Цветанов за Росица Димитрова: Няма да я губим като експерт!

Бившият зам.-социален министър ще работи с Валери Симеонов
21 юни 2018 10:00, Петя Славова
134
Цветанов за Росица Димитрова: Няма да я губим като експерт!
Снимка: Facebook

Самолетен билет за над 8000 лева предизвика трус в кабинета. Зам.-социалният министър Росица Димитрова, която летя в бизнес класа до Ню Йорк, за да говори за успехите на страната ни при работа с хора с увреждания повдигна вълна от недоволство и тя напусна поста си. Решението й беше одобрено от премиера, но ядоса вицепремиера Валери Симеонов.

Още по темата

"Росица Димитрова нямаше друг полезен ход, освен да подаде оставка след всичко, което се изсипа върху нея. Тя работи повече от 20 години в социалната сфера и винаги е била съпричастна. Това не означава, че ще я изгубим като експерт. Евентуално може да бъде назначена като съветник към ресора на Валери Симеонов, за да може да продължи да работи", коментира пред Нова тв председателят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов.

"В Ню Йорк тя е спала в общежитието на консулството и не е похарчила нито лев от бюджета на държавата, за да може да бъде в скъп хотел", допълни той.

По думите му, Росица Димитрова е планирала друга командировка, която не е била със средства от държавния бюджет. Три дни преди събитието е решено, че тя трябва да представи България на нужното високо ниво на 11-та сесия на Конференцията на страните по Конвенцията за правата на хората с увреждания в Ню Йорк. България е председател на форума за периода 2017-2018 г. и в това си качество организира конференцията.

Цветанов твърди, че Димитрова е направила изключително много за хората с увреждания и винаги е работила в техен интерес.

Министър Бисер Петков е издал заповедта за командировката, а след това процедурата се задейства от съответните служители по веригата към министерството.

Цветанов допълни, че самият той избягва да лети в бизнес класа заради подобни спекулации, които могат да излязат в публичното пространство и внушенията, които се правят след това.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


134
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
110
0
 
13
 
! Отговори
Ура преди 5 години
След като са разбрали за успехите ни сега ще се юрнат всички при нас да се учат. И за да ги посрещнем хоп..някави си 5 милиона. Що не кажат колко ни струваше председателството и колко на други страни. Нещо покрай него бая се увеличиха фераритата и бентлитата..
109
0
 
14
 
! Отговори
Срамота преди 5 години
Всички ГРаБ-чета вземат пример от главният ексКУРзант. От присъствието и там ама няма никаква полза.. Но е вярна всеот- Дашна и..се е мъчила месеци да заслужи воаяжа си. ТОЙ..е приел...оставката и..скоро и нея..
108
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Хубави командировки праскат в това министерство. Кеф ти САЩ/при империалистите/,кеф ти в Чили. при Пиночет и Луис КУРвалан....
107
0
 
8
 
! Отговори
България преди 5 години
Изпратете я пак в Ню Йорк па дано научи незнаещите там на нещо...нали е експерт!
106
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Летяла е първа класа, не знам как не са й дали частен самолет след като ще говори за успехите на страната ни при работа с хора с увреждания... то едни успехи... то едно правителство...
105
0
 
12
 
! Отговори
Handel преди 5 години
Ами експертка си е жената, явно е. В коя област не се уточнява. но не сме малки деца, досещаме се.
104
0
 
14
 
! Отговори
Онерзен преди 5 години
Алчна, безскрупулна, сляпа и глуха за хората с истински проблеми ***. С тези пари можеше да се помогне на онези, които наистина имат крещяща нужда от лечение и помощ, вместо да се организират скъпи и напълно излишни екскурзии на изпосталелия гръб на данъкоплатеца. Искрено пожелавам на тая несретница и подобните на нея да изпитат болката на онези, чиито проблеми е загърбила. Анатема, анатема, анатема!
103
0
 
16
 
! Отговори
Олеле преди 5 години
Следващият нагъл, много нагъл, най-нагъл!
102
1
 
15
 
! Отговори
Дали до 103 преди 5 години
Сигурно... Ето и Ц Ц е навитак. Щели да си я оставят..!! Все пак..е експеРка. Пък и руса .
101
0
 
