Децата с увреждания развалят ваканцията на депутатите?

Чашата на търпението е прелята, каза Филип Попов от БСП
Обновена: 21 юни 2018 16:42 | 21 юни 2018 16:30,
24
Децата с увреждания развалят ваканцията на депутатите?
Снимка: Олег Попов, Dnes.bg

БСП отправи официално в парламента предложение лятната ваканция на депутатите през август да бъде отменена, за да приеме парламентът законите, за които настояват родителите на децата с увреждания.

Още по темата

Майките и бащите протестират от началото на юни пред Народното събрание.

Предложението ще бъде подложено на гласуване, както изисква правилникът на парламента, отвърнаха от ГЕРБ. Управляващите обаче обвиниха опозицията в популизъм и отвърнаха с данни, че през последните дни лидерката им Корнелия Нинова не участва в работата на Народното събрание.   

От БСП отправиха критики към ГЕРБ, че бави с години решаването на проблемите на родителите на деца с увреждания.   

"Още през 2012 г. кабинетът на Борисов прие стратегия, според която 2016 година трябваше да се приеме законът за социалните услуги, този закон сега е още на ниво концепция", каза Филип Попов от БСП. Той обяви, че социалистите искат до края на юли в МС да изработят този закон и още два -  за хората с увреждания и този за личната помощ. След това проектите да бъдат внесени в парламента и през август да се дебатират.

"Чашата на търпението е прелята, тези хора не могат да бъдат нормална част от българското общество, докато има такова отношение на това правителство към тях", каза Попов и допълни: "Не е морално, докато майките на децата с увреждания стоят на жълтите павета, депутатите и министрите да се пекат по плажовете". 

"Призовавам колегите да не са такива крайни популисти", отвърна Десислава Атанасова от ГЕРБ. Според нея социалистите злоупотребяват със социалните искания на хората и то на фона на статистиката от парламента, че лидерката им не участва в работата на парламента през последните дни.

"Направила съм справка от информационната система за гласуване в парламента. От 59 гласувания в парламента днес, госпожа Корнелия Нинова е гласувала само веднъж при регистрация сутринта, за да ѝ се брои този ден за присъствен и да не бъде глобена. Вчера от 90 гласувания, госпожа Нинова има пет такива", каза Атанасова.

Лидерът на "Атака" обясни, че би приел такова предложение и отново напомни идеята си за нощна смяна на депутатите. Той обаче напомни, че Народното събрание не е цех, който произвежда на конвейр и че работата на депутатите не е само в Народното събрание.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


24
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ми да си свършат работата ,не е ли редно и после почивка.И нека се поинтервсуват къде почиват харата с увреждания и техните семейсрва.От личен опит знам ,че не ходят на почивка или страшно рядкоА хората който са с тях го правят 365 дни в годината по 24 часа в денонощието.
19
3
 
3
 
! Отговори
един преди 5 години
Добре,де от тази година получават по 930 лв на месец,отделно и всички останали придобивки,колички,легла,дюшеци,обувки и др.това се игнорира.Могат и да работят. Майките искат и личен асистент със заплата,евентуално близък роднина ,транспорт до дневен център сигурно с асистента и какво става ?Пенсионерите колко получават ?
18
4
 
2
 
! Отговори
Пенсионер преди 5 години
От вестник Уикенд става ясно кой им плаща за протестите - лонгура Слави. Разбира се от само себе си Корнела винаги е готова да яхне предоставената и възможност.
17
3
 
7
 
! Отговори
бе знам за вас преди 5 години
Волен Сидеров започва да се нарежда някъде около второто място по лицемерие и противност след Плевнелиев . Само как се мазни на ББ , на Цветанов - гнус . А само преди година и малко ,ББ за него беше най-големия престъпник . Много бързо и той забрави за хората . Как има такива , които му се хващат на приказките - идея си нямам
16
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Гррбразки мръ-сници.Не ги е срам да се подиграват с болните деца.
15
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не ги е срам.
14
6
 
4
 
! Отговори
ШибиРиби преди 5 години
Цяла година БСП *** под юргана сега тръгнали работа да вършат. Моренцето чака Ривиерата зове.
13
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 6"Аз не разбрах, какво общо има колко пъти е гласувала Нинова," щом не е гласувала, значи не е била на работа и няма надница! ако ти при производство на 60 броя детайли на смяна произведеш само един, ще вземеш ли пълна надница? защото тя си взима, че и отгоре!
12
0
 
2
 
! Отговори
Чалгарин дудаев преди 5 години
Да барове клубове .нощните птици са хищници.да чакаш зет да те гледа и вьрба да те топли пази БОЖЕ
11
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Докато няколко наглеци от т.нар. управляващи не увиснат на конопени вратовръзки по дърветата около жълтите павета, нещата няма да се оправят. Тия некадърни и алчни *** не разбират от добро. С тях може само с лошо.
10
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
DEPUTATITE NE RABOTYAT SAMO V PARLAMETA,RAZBIRA SE,PO ZYALA NOSHT SA PO BAROVE I NOSHTNI KLUBOVE.
9
2
 
23
 
! Отговори
Bg izmet преди 5 години
Дупедатите са сбирщина от измамници и долни *** мьстии работещи за дявола.
8
1
 
17
 
! Отговори
tornado преди 5 години
Сега ще им плащаме и извънредни.Пресорихасе
7
1
 
32
 
! Отговори
преди 5 години
О не! Ужас! Горките депутати.Всички знаем, че и много по-сериозни въпроси не са в състояние да развалят ваканцията на българския депутат! Не се притеснявайте.
6
2
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Аз не разбрах, какво общо има колко пъти е гласувала Нинова, с това че законът се бави вече 2 години?! Защо смесват политическите им интриги с нуждите на родителите и децата, които в сравнение със западна Европа са третирани по-зле то животни. Кравата Пенка получи повече внимание от управляващите отколкото тази изключително чуствителна прослойка на хора в крайна нужда.
5
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не масларова преди каза че и милион да и дадат няма да умеят повече
4
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Така е масларова преди бърже реши проблема като заяви че получават колкото могат
3
1
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Да не отменят резервациите, ами да пратят 240 болни дечица на тяхно място!
2
15
 
12
 
! Отговори
Лора преди 5 години
Само БСП да не чувам как отправят критики относно политиката за хората с увреждания. Да не забрявят техния социален министър Масларова какво казваше за децата с увреждания "Какво искате вие - те толкова си могат". Според нея нищо за тези деца нямаше смисъл!
1
2
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ОСТАВКА НА ВСИЧКИ ДЕПУТАТИ И ПОЛИТИЦИ, ПРЕДЛАГАМ ВИ БЕЗПЛАТЕН БИЛЕТ ЗА ЛУНАТА, НО БЕЗ СКАФАНДЪР.