Цветанов за Росица Димитрова: Няма да я губим като експерт!

Бившият зам.-социален министър ще работи с Валери Симеонов
21 юни 2018 10:00, Петя Славова
134
Цветанов за Росица Димитрова: Няма да я губим като експерт!
Снимка: Facebook

Самолетен билет за над 8000 лева предизвика трус в кабинета. Зам.-социалният министър Росица Димитрова, която летя в бизнес класа до Ню Йорк, за да говори за успехите на страната ни при работа с хора с увреждания повдигна вълна от недоволство и тя напусна поста си. Решението й беше одобрено от премиера, но ядоса вицепремиера Валери Симеонов.

Още по темата

"Росица Димитрова нямаше друг полезен ход, освен да подаде оставка след всичко, което се изсипа върху нея. Тя работи повече от 20 години в социалната сфера и винаги е била съпричастна. Това не означава, че ще я изгубим като експерт. Евентуално може да бъде назначена като съветник към ресора на Валери Симеонов, за да може да продължи да работи", коментира пред Нова тв председателят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов.

"В Ню Йорк тя е спала в общежитието на консулството и не е похарчила нито лев от бюджета на държавата, за да може да бъде в скъп хотел", допълни той.

По думите му, Росица Димитрова е планирала друга командировка, която не е била със средства от държавния бюджет. Три дни преди събитието е решено, че тя трябва да представи България на нужното високо ниво на 11-та сесия на Конференцията на страните по Конвенцията за правата на хората с увреждания в Ню Йорк. България е председател на форума за периода 2017-2018 г. и в това си качество организира конференцията.

Цветанов твърди, че Димитрова е направила изключително много за хората с увреждания и винаги е работила в техен интерес.

Министър Бисер Петков е издал заповедта за командировката, а след това процедурата се задейства от съответните служители по веригата към министерството.

Цветанов допълни, че самият той избягва да лети в бизнес класа заради подобни спекулации, които могат да излязат в публичното пространство и внушенията, които се правят след това.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


134
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
90
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Срам ме е от такива КУХИ *** с партийни поръчения! Има толкова кадърни млади специалисти!
89
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Аха, викате какво правим на въпрос 8000 лв, като сте изпокрали хиляди пъти повече откакто сте във властта. А че отделно е наглост да харчиш държавни пари, за да отидеш в чужбина да се хвалиш колко работа си свършил, а в същото време тези, за които уж си свършила са на палатков лагер пред работното ти място, със сигурност не от хубаво и да ти стиснат ръката...
88
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
на първото интервю съскаше като надменно змийче -после взе да реве щото изтърва авантата . Я да каже с какво допринесе нейната "работа" в Сащ за социално слабите в Бг?
87
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
На кого ко оставяш Роске? Кой сега ще леси до Ню Йорк? Няма кой! Само експерт Роса знае как се прави тая работа.
86
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Трябва да се забрани на пишман политиците ни ВСЯКАКВИ КОМАНДИРОВКИ зад граница, докато мин. работна заплата не стане 1000 евро, а мин. пенсия 500 евро. Иначе-ДРАНЕ С КРЕМЪК НА ТИЯ БО-КЛУ-ЦИ...
85
2
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Съвсем в реда си е противното мекотело Цветанов да защитава някого, когото целият народ го е намразил.
84
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
В самолета има 2 класи: работническа класа и буржоазна класа. Политическата класа я няма в самолета и са се объркали. Живеем в класово общество, всеки ден повтарят, че политическата класа това и онова.
83
1
 
16
 
! Отговори
axa преди 5 години
аха, "да не изтече", т.е. тайно от народа ако е може, значи първо да си подсигурите че няма течове и че сте си само ваши и тогава може да си крадете колко искате, иначе се правите за пред хората на скромни и "икономични".
82
1
 
26
 
! Отговори
(-_-) преди 5 години
Време е цялата тая нагла пасминa да се скрие някъде, че ни посрамиха по света и у нас.. Общежитие? Егати наглеците!
81
1
 
16
 
! Отговори
oxo преди 5 години
о, той не пътувал в бизнес класа не че му е неудобно с чужди пари да ползва лукс, а виждаш ли да не го "дъвчат" после или пък да му изстине мястото. Има си наредба цветанов и ако сте си гласували да ви плащаме скъпите билети толко по-зле за вас, дайте имента на тия които са одобрили подобни закони и наредби.
80
1
 
26
 
! Отговори
Сержант преди 5 години
Вкастта е наркотик. Тези хора се самозаравят. Така ще е. *** народ сме.
79
1
 
21
 
! Отговори
aaaaa преди 5 години
боже, ние питаме кога валери ще се маха те се събират още повече, а за цецо затвор до живот, той е тежък неспасяем случай, но в затвора може да стане човек.
78
1
 
22
 
! Отговори
Rewut преди 5 години
Евентуално може да бъде назначена като съветник към ресора на Валери Симеонов, за да може да продължи да работи", коментира пред Нова тв председателят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов. "В Ню Йорк тя е спала в общежитието на консулството и не е похарчила нито лев от бюджета на държавата, за да може да бъде в скъп хотел", допълни той.БЕЗ КОМЕНТАР-А МОЖЕ И ДА НЕ Е СПАЛА!НАРЕДБА ЗА КОМ.В ЧУЖБИНА- стойността на билет за самолет най-икономичен режим!!! разликата се възстановява.......
77
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Обикновен българин не може да спи безплатно в общежитията в Ню Йорк и се принуждава да плаща по 1000 долара на месец.
76
1
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Вифаджията нали е спец по имотите и как се изказва компетентно- спала била в общежитие в Ню Йорк... Ако е била и на походно легло и яла в алуминиеви чинии, то цецко трябва само и една комсомолска организация да учреди там и сутрин и вечер проверка на чиновниците- рапорт даден- рапорт приет
75
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Валери ще я вземе за секретар-калинка.
74
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Хубавелка е и не заслужава уволнение. Ще я издигнат за евродепутатка.
73
0
 
10
 
! Отговори
от мен преди 5 години
До ваньоАбсолютно!!!
72
1
 
17
 
! Отговори
от мен преди 5 години
"Цветанов допълни, че самият той избягва да лети в бизнес класа заради подобни спекулации, които могат да излязат в публичното пространство и внушенията, които се правят след това" - не че му пука , ама да няма спекулации. Иначе - защо не първа класа!
71
1
 
19
 
! Отговори
ваньо преди 5 години
а цветанов е за пандиза