Цветанов за Росица Димитрова: Няма да я губим като експерт!

Бившият зам.-социален министър ще работи с Валери Симеонов
21 юни 2018 10:00, Петя Славова
134
Цветанов за Росица Димитрова: Няма да я губим като експерт!
Снимка: Facebook

Самолетен билет за над 8000 лева предизвика трус в кабинета. Зам.-социалният министър Росица Димитрова, която летя в бизнес класа до Ню Йорк, за да говори за успехите на страната ни при работа с хора с увреждания повдигна вълна от недоволство и тя напусна поста си. Решението й беше одобрено от премиера, но ядоса вицепремиера Валери Симеонов.

Още по темата

"Росица Димитрова нямаше друг полезен ход, освен да подаде оставка след всичко, което се изсипа върху нея. Тя работи повече от 20 години в социалната сфера и винаги е била съпричастна. Това не означава, че ще я изгубим като експерт. Евентуално може да бъде назначена като съветник към ресора на Валери Симеонов, за да може да продължи да работи", коментира пред Нова тв председателят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов.

"В Ню Йорк тя е спала в общежитието на консулството и не е похарчила нито лев от бюджета на държавата, за да може да бъде в скъп хотел", допълни той.

По думите му, Росица Димитрова е планирала друга командировка, която не е била със средства от държавния бюджет. Три дни преди събитието е решено, че тя трябва да представи България на нужното високо ниво на 11-та сесия на Конференцията на страните по Конвенцията за правата на хората с увреждания в Ню Йорк. България е председател на форума за периода 2017-2018 г. и в това си качество организира конференцията.

Цветанов твърди, че Димитрова е направила изключително много за хората с увреждания и винаги е работила в техен интерес.

Министър Бисер Петков е издал заповедта за командировката, а след това процедурата се задейства от съответните служители по веригата към министерството.

Цветанов допълни, че самият той избягва да лети в бизнес класа заради подобни спекулации, които могат да излязат в публичното пространство и внушенията, които се правят след това.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


134
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
0
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Абе, той и Тодор Живков беше велик, мъдър и вечен, пък после го разкарваха с едно одеалце по разни стълбища и арести.Така че трябва наистина да си помисли за бъдещето.
9
1
 
34
 
! Отговори
пери преди 5 години
Порева, порева и пак и намериха топло и изгодно местенце. щото щеше да е смешно да и върне оставката и да я остави на поста.
8
4
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен"щом управляващите имат очи да я защитават, значи много сме го закъсали...хората ровят по кофите, броят си стотинките за кисело мляко"и пълнят курортите, дискотеките, ресторантите и чалготеките до дупка.
7
2
 
48
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Стига бе! След всички бели, които тъ-пата синеока калинка Росица стори, пак ще я трудоустроят на голяма заплата и във властта, че и при Валерката Симеонов, под закрила! Такова безочие, такава тнус бе хора! ОСТАВКА НА ПРАВИТЕЛСТВОТО! ПРОКЛЕТИ ДА СА! ПРОКЛЕТИ! ПРОКЛЕТИ!
6
1
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Борисов повикал л.Горанов и му казал:- Трябва да построим нов затвор!Горанов отговорил:- Няма пари!А Борисов:- Трябва, трябва!Трябва да мислим за бъдещето си.
5
2
 
54
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
щом управляващите имат очи да я защитават, значи много сме го закъсали...хората ровят по кофите, броят си стотинките за кисело мляко, а т.нар. управляващи най-безочливо казват, че няма проблем! Какво да очакваме от тях занапред? Че им пуказа нас, за хората? Те си мислят, че са някакъв елит, тежко ни!
4
1
 
47
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Пак ще си взема тлъстата заплата, споко.Била направила много за хората с увдреждания.НИЩО НЕ Е НАПРАВИЛА, ЩОМ ИМА ПРОТЕСТИ.
3
2
 
47
 
! Отговори
factotum преди 5 години
Другия път направо частен самолет й наемете!
2
2
 
54
 
! Отговори
zeus преди 5 години
Ясно е, че като някой от властта се oака шумно го уволняват, а после тихо го назначават пак на скатана служба.
1
2
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Те краставите кучета...