БСП: Престъпленията скачат, а властта се проваля!

"Сред пробойните, които набелязахме, е липсата на сигурност у гражданите"
Обновена: 21 юни 2018 07:05 | 20 юни 2018 22:38,
37

Вторият вот на недоверие към кабинета "Борисов 3" беше внесен от БСП в парламента. Той ще бъде гласуван следващия четвъртък. Въпреки декларираната подкрепа от ДПС едва ли има шанс да бъде приет, тъй като коалиционният партньор на ГЕРБ "Обединените патриоти", както и "Воля" обявиха, че ще гласуват "против".

"Сред най-сериозните пробойни, които набелязахме, е липсата на сигурност у гражданите. На фона на ежедневните грабежи, убийства, излючително високият ръст на битовата престъпност в България, смятаме, че това правителство не може да се справи с проблемите", коментира в студиото на "Денят ON AIR" депутатът от БСП Иван Иванов.

Мотивите за вота са изложени върху 17 страници. Сред аргументите са и телефонните измами, и пререканията между министъра на туризма Николина Ангелкова и вицепремиера Валери Симеонов.

"Всичко това е провал в сектора на сигурността. През последните девет години той се управлява от ГЕРБ и е несериозно да се говори, че системата е разбита за една година и в частност - Министерството на вътрешните работи", допълни още Иванов.

Гласовете на БСП и ДПС обаче няма да бъдат достатъчни, тъй като за сваляне на правителтвото трябва да гласуват повече от половинта народни представители. Двете партии имат общо 107 гласа.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


37
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
особенно престъпленията срещу Бспдай боже повечко да стават
9
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Това е видно,и не е новина.
8
7
 
21
 
! Отговори
Причината преди 5 години
Корнелия се подлудява от мисълта, че хиляди обществени поръчки минават през ръцете на други хора, а не през нейните, защото не се е докопала до властта. Депутатското местенце не й е достатъчно.Иска още, и още, и още! Затова измисли този вот на недоверие. От отчаяниеи ханъма ще стане, стига някой да й обещае, че така ще успее да се нагуши още. "Техноимпекс" й се вижда малък залък.
7
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
То от тия неговите е така човека нее лош но калпави хора какво искаме нищо ми дано да ги махне до един че са срам
6
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Честита оставка само че или за кмет или депутат колко успешни били неговите пет мандата ми е се една накара всички млади да ги няма сложи си неговите сега *** на германия развии бизнеса със секретарката и какво остава да се изнесем след теб
5
10
 
19
 
! Отговори
БСП са гад.ини преди 5 години
Тези бесепари са абсолютни смешници, щом в мотивите си са сложили и пререканията между Симеонов и Ангелкова. А телефонните измами откога са, бе червени раппони?
4
11
 
20
 
! Отговори
изнервен преди 5 години
А бе, престъпленията се увеличават, когато вие сте на власт.
3
9
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
СОЦИАЛИСТИ ЩОМ РЕВАТ ЗНАЧИ ДЪРЖАВАТА Е НА ПРАВ ПЪТ!
2
8
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Престъпленията не се увеличават, а се дава гласност на всяко едно и това създава лъжливо впечатление. Толкова много медии, и всеки copy-paste от бюлетина на МВР.
1
8
 
26
 
! Отговори
А истината е, че преди 5 години
БСП и ДПС зверски огладняват.