Хората с увреждания – в поредната политическа игра?

Експерт: Кой има интерес от това преди важните за тях закони?
22 юни 2018 10:15, Екип на Bulgaria On Air
23

Хората с увреждания са поредната политическа игра. Въпросът е кой има интерес да ги разцепва точно в този момент, когато трябва да се изготвят два от най-важните закони - този за хората с увреждания и за социалните услуги. Това коментира в студиото на "България сутрин" зам.-председателят на Националния съвет за интеграция на хората с увреждания Адриана Стоименова.

Още по темата

Възелът с проблемите на хората с увреждания се заплита след взаимни обвинения и вътрешно разцепление.

Вчера национално представителните организации съобщиха, че се разграничават от майките, които предизвикаха оставката на зам.-министъра на труда и социалната политика Росица Димитрова.

Те заявиха, че разполагат със сигнали за финансиране на протестите на майките на деца с увреждания.

Жените с черни тениски от своя страна отвърнаха на удара и поискаха разследване за това къде са потънали милионите бюджетни средства, с които са били финансирани национално представителните организации.

"Вчера обявихме, че има грантаджийски пари, които са минавали през неправителствени организации, в чиито отчети пише, че са подпомагани протести на майки на деца с увреждания. Не сме казвали, че майките, които в момента протестират пред Народното събрание, са получили тези пари. Сигналите ще бъдат проверени", отсече Адриана Стоименова.

Пред Bulgaria ON AIR тя допълни още, че случващото се в момента е парадоксално.

"Защо вместо цялото общество да е обединено, за да може хората с увреждания да излязат от бедността, се стигна до подобно разделение", попита Адриана Стоименова.

Протестиращите пред НС майки от своя страна подчертаха, че Стоименова разпространявала "тотални лъжи", а държавата плащала на служителите от Националния съвет за интеграция на хората с увреждания, за да са "удобни".

"Ние не сме платени организации. Тук сме единствено с цената на любовта към децата си и ще търсим правата си в съда!", категорична бе Вера Иванова, която е една от протестиращите жени с черни тениски.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


23
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Освен злобни БСП-арски напъни,не прочетох нищо смисленно.
18
2
 
2
 
! Отговори
ояьао преди 5 години
Защо са толкова дебели тези майки, някой може ли да ми каже? И още искат да лапат?
17
2
 
5
 
! Отговори
гост преди 5 години
много искащи, малко работещи !
16
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Всичи, и здрави и болни, страдаме от политическите умствени инвалиди, яхнали държавата!
15
4
 
3
 
! Отговори
Инересно преди 5 години
До Как да станеЕ да де, ама за всичко това трябва време - за измитането, за започването на чисто. А хората с увреждания искат ВЕДНАГА да излязат от бедността. Как да стане тях не ги интересува. Те искат и толкова.
14
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Туй министерство на труда и социални грижи как политика отдавна куца кат увредено още от едно демократично време щом ще се изготвят два нови важни закони за вече известни болести как увреждания за следваща интеграция на хората с увреждания към обществото и то посредством НПО-та кат посредници при финансиране от фондове по интереси да финансират тези хора,а може без особен интерес да вложат в благотворително дело в часта и други едни НПО как нацпредсторган да ползват от НЗОК и посредпредпъторган
13
2
 
10
 
! Отговори
Как да стане преди 5 години
първата стъпка е измитането на гербспдпсатака, спиране на пропадането и почване на движение в правилната посока, колкото и бавно да е в началото. И не ми пробутвайте - ама няма за кой да гласувам, те всички са еднакви. Винаги има, но трябва да се напънете да помислите.
12
1
 
14
 
! Отговори
Инересно преди 5 години
Как да стане, че хората с увреждания да излязат от бедността в държава, чиито граждани са бедни. Признати сме от Европа за една от най-бедните държави, ате искат хората с увреждания да излязат от бедността. Как? Като здравите които работят и произвеждат станата още по-бедни?
11
6
 
15
 
! Отговори
П.Петров преди 5 години
Почеркът на Цецо Шестте Апартамента е очеваден!ГЕРБ са антидържавна организация и са заплаха за Конституцията!
10
5
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Разделяй и владей. Така правят Чичо Бойко и Чичо Цецо.Доказани интриганти и некадърници.
9
10
 
9
 
! Отговори
БГ преди 5 години
Тези майки вземат сега по 920лв на месец на дете.за какво реват моята жена е инвалид 95% с придружител и взема социална помощ- 35 лв на месец само панаири да правят-много им са тези пари ,а те тръгнали за още!!
8
4
 
9
 
! Отговори
БОГАТ И КРАСИВ ГУЩЕР преди 5 години
Брех от страх хората пишат с ник- анонимен....туй Герп са страшна работа....за да си намат ядове с милицаите после като знаят колко са елемантарни
7
5
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ГЕРБ не се посвениха да омаскарят и хората с увреждания.Каква мерзост само.Ама то като погледнеш челния им отряд - Деса Дуловската уста, Лилето Талпата, Тетка Цецка, Цецо Шестака, Боко Тиквата, Владиславчо Гепаджията, Онова тъмното дето уби собственото си дете и продължава да е министър, тая наглата със самолетните билети.Нямам думи.
6
3
 
19
 
! Отговори
10 години преди 5 години
не им стигнаха да изготвят два от най-важните закони. Когато на хората им писна, тогава се сетиха да се оправдават с хората, на които им писна. Герберащина с пълна сила.
5
16
 
6
 
! Отговори
Гоце преди 5 години
Каквото и да драскотят оскотелите *** тук, правителството ще завърши мандата си, а след това ще изберем кабинет Борисов 4. Туй то!
4
4
 
18
 
! Отговори
Герберизмът преди 5 години
е проказа за обществото
3
5
 
10
 
! Отговори
ОСКОТЯЛ ГЕРБЕР преди 5 години
Аз обикалях около палатките като др'т клош да оскотявам по герберски и след това да се прибера в панелната килия да равивам стокхоулмския синдром гледайки през балкона бакиите сътворени от Герп
2
4
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
И какъв точно експерт е тая герберазка па-ти-ца.
1
6
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ГЕРБ са специалисти по разелянето на българите на групи и насъскването им едни срещу други.Така управляват вече десет годин, което пък е срам за всички честни и нормални българи.