Шефката на Агенцията по трансплантация с... оставка

От пациентски организации се застъпиха за д-р Марияна Симеонова
21 юни 2018 14:52,
2
Шефката на Агенцията по трансплантация с... оставка
Снимка: visualhunt.com

Директорът на Изпълнителната агенция по трансплантация д-р Марияна Симеонова е подала заявление за напускане, твърди "Дарик".

Новината идва дни, след като пациенти, нуждаещи се от трансплантация, недоволстваха заради прекратен договор с международната организация за обмен на органи Евротрансплант.

От пациентски организации "Заедно с теб" се застъпиха за д-р Симеонова с мотивите, че благодарение на нея у нас е създадено доверие в донорството. 

"Без нея и малкото, което работи, ще спре", подчертават пациентите в свое становище, и допълват, че "застават твърдо зад професионализма и човечността" на д-р Марияна Симеонова.

Настоящият директор оглави Изпълнителната агенция по трансплантация в началото на 2013 година, когато министър на здравеопазването бе депутатът от ГЕРБ Десислава Атанасова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Добре нали разбирате, че това че подава оставка значи, че договорът за трансплантации на бял дроб няма никакви изгледи да бъде подновен. Което значи че всички чакащи хора с белодробна хипертония остават без последна надежда. И вероятно няма и да дочакат подновяването му. Как е възможно такова безхаберие и такава липса на човечност от страна на управляващите! Не стига, че не искат да одобрят Ремодулин-а, който отлага трансплантациите с години, а вече и трансплантации не искат да плащат. УЖАС!
1
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
V bg vs e taka bogataschi kmetizi mutri mutresi milioneri naroda isprostja i trae