Системата ни е убила: Славея Сиракова и словесната й полюция

Майките на деца с увреждания пречат и на щерката на Сираков
Обновена: 20 юни 2018 16:51 | 20 юни 2018 13:00, Александър Попов
288
Системата ни е убила: Славея Сиракова и словесната й полюция
Снимка: Олег Попов, Dnes.bg

Майките на деца с увреждания се оказаха доста неприятна група. Тормозят политиците, премиерът се чуди как да му се махнат от главата, мастит синдикален лидер призова майките да "спрат да разхождат нещастните си деца по улиците". И защо? Защото си търсят правата. Едни от малкото, които не се притесняват да стоят на палатков лагер пред парламента. Не се хвалят, че са умни и красиви, но животът и законите са ги притиснали в ъгъла и са оставени без избор. Освен тези, които имат възможността да поемат към Терминал 2 завинаги. За да отидат в държави, където децата не ги определят като "нещастни".

Още по темата

Най-неочаквано, майките на деца с увреждания пречат и на светска личност. Славея Сиракова. Известна с това, че е дъщеря на Наско Сираков и Илиана Раева. Всъщност, преди година бе превзела медиите заради връзката си с порно актьора Алекс Ломски. Обясняваше какъв невероятен човек е, после как се разделили като приятели. Трогателни истории, които всъщност вълнуват само тях двамата.

Славея пусна някаква словесна полюция във Facebook, която побърза да изтрие. Защото всеки нормален човек би се изправил срещу простотията й. Ето я дословно, с всичките правописни грешки:

"Слави Трифонов за пореден път утвърди своята гениалност, талант и голямо сърце! Голям си, защото приемаш лично човешките съдби, с които някои хора не намират начин да се справят. Голям си, защото тази твоя човещина помага на слабите и не се превръща в едно бреме...
"Системата ги убива"
- Системата няма как да убие нещо, или някой поради простата причина, че всеки един от нас също изгражда своя собствена система. Работата ми е свързана с хора, с техните нужди, но и с тяхното безхаберие и безотговорност! Историята познава десетки случаи на родители създали потомство и на такива, които са го изоставили. Сувременната медицина дава възможност да видиш какво ти предстои, за да вземеш най-доброто решение преди всичко за себе си и детето, което носиш в утробата си! Когато си решила да раждаш, очевидно си решила и да бъдеш майка! Когато "системата те убива" търсиш начин не само да оцелееш, но и да живееш пълноценно заради същото това дете, което си родила. Идва един момент обаче, в който се сблъскваш със собствените си недостатъци, посредственост и егоизъм. В този момент естествено посредствената ти природа е готова да обвини всичко и всеки и да си проправи път...
- Истината е, че от такива "майки" ми се повръща! Или изоставяте децата си (виждам го всеки път, когато ходя в домовете, които се нуждаят от подкрепа), но сега го видях, заради цялата ви патардия! След като сте решили да давате живот, ще се научите да намирате максимално полезен начин да сте преди всичко добри родители! Държавата и хората не са ви длъжни, но всеки проявява човечност, заради моментите ви на безчовечност!!!".

Гасете лампата, Системата ни е убила! Това са думи на жена, която твърди, че ходи по домове да помага. Къде видя майки с деца на увреждания, които са се отказали от децата си? Дали пък тяхната "патардия" не означава, че само искат условия да си отглеждат децата?

Славея дали някога е говорила с майка на дете с увреждане, дали знае проблемите им, срещу какво са изправени? Дали знае, че тези майки са се отказали от собствения си живот, за да могат да отглеждат детето си? Или за нея това са посредствени хора, които проявяват безчовечност? Това, естествено, са риторични въпроси.

Тези майки, Славея, може да са превити над инвалидните колички на децата си, но се извисяват много над теб. Хубаво е, че си чула тяхната "патардия", защото техните проблеми не се дискутират в Слънчев бряг. И бъди сигурна - на тях едва ли им се повръща от теб. Не че няма защо. Но техните проблеми са жизненоважни, не се вълнуват дали слънцето е под неподходящ ъгъл за поредното селфи.

И не, не всеки е длъжен да подкрепя майките с деца с увреждания. Но поне не им се подигравайте! Защото се борят за живот, защото ако имахме гражданско общество щяхме да опънем и ние палатки. Но Системата отдавна ни е убила... 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


288
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари