Манолов видя: Майките на протест – подстрекавани!

Мая Манолова пък се възползвала от ситуацията, за да си вдигне рейтинга
22 юни 2018 22:52,
88

Майките на деца с увреждания са подстрекавани да протестират, а омбудсманът Мая Манолова е опитала да се възползва от ситуацията, за да вдигне своя рейтинг. На това мнение е президентът на КТ "Подкрепа" Димитър Манолов, който през седмицата влезе в остър спор с протестиращите майки.

Той обаче не се ангажира с мнение дали протестът на майките на деца с увреждания е бил яхнат от някого. Преди дни бе отхвърлено предложението за отделен закон за личната помощ, което доведе до жесток спор при обсъждането му.

Самата Мая Манолова заплаши да подаде оставка, ако не бъдат приети трите закона за хората с увреждания. Лидерът на "КТ Подкрепа" пък допусна, че омбудсманът Манолова не е чела достатъчно спорния закон.

Още по темата

"Законът за личната помощ е нещото, с което я качиха на шейната. Този закон почти в същия вид циркулира от 2003 г. Когато започна обсъждането се разбра, че той има много сериозни дефекти и е непригоденЗ", обясни гостът в предаването "Денят ON AIR".

Най-неприятното е, че този проблем няма решение, подчерта Манолов. Според него, ако този закон стане факт, то едните палатки ще бъдат заменени от други палатки, тъй като ще бъдат противопоставени различни групи хора с увреждания.

"Годишно за предоставянето на личен асистент разходите възлизат на 15 хил. лева. Опитайте да си представите за 500 хил. човека колко ще струва тази услуга?", акцентира Манолов, посочвайки недостатъците на проектозакона.

В заключение той посочи пред Bulgaria ON AIR, че бутането на едно правителство не става с 2-3 палатки, а процесът е многофакторен. Но отбеляза, че правителството може и "само да се бутне".
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


88
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
14
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Значи тези майки получават по 1 000 лв месечно, освен останалите помощи? Е, нека бъдат малко по-скромни и да се съобразят с финансовото дередже на държавата.По-долу 28 задава уместен въпрос.
17
15
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
кой им купи черните фланелки.пластмасовите скелети.плакатите.черните балони...защо ми приличат на онези митинги в центъра на София през лятото...само дето черни балерини няма този път...С*О*Р*....***......май
16
9
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Всъщност си е сложно!Как да застанеш на страната на едните,палатковите,а да лишиш другите 450 000 от лична помощ.Бройката изобщо не е малка!Може всеки от тях да не иска,но парите трябва да са предвидени,а и бройката може да се увеличи през годината.А лична помощ за самотни възрастни,които трудно се обслужват .500 млн. само за лична помощ,отделно са месечните помощи от 1000 лв.за майките,дават им пари за транспорт,колички,обувки,дори 1 млрд.на година от парите на данъкоплатците не стигат!
15
16
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Би трябвало всички да сме на протеста, срам за нас, че не ги подкрепяме достатъчно!
14
3
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Никъде по света го няма това шеф на синдикат да застане на страната на правителството и да започне да плюе протестиращите. Той какво иска да ни каже, че в България има 500 000 души нуждаещи се от асистенти? Ако 10% от населението е с толкова тежки увреждания, че има нужда от асистент, мисля че е време да закриваме тая държава. В момента цифрите се раздуват нарочно толкова че да станат напълно неприемливи за обществото.
13
4
 
27
 
! Отговори
Andreshko преди 5 години
Дано всички работници се откажат от синдиката му,за да се разтури и да ходи да работи на господарите си за жълти стотинки. В чужбина синдикатите не само защищават работниците,а създават предприятия и работни места на работниците си,а не само да ги карат да стачкуват за по-високи зсплати,защото и на синдиката ще се увеличат приходите от членски внос.
12
4
 
32
 
! Отговори
Andreshko преди 5 години
Този кре.тен с организацията,която представлява е призван да защищава хората,които му плащат заплатата,а той защищава властта,като ги обижда,че някой ги смята за мало.умни и ги води на протест. Направо отврат профсъюз,той не защищава никого и само дето му плащате членски внос.
11
7
 
19
 
! Отговори
ТHE Патриот преди 5 години
народен съд за герб!
10
4
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Голяма част от тези жени свършват с разбито здраве и разклатени нерви редно е да се помисли и за тях.
9
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
NA VSYAKO PRAVITELSTVO DAVA PODKREPA,SAMO I SAMO DA KRADE OT TRUDA NA DRUGITE.
8
8
 
37
 
! Отговори
Тъжен преди 5 години
Само в България, децата и като цяло хората с недъзи се третират по този гнусен начин. Като хора втора категория. Навсякъде в белите държави, тези хора получават специално отношение от държава и толерантност от обществото. Как в нашата мила държава все има пари за крадене, а няма пари за деца в неравностойно положение?Много ми падна в очите и Илияна Раева. Вместо да направи дарение или да организира такова, да създаде една благородна кауза, тя оплю едни нещастни хора.
7
25
 
8
 
! Отговори
Съшито с бери конци преди 5 години
Ездачката нали даде 600 лв наскоро?Това е било прелюдия към яхването на протеста.
6
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Те на това са номер 1 със подтстрекаването и аз се чудя нещо напоследък се смаивам нещо и аз ама дано не съм познал чул ме господ един път амин
5
4
 
35
 
! Отговори
Пеераси преди 5 години
А синдикатите са много зле. Изобщо не защитават работещите.
4
3
 
36
 
! Отговори
Константин преди 5 години
Вместо депутатите (политици) да се откажат от привилегиите, взимат големи заплати (достатъчни) и да дадат на онеправданите, те само плюят онеправданите. Бати ***.
3
32
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"... протестът на майките на деца с увреждания е бил яхнат от някого" -Ясно от кого е инспириран и после яхнат, в България днес има една партия, предвождана от ездачка.Не че не съчувствам на семействата, които имат деца с увреждания. Съчувствам им, дано правителството намери начин някак да облекчи положението им.Но се възмущавам от похватите на хора и организации, които манипулират и използват чуждото нещастие.
2
9
 
42
 
! Отговори
На герб преди 5 години
скоро и клошарите ще им се сторят платени. По-долна *** никога не е била на власт
1
35
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
На какво се надяват горките майки на увредените деца,от БСП?От комунистите,от БСП,да чакат само още повече бедност,изолация и спиране на европейските фондове.