Стиви има нужда от помощ! Надеждата може да си ти

Той скоро ще навърши 7 г., но няма да е първокласник...
Обновена: 24 юни 2018 02:14 | 22 юни 2018 17:15, Красимир Ангелов
36
Стиви има нужда от помощ! Надеждата може да си ти

Това е Стиви! Той съвсем скоро ще навърши 7 годинки, но няма да бъде първокласник като връстниците си.

Стиви е нискофункционален аутист със СДВХ . Той не говори и не разбира. И живее в свой собствен свят. С молба за помощ към нас обърна неговата майка Мария Иванова.

"Здравейте, милосърдечни, добри хора! Казвам се Мария! Аз съм майка на това прекрасно момченце. Двамата заедно вървим по един дълъг и не лек път", пише майката на Стиви.

"Нашата история започва със щастливо начало когато Стиви се роди, здраво, хубаво бебе на 03.08.2011 година. На 5 години му беше поставена коварната диагноза аутизъм. От този ден аз не спирам да се боря и да вярвам, че изход има. Аутизмът ограби детството на Стиви, отне спокойния му сън, заключи го сам между стените си и днес Стиви няма нормално детство. Той не може да говори, не може да се самообслужва, не осъществява контакт с деца. Стиви живее сам, подтиснат и объркан, неразбиращ света навън.

За да се пребори с това състояние са необходими ежедневни помощ и грижи, терапии с логопед и психолог, Хомеопатичен детокс, Чистене на тежки метали, Лечение на чревната му флора, Ерготерапия, процедури в барокамера, електростимулация и др.

За тази цел са необходими и няколко скъпи изследвания. Част от тях вече са направени и има известен напредък, но за да излезе победител в тази борба се нуждаем от средства за предстоящи изследвания и последващи лечения и терапии", посочва Мария. И със съжаление отбелязва, че всички тези разходи са непосилни за семейството, тъй като майката не може да работи, защото по цял ден е ангажирана с детето.

"Моля ви, добри хора, помогнете ми да откъсна детето си от хватката на аутизма. Нека детството на Стиви да има щастливо продължение!"

А вашата помощ може да бъде само на няколко клика разстояние. Вижте как може да помогнете на Стиви в неговата голяма битка тук.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


36
Още по темата: аутизъмзов за помощ
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Do 26.Ne e vyarno che vsichki autisti imat narusheno hranosmilane.Tova se dokazva cherez izsledvane na stomashni enzimi.Imam sin autist i znam za kakvo govorya.Pri autisma ima podobrenie na simptomite,no ne i lechenie.Mnogo ot autistite vodyat normalen nachin na jivot sus terapia,no vinagi imat i shte imat harakternite za tova sustoyanie(autisma ne e zabolyavane)problemi s obshtuvaneto,sensorni problemi,narushen sun,natrapchivi misli,povtaryashti se dvijenia.Autisma e dojivot.
26
0
 
0
 
! Отговори
Д. Д. преди 5 години
Много моля всички, които нямат предства от проблеми в детското развитие да спрат да пишат и да пречат на една възможност да се намери спасение за дете в нужда! Или помогнете, или не пречете! Най- вероятно изобщо не ви е ясно, че всички деца, които имат аутизъм, задължително имат нарушено храносмилане, тежки метали и куп други физиологични проблеми. Те просто не успяват да се адаптират към отровите около нас. Нека дадем шанс на една майка да намери пътя към решаването на този тежък проблем.
25
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Do 20.Govorite bezimilitzi.Daite mi pone edin primer na izlekuvan autist.
24
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Разбирам мъката на майката на Стиви и наистина в България има страшно богати хора които биха могли да помогнат! Обаче нека си зададем един много наболял въпрос! Къде е държавата??? Защо деца с подобни проблеми на запад не стигат до тази просешка тояга както у нас?? Защо сме в ЕС след като държавата не е в състояние да се грижи за гражданите и?? Има ли смисъл да се гордеем че сме българи при положение че нямаме държава а вместо истински депутати родолюбци - пладнешки разбойници!?
23
1
 
2
 
! Отговори
П.Петров преди 5 години
До 19Разбирам те и съм съгласен, но в случая говоря за връзка между научни статии и научно доказани тези:- Глутаматите свръстимулират мозъка, доказано влияят пряко на биохимията на мозъка, а вкарването им във всички готови храни, за да се изостри(подобри) вкуса ги предозира; - Сънят намалява(оптимизира) синаптичните връзки, а това е съпроводено с намаляване на глутаматните рецептори(намалява възбудимостта от глутамати);
22
3
 
