Цветанов за Росица Димитрова: Няма да я губим като експерт!

Бившият зам.-социален министър ще работи с Валери Симеонов
21 юни 2018 10:00, Петя Славова
134
Цветанов за Росица Димитрова: Няма да я губим като експерт!
Снимка: Facebook

Самолетен билет за над 8000 лева предизвика трус в кабинета. Зам.-социалният министър Росица Димитрова, която летя в бизнес класа до Ню Йорк, за да говори за успехите на страната ни при работа с хора с увреждания повдигна вълна от недоволство и тя напусна поста си. Решението й беше одобрено от премиера, но ядоса вицепремиера Валери Симеонов.

Още по темата

"Росица Димитрова нямаше друг полезен ход, освен да подаде оставка след всичко, което се изсипа върху нея. Тя работи повече от 20 години в социалната сфера и винаги е била съпричастна. Това не означава, че ще я изгубим като експерт. Евентуално може да бъде назначена като съветник към ресора на Валери Симеонов, за да може да продължи да работи", коментира пред Нова тв председателят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов.

"В Ню Йорк тя е спала в общежитието на консулството и не е похарчила нито лев от бюджета на държавата, за да може да бъде в скъп хотел", допълни той.

По думите му, Росица Димитрова е планирала друга командировка, която не е била със средства от държавния бюджет. Три дни преди събитието е решено, че тя трябва да представи България на нужното високо ниво на 11-та сесия на Конференцията на страните по Конвенцията за правата на хората с увреждания в Ню Йорк. България е председател на форума за периода 2017-2018 г. и в това си качество организира конференцията.

Цветанов твърди, че Димитрова е направила изключително много за хората с увреждания и винаги е работила в техен интерес.

Министър Бисер Петков е издал заповедта за командировката, а след това процедурата се задейства от съответните служители по веригата към министерството.

Цветанов допълни, че самият той избягва да лети в бизнес класа заради подобни спекулации, които могат да излязат в публичното пространство и внушенията, които се правят след това.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


134
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
30
28
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Заюо е уволнена?Защото се е возила в бизнес класа ли?Ами вижте как е на запад, там с каква класа се возят дипломатите.Ако и там е бизнес класа какво правим?
29
2
 
34
 
! Отговори
бля бляяяяяя преди 5 години
Така е, ценни са кадрите на ГЕРБ! Един за няколко години в политиката се сдоби с незнам колко апартамента, друг пътува като шведски крал в екстра класа и т.н.!
28
1
 
28
 
! Отговори
Родино мила преди 5 години
Онзи, който вози с правителствения самолет футболисти, уволнява чиновничка, защото си купила скъп билет
27
1
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Цялата "командировка" на тази арогатница струва 28 000 - 16 000 за двупосочния самолетен билет и 12 000 за трите дни в САЩ.Сега вече може да напишете цялата истина - тя е вече е и черната овца в ГЕРБ,след като самия премъдър Вожд и учител я заклейми.Но да попитам КОЙ я назначи ?
26
2
 
38
 
! Отговори
мак преди 5 години
Върху този ценен кадър се изсипа недоволство и възмущение, съвсем заслужено. Не е морално да плащаш толкова пари за един билет при положение, че за по-важни неща все няма пари. И вместо да я изритат, те я преназначават, за наказание сигурно. Управлява ни клика и шайка.
25
1
 
31
 
! Отговори
azzzzzzzz преди 5 години
Всички защитаваха зам. министърката за професионализма,че причината билета да е толкова скъп е че е купен в последния момент.За професионализма и не мога да се произнеса,но това че другата госпожа е пътувала в икономичната класа нещо не ми се връзва.
24
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Кога ще бъде съден убицът на детето. Докога медиите ще си траят, все едно нищо не се е случило.Докога ще продължава да бъде министър.
23
1
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Разбира се че ще й намерят някое топло местенце. Нали е безпределно вярна на Вожда и партията. Няма да я оставятда мизерства я.
22
1
 
52
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Няма такава наглост и безочие. Тези хора са загубили човешкия си облик и са срам за държавата, както и обида към всеки гражданин. Колкото по-бързо се махнат от високите етажи, толкова по-добре. Пълна гротеска е да ходиш командировка за да обясняваш колко добре се развива страната по отношение на хората с проблеми при положение, че точно тези хора са на улицата угнетени, унижени, съсипани и забравени.
21
1
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Цветанов твърди, че Димитрова е направила изключително много за хората с увреждания и винаги е работила в техен интерес."Твърдения без доказателства!
20
1
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тия са за затовр, не за похвала.
19
1
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Калинка до Калинка са тия "експерти".
18
1
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Зам.-социалният министър Росица Димитрова, която летя в бизнес класа до Ню Йорк, за да говори за успехите на страната ни при работа с хора с увреждания" Искам само да попитам кои успехи? Тук ако си с увреждания ставаш затовнорник на собстения си дом. Социалните помощи от сорта на 100-тина лева също не бих нарекла "успех". От 1 месец тия хорица протестират и се борят за по нормален живот, а те го определят като "успех"?
17
1
 
39
 
! Отговори
Николай преди 5 години
Другият зам. министър Зорница Русинова пътува до Аржентина за 16 хиляди ноември 2017. Сега отново е зам. министър!
16
1
 
38
 
! Отговори
Костова преди 5 години
Това е,хора!!!Дано разбирате кой управлява държавата!Горко ни!
15
1
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Синеока, русокоса, експерт била...само дето не разбрахме по какво?
14
7
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен"Курортите ги пълнят герберастите с тлъстите заплати и доходи от кражби и техните дечица."Бая герберасти ще да има, щом всички курорти, дискотеки и т.н. са пълни само с тях.
13
1
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
според г-н Цветанов тя е направила изключително много за хората с увреждания, но никой не е разбрал и не е подпомогнат от това "много". А след като хората с увреждания не са разбрали, то тогава за кого е работила тази трудолюбива калинка
12
1
 
46
 
! Отговори
Юлия преди 5 години
Да ви имам експертите без морал! За нищо не ставате! И какво - на ново място с висока заплата и интересни далечни екскурзии на гърба на народа!
11
2
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Курортите ги пълнят герберастите с тлъстите заплати и доходи от кражби и техните дечица.