие, за което няма виновни.

През март тази година обаче Окръжният съд във Варна върна за ново разследване делото за наводнението. Според окръжните магистрати прокуратурата не си е свършила докрай работата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
18
 
! Отговори
Хан Крум преди 5 години
Все пак става въпрос за незаконно настанили се ром.ляни - и природата се е възмутила и ги е измела. Просто се е появил "регулиращият фактор"Прочетете теорията на Малтус и ще ви стане ясно, че още такива "събития" ще се случват - я природни катаклизми които измитат "скакалците", я болест поразяваща определена етническа група със изродени гени на *** я някой диктатор дето решава, че определена малцинствена част от населението дето не допринася а само отнася трябва да се редуцира до нула.
5
0
 
18
 
! Отговори
гого преди 5 години
стига бла бла приказки, идете там на мядто и вижте за каква стихия е ставало дума. За 15 човека в Горни лом взривени няма виновен, пък в аспарухово си е нещо неконтролируемо...
4
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Виновни няма.Има само чиновници дето лапат милиарди всяка година в държавната администрация.Има и оправдания как е виновен този дето духа и този в облаците.Ааа и парите им не стигали, затова още пачки за държавните лапачки. Да ни давят все по-качествено.
3
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
а за вчерашния потоп в София, кой е виновен. Хайде арестувайте природата че се продъни небето.
2
0
 
17
 
! Отговори
8522466445 преди 5 години
Виждам само представители на км.Аспарухово.
1
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Спомням си деня много добре към 17 часа притъмня и заваля. След това съобщиха, че имало някакъв проблем с една банка. Аз веднага с поделих с близки, че КТБ ще фалира това беше, а те а да бе ей сега голяма банка ще фалира току-така. На следващият ден към 11:30 Цветан Василев съобщи че парите са свършели и временно затваряли банката.