22
 
! Отговори
Друг преди 5 години
А върнаха ли парите Бистришките тигри? А главният тигър къде ли беше. Като че ли има полза от неговите разходки. Иде някъде каже глупост и после петима ни обясняват какво е искал да каже. Ами 6- те апартамента( сигурно са повече вече),къде се кандилка и той. Я да му изброим ходенуята само до САЩ колко са??Така е само тук. Неуки хора сме избрали. И лошото е че ги търпим
100
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До ПодуенецАз викам и Хвърчилков да върне парите от туризма - неговия, първата втора и свитата му!
99
0
 
18
 
! Отговори
Дали преди 5 години
Че трябвало да се ходи..се знаело от март!! И защо купили чак сега билета? Защото..2 месеца мадамите се съревновавали коя е по..дашна..и накрая Росица- хубавица!! То можеше да е и друга..но!! А дали има смисъл да се ходи? Що пък да не..народа плаща. Интересен факт. Салазар уж диктатор на Португалия (36 г на власт) не е ходил нито веднъж навън.Народа бил беден,и който искал..бил добре дошъл при него.Хм..Бб и Цц..се нашетаха
98
0
 
11
 
! Отговори
Подуенец преди 5 години
Веднага да върне разликата от икономична до бизнес класа.Оставката не е достатъчно. Парите веднага!
97
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
СКЪПИ ДРУГАРИ!!! Някои от вяс стадното чувство не ги напуска - престанете да пишете от името на народа - аз, ти, той, тя, то - НАРОДА НЕ СИ ТИ УМНИКО. ГОВОРИ В 1 Р. ЕД.ЧИСЛО. СТАДОООООООООООООООО
96
1
 
16
 
! Отговори
Един преди 5 години
Цвъ, спри се ве! Вече и на Валери Симеонов ли ти ще назначаваш съветниците?
95
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"...назначена като съветник към ресора на Валери Симеонов,за да може да продължи да работи"."България е председател на форума за периода 2017-2018 г.и в това си качество организира конференцията." След като сме организатори защо в последния момент е решено да се изпрати човек,кога приготви доклада?И защо досега В.С.не е имал съветник?Значи не му е бил нужен.Защо журналистите са хванаха за парите,а не за това какво и как се представя пред света?
94
2
 
16
 
! Отговори
ПЕНКО преди 5 години
УВАЖАЕМА РОСИЦА ,ВИЕ СТЕ ПРЕКРАСНА ЖЕНА И ЧОВЕК !!! НО ЕДИН МАЙСТОР ПО...- ПРИ 100 ЛВ. ДНЕВНА НАДНИЦА, ТРЯБВА ДА РАБИТИ 80 ДНИ ЗА БИЛЕТА ВИ ДО И ОТ САЩ !!! КАПИТАЛИСТИЧЕСКОТО РАЗПРЕДЕЛЕНИЕ НА ЕКВИВАЛЕНТИТЕ /ПАРИ/ ЗА ВЛОЖЕНОТО ОТ ЧОВЕЦИТЕ КАТО ТРУД И ИЗПОЛЗВАНИТЕ РЕСУРСИ, НАМА НИЩО ОБЩО С КОЛЕКТИВНАТА СПРАВЕДЛИВОСТ В ИМЕТО НА П О К О Л Е Н И Я Т А !!!!! НО И ПАРТОКРАТСКАТА ДИКТАТУРА Е ЗА ТЕПАНЬЕ !!!
93
3
 
25
 
! Отговори
Манолски преди 5 години
Ой милата, такъв капацитет с такива заслуги за родната социална система.... едно умилително ми стана че я човръкат за някакви билети
92
2
 
19
 
! Отговори
такаааа преди 5 години
Браво бе хора, започвате да се усещате! Нооо....не съвсем! Не усетихте ли Роса какво сълзливо театро ви разигра??? Каква дърта лъжа е цялата и версия??? И как отчаяно двамата тарикати я защитават??
91
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Има си наредба за командироване - РАЗЛИКАТА СЕ ДОПЛАЩА! Така е с хората, които си заработват парите или работят почти за без пари!Цветанов като ходи следващият път до САЩ за да си получи заповедите да се запознае с тези правила!