Цветанов за Росица Димитрова: Няма да я губим като експерт!

Бившият зам.-социален министър ще работи с Валери Симеонов
21 юни 2018 10:00, Петя Славова
134
Цветанов за Росица Димитрова: Няма да я губим като експерт!
Снимка: Facebook

Самолетен билет за над 8000 лева предизвика трус в кабинета. Зам.-социалният министър Росица Димитрова, която летя в бизнес класа до Ню Йорк, за да говори за успехите на страната ни при работа с хора с увреждания повдигна вълна от недоволство и тя напусна поста си. Решението й беше одобрено от премиера, но ядоса вицепремиера Валери Симеонов.

Още по темата

"Росица Димитрова нямаше друг полезен ход, освен да подаде оставка след всичко, което се изсипа върху нея. Тя работи повече от 20 години в социалната сфера и винаги е била съпричастна. Това не означава, че ще я изгубим като експерт. Евентуално може да бъде назначена като съветник към ресора на Валери Симеонов, за да може да продължи да работи", коментира пред Нова тв председателят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов.

"В Ню Йорк тя е спала в общежитието на консулството и не е похарчила нито лев от бюджета на държавата, за да може да бъде в скъп хотел", допълни той.

По думите му, Росица Димитрова е планирала друга командировка, която не е била със средства от държавния бюджет. Три дни преди събитието е решено, че тя трябва да представи България на нужното високо ниво на 11-та сесия на Конференцията на страните по Конвенцията за правата на хората с увреждания в Ню Йорк. България е председател на форума за периода 2017-2018 г. и в това си качество организира конференцията.

Цветанов твърди, че Димитрова е направила изключително много за хората с увреждания и винаги е работила в техен интерес.

Министър Бисер Петков е издал заповедта за командировката, а след това процедурата се задейства от съответните служители по веригата към министерството.

Цветанов допълни, че самият той избягва да лети в бизнес класа заради подобни спекулации, които могат да излязат в публичното пространство и внушенията, които се правят след това.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


134
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
50
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Крайно неадекватна история, българска работа. Ако приемем, че това участие е било необходими - добре. Да кажем, че пътуването се е налагало и е трябвало да представи БГ, НО защо пътува с бизнес класа - в пъти по-скъпо. Значи, който е отговорен за разликата в цената на билетите-фирма, чиновник, забавяне, забравяне, ми да заплати разликата. Обаче, в такъв случай, ако не е виновна тя, защо й приемат оставката? Това говори точно за обратното - че цялата работа е смрадлива и оставката си е баш таман.
49
2
 
32
 
! Отговори
Joko преди 5 години
Цецо, колкото ти си експерт, толкова и твоето Роси.
48
2
 
27
 
! Отговори
Пипи преди 5 години
Благодарение на г-н Цветанов Калинка ще разтвори криле и ще отлети към друго "синекурно" местенце.
47
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Съгласна съм... най-лесно е да хвърлиш оставката и ни лук ял, ни лук мирисал. Трябва да има някакви сакнции/закони или някакъв наказателен апарат срещу такъв тип харчене на държавни пари. Сетих се и за чиновниците от Смолян, мисля че беше, които пък отидоха на ревиерата за 30,40 бона. Супер нагло е и още по-нагло е, че някой им позволява.
46
1
 
23
 
! Отговори
**** преди 5 години
Това не е експерт,а ценен корумпиран кадър който подкрепе корупцията на всички нива в ГЕРБ,за това искат да я задържат защото ги е страх да не би да се разприказва,и да им изкара кирливите ризи.
45
1
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Според Цецо имало "сценарий това да се случи". Какво да се случи? Да се уволни квлифицираната заместник министърка, която прекрасно работи повече от 20 години в социалната система, а незнайно защо и социалната ни система е в плачевно състояние?Сега прекрасно ще работи за Валерката, защото според него не е работа на майките кой къде и как пътува. Да, не е работа на майките, не е работа и на бащите, не е работа и на децата какви ги вършите, защо непрекъснато много от вас щъкат по цялото земно кълбо, какви пари и как ги харчите. Не ни работа да си врем носовете във височайшите ви воаяжи, работа
44
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
нашо момиче е, как да я оставят без заплата и бонуси
43
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Лятото като привикат Цветанов в САЩ да го инструктирват на разни семинари, попитайте и неговият билет колко струва.Или мислите, че на сал ще пътува безплатно.
42
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Най лесно е така в тая умряла държава ,хвърляш оставката на масата и отиваш на друго място да с харчиш милионите без никой да те закача за злоупотребите който си направил,куче влачи рейс диря няма и нито един в затвора ,Трябва генерал Борисов да ги вкара всички в затвора без тоя ми е приятел оня ми е приятел.
41
27
 
2
 
! Отговори
somebody преди 5 години
Като гледам ПреЦедента ни какъв туризъм разви, тази чиновничка е като скромно дете от забавачка.
40
2
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Другарката е от Велико Търново, а там е бастионът на Цв. Цв. Няма как да я остави гладна и боса великият ***-физкултурник.
39
1
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Няма да е касиерка в Кауфланд или Била, както предлагаше колега от коментар под една друга статия. Ако не се погрижат за нея току-виж се наруши Омертата. Пълен цирк, опс, цирка е изкуство, а тук понамирисва на тоалетна във влак на БДЖ и нискобюджетно порно.
38
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До АнонименХа-ха - това за бабите от северозапада нали - при тях може да мине. Безобразник такъв..
37
33
 
4
 
! Отговори
ГАДОСТ преди 5 години
До АнонименАбе вие срам нямате ли - стига се ровихте в мъките и личните проблеми на хората, било то и министри. И стига с тази командировка - на нейно място не бих си подал оставката- откъде накъде - да не е била на курорт, а ??? Мърморковци нещастни. Отвращавате ме с вашата злиня............................................
36
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Кражби, Далавери, Лъжи, Безстопанственост, Забогатяване, Безразличие към Обществото и Народа, това е личностната характеристика на всички управници от Групировката ГЕРБ. Гарантирано от ГЕРБ !
35
1
 
15
 
! Отговори
до 32 преди 5 години
Вашата фирма с политика ли се занимава или може би социология и политология? Ако е така се учудвам, че все още сте само на апартаменти, хората к,ви голфигрища изпраскаха, а вие дремете на апартаменти!
34
1
 
24
 
! Отговори
ОСТАВКАТА 3 преди 5 години
ОСТАВКА !!! ОСТАВКА на наглите престъпници ГРОБарите!!! Тая некадърна КАЛИНКА е свършила по-малко работа за 20 години в министерството отколкото ЦвинокИО Шестапартаментников за целия си жалък и безсмислен живот!!! ОСТАВКАТА 3 е спасението за България!!!
33
1
 
38
 
! Отговори
Бръм преди 5 години
Ей пак ни водят за носа, тя си подала оставка, ама била добър експерт, ще я сложим другаде пак на заплата....А тая фирма дето купила билета за 8300, а тоя дето е поръчал тоя билет..... както се казва където е текло, пак ще тече....Така се отклонява вниманието .... хора не разбрахте ли, че всичко е PR и добра пропаганда... пък Вие се радвайте на оставки и пишете за жената....
32
26
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Резидента с цял самолет леше за някъде си. ОСТАВКА!
31
21
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Защо да не се сдобие с апартаменти?В нашата фирма тези нагоре по етажите също трупат апартаменти, дават ги под наем и после трупат пари за нов. И така всеки върви напред, ако заплатата му позволява.