Системата ни е убила: Славея Сиракова и словесната й полюция

Майките на деца с увреждания пречат и на щерката на Сираков
Обновена: 20 юни 2018 16:51 | 20 юни 2018 13:00, Александър Попов
288
Системата ни е убила: Славея Сиракова и словесната й полюция
Снимка: Олег Попов, Dnes.bg

Майките на деца с увреждания се оказаха доста неприятна група. Тормозят политиците, премиерът се чуди как да му се махнат от главата, мастит синдикален лидер призова майките да "спрат да разхождат нещастните си деца по улиците". И защо? Защото си търсят правата. Едни от малкото, които не се притесняват да стоят на палатков лагер пред парламента. Не се хвалят, че са умни и красиви, но животът и законите са ги притиснали в ъгъла и са оставени без избор. Освен тези, които имат възможността да поемат към Терминал 2 завинаги. За да отидат в държави, където децата не ги определят като "нещастни".

Още по темата

Най-неочаквано, майките на деца с увреждания пречат и на светска личност. Славея Сиракова. Известна с това, че е дъщеря на Наско Сираков и Илиана Раева. Всъщност, преди година бе превзела медиите заради връзката си с порно актьора Алекс Ломски. Обясняваше какъв невероятен човек е, после как се разделили като приятели. Трогателни истории, които всъщност вълнуват само тях двамата.

Славея пусна някаква словесна полюция във Facebook, която побърза да изтрие. Защото всеки нормален човек би се изправил срещу простотията й. Ето я дословно, с всичките правописни грешки:

"Слави Трифонов за пореден път утвърди своята гениалност, талант и голямо сърце! Голям си, защото приемаш лично човешките съдби, с които някои хора не намират начин да се справят. Голям си, защото тази твоя човещина помага на слабите и не се превръща в едно бреме...
"Системата ги убива"
- Системата няма как да убие нещо, или някой поради простата причина, че всеки един от нас също изгражда своя собствена система. Работата ми е свързана с хора, с техните нужди, но и с тяхното безхаберие и безотговорност! Историята познава десетки случаи на родители създали потомство и на такива, които са го изоставили. Сувременната медицина дава възможност да видиш какво ти предстои, за да вземеш най-доброто решение преди всичко за себе си и детето, което носиш в утробата си! Когато си решила да раждаш, очевидно си решила и да бъдеш майка! Когато "системата те убива" търсиш начин не само да оцелееш, но и да живееш пълноценно заради същото това дете, което си родила. Идва един момент обаче, в който се сблъскваш със собствените си недостатъци, посредственост и егоизъм. В този момент естествено посредствената ти природа е готова да обвини всичко и всеки и да си проправи път...
- Истината е, че от такива "майки" ми се повръща! Или изоставяте децата си (виждам го всеки път, когато ходя в домовете, които се нуждаят от подкрепа), но сега го видях, заради цялата ви патардия! След като сте решили да давате живот, ще се научите да намирате максимално полезен начин да сте преди всичко добри родители! Държавата и хората не са ви длъжни, но всеки проявява човечност, заради моментите ви на безчовечност!!!".

Гасете лампата, Системата ни е убила! Това са думи на жена, която твърди, че ходи по домове да помага. Къде видя майки с деца на увреждания, които са се отказали от децата си? Дали пък тяхната "патардия" не означава, че само искат условия да си отглеждат децата?

Славея дали някога е говорила с майка на дете с увреждане, дали знае проблемите им, срещу какво са изправени? Дали знае, че тези майки са се отказали от собствения си живот, за да могат да отглеждат детето си? Или за нея това са посредствени хора, които проявяват безчовечност? Това, естествено, са риторични въпроси.

Тези майки, Славея, може да са превити над инвалидните колички на децата си, но се извисяват много над теб. Хубаво е, че си чула тяхната "патардия", защото техните проблеми не се дискутират в Слънчев бряг. И бъди сигурна - на тях едва ли им се повръща от теб. Не че няма защо. Но техните проблеми са жизненоважни, не се вълнуват дали слънцето е под неподходящ ъгъл за поредното селфи.

И не, не всеки е длъжен да подкрепя майките с деца с увреждания. Но поне не им се подигравайте! Защото се борят за живот, защото ако имахме гражданско общество щяхме да опънем и ние палатки. Но Системата отдавна ни е убила... 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


288
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
157
7
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Слава на Цветелина Стоянова!!!!!!Нагли Раевци-Сираковци парвенюшкото ви държание ще доведе дотам господ да ви накаже. Опасявам се че така ще ви накаже, че ще съжалявате за думите си. Поредните гербави патерици пишат жалък политически актив пред Винету. На него му пречат ппротестиращите а и Сирокови търчат да се подмажат. Търчете, търчете, не ви стигна тамо са тавите с баклавите.
156
4
 
73
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Когато личният ти живот е порнография, а *** е политическа калинка, какво да очакваме?
155
5
 
69
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Илиана Раева я е увредила, също както увреди и художествената гимнастика. Днес художествената гимнастика е отрупана с медали не на класни състезателки а на връзкарки, като медалите са заради подценяване в оценките на руските състезателки. Едно сираче бе изритано от националния отбор за да се намърда една богаташка щерка, а детето си посегна на живота. Ако имаха срам отдавна да са напуснали худуожествената гимнастика
154
2
 
