Велопоход с кауза: 300 км в помощ на младеж с увреждания

Целта: Да се осигурят колела за хора в неравностойно положение
20 юни 2018 20:24,
0
Велопоход с кауза: 300 км в помощ на младеж с увреждания
Снимка: Личен архив

Млади хора ще пътуват с велосипеди, прекосявайки над 300 км по поречието на река Дунав. Демонстративното пътешествие ще се случи между 4 и 12 август, по маршрута на "ЕвроВело 6".

С екипа от запалени велосипедисти, изживяването ще сподели и младеж с церебрална парализа. Идеята на велопохода е да се насочи вниманието към маршрута на "ЕвроВело 6", който е недостъпен за хората с двигателни увреждания.

Както и възможността в България да се набавят специални велосипеди за живеещите в неравностойно положение. Петър Нефтелимов, младежът който стартово се включва в инициативата, ще бъде първият герой, осъществил мечтата си да пътува с велосипед, въпреки трудностите.

Макар и досега личната история на Петър Нефтелимов сама по себе си да е пример за несломим дух и вяра в живота. Вижте, разказът е от първо лице: https://profesionalisti.info/portfolio/petar-neftelimov/

В момента целта на Недялко Дервенков, Иван Димитров, Александър Хинков и Кремена  Деспинова, които са инициаторите на кампанията, е набиране на средства за изработка на специализирано колело.

То ще позволи на хората с двигателни проблеми да си подарят незабравими преживявания, да се почувстват свободни и да усетят магията на байктуринга… При това напълно безплатно.

Към момента средствата се събират, чрез кампания в "1% промяна". Всеки може да разбере повече за идеята или да се включи като дарител, чрез сайта: http://onepercentchange.today/causes/велотуризъм/

"ЕвроВело" е мрежа от 16 трансгранични вело маршрута, които свързват и обединяват целия европейски континент. Те могат да се използват от туристи и от местните хора, които пътуват ежедневно.

Въпреки многобройните усилия на Европейската федерация на велосипедистите (ECF) и на Европейската комисия – маршрутите "ЕвроВело 6" и "ЕвроВело 13" са изключително слабо развити в българските си части.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари