"Обществена чувствителност" – и Росица Димитрова аут от МТСП

Премиерът е приел оставката на зам.-министъра на социалната политика
Обновена: 20 юни 2018 09:49 | 20 юни 2018 09:48,
87
"Обществена чувствителност" – и Росица Димитрова аут от МТСП
Снимка: Facebook

Министър-председателят Бойко Борисов прие подадената от заместник-министъра на труда и социалната политика Росица Димитрова оставка.

Мотивът на Димитрова е създалата се обществена чувствителност във връзка с участието й в 11-тата сесия на Конференцията по Конвенцията за правата на хората с увреждания, проведена в Ню Йорк, съобщи правителствената информационна служба.

Посещението на зам.-министърката предизвика сериозен обществен отзвук на фона на продължаващия протест на майките с увреждания: "Системата ни убива".

Още по темата

"Гавра е зам.-социалният министър Росица Димитрова да отиде в Ню Йорк и да казва, че ние хората с увреждания, сме интегрирани и всичко е наред. Нека тя да дойде и да ми обясни как съм интегрирана. Ще й дам количката си да изживее един мой ден. Дори ще й дам колата си да й е по-удобно", коментира майка.

Родителите на деца с увреждания са възмутени, че Димитрова е летяла до Ню Йорк с билет за 8300 лв.

Вчера зам.-министърът на труда и социалната политика Росица Димитрова заяви, че не може да отговаря за билета, защото не смята, че "това е най-важното в момента". Според нея най-важното е, че "изпълняваме правителствената програма".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


87
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
33
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Iceblast88В теб прозира ***, благодарение на коментарът ти, че си видял "поне 100 човека".От мойте 100 човека, как пък има от всичките цветове? Пък при твоите "няма".Ако казваш истината, значи просто живееш в много вредна за ума среда. Значи си заобиколен от хора, които се обединяват от общи черти... най-често обаче тези черти не са хубавите. Защото, когато човек е щастлив, лоши мисли не му минават през главата и си гледа кефа. А дружинки правят тези, които чувстват омраза и търсят мъст.
32
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До аз-ътВсъщност малко хора задълбочават до толкова, че да се замислят, че билетите вероятно може и да струват по-малко, дори за бизнес класа, но ако има фирма посредник, тази фирма да взима тлъcта комисионна.Все пак, тия фирми посредници, които организират пътуванията, също би следвало да са там благодарение на обществени поръчки. А въпросните обществени поръчки да са били направени така, че да се спечелят от конкретна фирма. С определени изисквания.
31
3
 
20
 
! Отговори
до 26 преди 5 години
Билет купен 4 месеца предварително Финикс Аризона до София България отиване и връщане с Бритиш 2500 лева.А тая крава е знаела отдавна, че ще пътува,
30
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Сега е ред на прокуратурата ! Как като няма пари, тези харчат с лека ръка ?
29
0
 
17
 
! Отговори
extremist преди 5 години
До Анонимен : "Интересна работа... 90% от хората явно не понасят ГЕРБавата шайка, а на избори все са с някой процент отгоре?"-АМИ ВСЪЩНОСТ ИЗБОРНАТА СИСТЕМА ТРЯБВА СЕ ПРОМЕНИ, ПОРАДИ ПРОСТИЯ ФАКТ ЧЕ НЕ ЗАЧИТА ИЗБОРА НА ОНЕЗИ КОИТО НЕ СА СЪГЛАСНИ ДА ГЛАСУВАТ ЗА УПРАВЛЯВАЩАТА МАФИЯ (БЕЗ ЗНАЧЕНИЕ БСП ИЛИ ГЕРБ)
28
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"А още повече хора само четат, но ги е страх да пишат, защото знаят, че коментарите се следят."Никога не съм казвал или направил нещо нередно и нещо незаконно! Дори напротив - позицията ми дори в повечето случаи е била неутрална или целяща да доведе до помирение на враждуващите ***. Да им се обясни на кyхите кpатуни, че не мислят правилно, не трябва да се мисли с омраза!Въобще не ми пука кой какво следи!
27
0
 
27
 
! Отговори
оставка преди 5 години
В колко часа днес Борисов ще си смени мението и ще върне оставката? Теменужка Петкова и социалният министър подадоха оставки,които бяха приети и после върнати. И каква я свършиха?
26
2
 