73
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ако ги няма мама и тате , да те видим теб тогава Славейо.Как това умствено ограничено същество , което никога през живота не е постигнало нищо само и не се е борили за нищо и не се е справяло само с проблеми да разбере, че всъщност проблем не са само парите и не това е най-важното,за което тези майки протестират?Те искат право на достоен живот за себе си и за децата , които без значение как са стигнали до инвалидизация са тук и съществуват ,а решението на проблема не е просто да ги приберат !!
153
7
 
19
 
! Отговори
До ММ преди 5 години
Никой не твърди, че амниоцинтеза хваща всичко. Но ако лекар насочи бременна към амниоцинтеза значи има основателни съмнения, че нещо не е наред с плода. Именно заради риска от спонтанен аборт при процедурата. Всеки сам си решава. Има голяма разлика между деца, увредени при и след раждане и деца, които е могло да бъде предвидено, че ще са с увреждания. Това са две съвсем различни групи и обикновено нивото на родителите е много различно, не ги слагайте в един кюп
152
0
 
21
 
! Отговори
ММ преди 5 години
До до майка 137"Ако лекар насочи бременна към амниоцинтеза и тя по някакви причини откаже (най-често поради антиваксърско мислене) то отговорността е нейна и толкоз..." -много си увреден да мислиш, че амниоцинтезата "хваща" всяка генетична болест. Тя се прави за конкретни 3 синдрома и НИЩО ПОВЕЧЕ!!! И при нея рискът от аборт при процедурата е 30%, нещо за което лекарят те предупреждава и решението дали да рискуваш живота на едно вероятно здраво бебе е много тежко.
151
1
 
70
 
! Отговори
гост преди 5 години
Има много деца , които са се родили нормални , но са пострадали впоследствие по много причини катастрофи , тежки заболявания , лекарски грешки и много други ! Разбрахте ли Славея , или искате повторно разяснение ?! Като дъщеря на спортисти , може би се нуждаеш от по-вече обяснения ?!
150
3
 
70
 
! Отговори
анонимен преди 5 години
Престанете да триете коменари !!! Нека да види тая кифла какво е мнението на хората за нея !!!
149
2
 
53
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не мога да си представя каква воля и сила за живот притежават тези родители. Вчера изказването на онзи господин "приберете си нещастните деца от улицата", днес тази с прозиращия смисъм "сами сте си виновни", политически пиар от опозиция - ваканция за депутатите да нямало... и кой знае какво още, наред с отвращаващите анонимни коментари. Колко още разочарование и унижение могат да понесат и все пак да искат да са тук, и да живеят тук? И всичко това се намира в графа Общество.. Закривай!
148
4
 
67
 
! Отговори
анонимен преди 5 години
Единия родител ритнитопковец , без грам мозък , другия бивша измислена гимнастичка , какво да очаквате от дъщеря им ??!!!
147
1
 
48
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Хайлайф, политици, звезди... от един дол дренки.
146
29
 
7
 
! Отговори
до майка 137 преди 5 години
Амниоцинтеза се прави по лекарско предписание когато има съмнения за увреден плод. И да, за това се пътува до местата където има лаборатории. И се плаща. Както и много други неща се плащат, не се поемат от Здравна Каса. И това всяка бременна жена го знае. Ако лекар насочи бременна към амниоцинтеза и тя по някакви причини откаже (най-често поради антиваксърско мислене) то отговорността е нейна и толкоз. Не моя, не на обществото
145
1
 
29
 
! Отговори
Бате Гойко преди 5 години
"До 141Не просто професия, това е висш подвиг... най-голямата и единствена гордост на тези жени е че са майки! *** то си е сложно, факт, крака да отваряш, да дебелееш...... направо си е за поклон"Ами подвиг е, ако *** не си отваряше краката, нямаше и теб да те има, да ръсиш мъдрости по форумите.
144
3
 
27
 
! Отговори
Веско преди 5 години
Извенете ама кое от двете е дъщерята Сиракова, скелета или сламеното плашило?
143
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 151 оОООООО горкото ти си от онези озлобени хора, с които никой не иска да се свърже и няма как да имат деца, за това се озлобяват.Пожелавам ти НЕсамотен живот.
142
1
 
64
 
! Отговори
Сен Тон преди 5 години
Милата колко е тАпа. Брат ми например е с увреждане вследствие на действията на лекаря който го е израждал така,че драга моли се ако някой се навие да ти направи дете то да се роди живо и здраво защото кармата е странно нещо.
141
1
 
47
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Падението на едно парвеню.
140
1
 
49
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
СЛАВЕЯ, ИСКРЕНО СЕ НАДЯВАМ ДА ПРОЧЕТЕШ И ПРЕПРОЧИТАШ ВСИЧКИ КОМЕНТАРИ ОТ ТУК ДО КРАЯ!!!!ЗА ДА СЕ ВИДИШ ОТСТРАНИ!!ЗА ДА ВИДИШ ОТРАЖЕНИЕТО СИ В ДУМИТЕ ТИ!!!УСПЕХ В ЖИВОТА ТИ ПОЖЕЛАВАМ!!!САМО, ЧЕ ТРЯБВА ДОСТА СОЛ ДА ИЗЯДЕШ ПРЕДИ ТОВА!!!!!!!!
139
17
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 141Не просто професия, това е висш подвиг... най-голямата и единствена гордост на тези жени е че са майки! *** то си е сложно, факт, крака да отваряш, да дебелееш...... направо си е за поклон
138
2
 
57
 
! Отговори
Бате Гойко преди 5 години
До 149Липсата на интелект не е престъпление и не всеки го има, но с какво точно тези майки пречат на въпросната дъщеря на известни спортисти(за пръв път чувам за нея), че чак да й се повръща?