30
 
! Отговори
extremist преди 5 години
ТАЯ КАТО НАПУСКА , НАЛИ НЯМА ДА ЗАБРАВИ ДА ВЪРНЕ ПАРИТЕ. ЯВНО ТУКА СТАНА МОДЕРНО ДА МЯТАТ ОСТАВКИ ПО МАСИТЕ ВМЕСТО ЗАГРАБЕНИТЕ ПАЧКИ
25
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 24А още повече хора само четат, но ги е страх да пишат, защото знаят, че коментарите се следят.
24
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Интересна работа... 90% от хората явно не понасят ГЕРБавата шайка, а на избори все са с някой процент отгоре?"И като казвам тия неща в предишния си коментар, нямам предвид, че... само едните или само другите имат ***! Всички партии имат ***! Просто ги активизират по различно време. С руснаци и израелци също се случва. Ако стане нещо значимо с тия държави, тук започва да прелива от техни ***. Примерно виждал съм евреи да пишат "ние християните трябва да помагаме на братята евреи"!!
23
1
 
29
 
! Отговори
аз-ът преди 5 години
Не ми се проверява колко струва един билет отиване и връщане нормална класа т.нар. coach но предполагам 1000 евро. Айде 1500 макар съм сигурен че е под 1000. 7000 евро разлика? Щото ЗАМЕСТНИК-ПОМОЩНИК-И-ПРОЧИЕ-СОЛ-ТАШ.К-министерския й зад.ник не може да се вози на coach-class като простосмъртните. Има нещо друго - плюса да назначаваш посредственяци е, че са послушни. Затова всички го правят. Минуса-че не знаеш в кой момент ква простотия ще направят.
22
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Кой е разписал заповедта за командировка и билета?ОТГОВОРНОСТ!
21
12
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Интересна работа... 90% от хората явно не понасят ГЕРБавата шайка, а на избори все са с някой процент отгоре?"Aко имаш предвид коментарите тук, то нещата въобще не са такива.Тук пишат няколко човека... около 5-6 човека, всеки от тях пише по няколко коментара. В статии с много коментари, дори се случва всеки от тях да пише по 40-50 коментара под статията. И се опитват да ги пишат с различен стил, уж че ги пишат различни хора. И така някои се лъжат, че "така мислят хората", а то... 5-6 човека.
20
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Да не е поредният кьор фишек? Те министрите и зам. министрите все подават оставки, ама се връщат и от после разбираме, че е било блъф за замазване на очите ни.Не е въпросът само в билета. Въпросът е, че инвалидите не са интегрирани, а тя говорила по "план" обратното. Значи планът е бил да отиде там да говори заблуди през света- В Бг всичко е точно!Докога ще се преструваме, че всичко е точно?!
19
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не вярвам, че тая нахилена кифла сама си е подала оставката. Всичките и изказвания и поведението и говори за това, че тя не чувстваше никаква вина. Очевидно е била изритана, за да се замаже положението и както винаги при ГЕРБ се казва, че еди кой си и е подал оставката. Въпросът е, че наглата госпожа е била командирована от ведомството си, т.е. този, който е разписал заповедта и за командировка е също толкова виновен, колкото и тя! Или министърът или самият Боко! Един от двамата е!
18
1
 
30
 
! Отговори
Хах преди 5 години
Не може в държава, в която пенсиите са по 150 евро, да пътуваш с билет за 4000 евро. Просто не е нормално от морална гледна точка. Разбирам хората да имаха японски или скандинавски стандарт на живот, тогава ако ще да лети и със совалка,но това дразни много при сегашната ситуация.
17
1
 
3
 
! Отговори
Извинявам се преди 5 години
подавай
16
16
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 12Първо кой ти каза 90%? Ако е Червен Кольо, то е ясно. Това, че някои са много шумни не значи, че са много. Второ. От всички комунисти дето имаме право да избираме, тези колкото и да е некачествено поне правят нещо. Другите ги видяхме до къде я докараха нещата три пъти. След тях трева не никне. При ББ сигурно повече министри и зам.министри са подали оставка, отколкото при всички останали взети заедно.
15
2
 
20
 
! Отговори
Константин преди 5 години
Бойко, пдавай оставка. Непочтен премиер такъв.
14
0
 
37
 
! Отговори
недоволен преди 5 години
Каква наглост, каква програма изпълнява, да връщат с колежката си всички средства похарчени за екскурзията до САЩ.