4
 
! Отговори
Защо изтрихте !? преди 5 години
Напълно неоснователно изтрихте моя коментар, в който написах, че описаното е странно лечение. Всъщност детокс и чистене на червата не може да е лечение, тъй като аутизмът не се лекува. С детето може да работи специалист, който ще му създаде базови умения. Изтрихте ми коментара, защото смятате, че като казвам доказана истина, влияя на другите читатели. Много сте жалки, защото умишлено поддържате лъжи.
21
2
 
2
 
! Отговори
З преди 5 години
Барокамери има в болници в големите градове и са скъпи. Няма измама тук, използват се продължителни посещения, месеци наред. Специализирани чревни и прочие изследвания пак легално по болниците са скъпи и те. За чувствително подобрение на състоянието, след овладяване на тези проблеми с диета и хр. добавки има много информация, от гастроентеролог го знам. Изследване за тежки метали, отново може да има връзка със състоянието, прави се в София или чужбина, скъпо е.
20
6
 
2
 
! Отговори
Дарител ! преди 5 години
Много ви моля , стига сте писали глупости след като не сте запознати със аутизма и всичките му разновидности и подобрения и лечения замълчете !!! Има излекувани аутисти и то не малко ! Има и хора излекувани от рак с хомеопатия ! Ако не можете да помогнете подминете !! Не пречете на хората !
19
2
 
4
 
! Отговори
До П. Петров преди 5 години
И аз попаднах на нещо интересно. Как лъжат отчаяни хора за съществуването на невъзможно лечение. Последното беше повече от жестоко- попаднах на историята на Теодора, дето Жоао де Деус или какъвто там беше баш лечителя, превърна последните и дни живот в ад, а по хвалби, уж милиони излекувал. Явно измама, скъпо платена и с голяма реклама. Хайде да се спре злоупотребата с доверието на уязвими групи хора. За майка с болно дете става дума и очевидно някой жестоко злоупотребява и я лъже
18
3
 
2
 
! Отговори
П.Петров преди 5 години
Попаднах на нещо интересно. Има случаи на излекувани от аутизъм с премахване на глутаматите от храната. Същевременно е открито, че сънят редуцира излишните синаптични връзки и това е съпроводено с намаляване на йонотропния трансмембранен рецептор за глутамат (AMPA).
17
2
 
4
 
! Отговори
И преди 5 години
Това, което е ОПИСАНО НЕ Е експериментално лечение, не е и лечение, а Лъжа. Като психолог го твърдя. Работя с такива деца и няма такова лечение. Къде е прокуратурата? Тук става измама!
16
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
От лични наблюдения върху много скъпи за мен родители с такова детенце знам, че това е изгубена битка. То вече е на 16 год. и въпреки , че са му правени всички тези изследвания и процедури, които са упоменати в статията - резултата е почти нулев. Малка надежда за подобрението на такива деца дава методът на лечение на др. Робърт Мелило , но в България доколкото знам не се практикува. Самият доктор дава почти 100% гаранция за излекуване.
15
2
 
5
 
! Отговори
... преди 5 години
До АнонименКакто вече споменах, търси се помощ по медиите предимно за експериментални методики. Доказаните лечения се извършват с публични и лични средства по установения ред. Експерименталните лечения винаги са частни, защото просто трябва да преминат определен период на изпитване преди да влязат в списъка за реимбурсиране. Хората се хващат за всяка малка искра надежда и понякога измамници се възползват от тяхното отчаяние, а друг път методиката се оказва успешна и влиза в стандарта.
14
3
 
4
 
! Отговори
П.Петров преди 5 години
Уви, лечение няма за момента ...Има само диети и рехабилитация, които редуцират в някаква степен ефектите на аутизма в една част от случаите.Изяснено е, че при аутстите не работи правилно механизмът за редуциране на синапсите в мозъка, но за приложима терапия не съм чел.
13
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Турските доктори не знам какви са ама в Турция никъде по медии не се търси помощ защото има държава за тези работи.
12
2
 
6
 
! Отговори
И преди 5 години
Виждам, че и други са видяли, че тази жена някой се опитва да я измами и да се подиграе с нейната болка и заболяването на нейния син. Някой да сезира прокуратурата или същата да се самосезира! И да предотврати шашмата, преди детето да е пострадало още повече от псевдо лечението, описано в материала! Трябва веднага съд и строго наказание за мошениците! А на майката пожелавам да бъде силна, да не се предава, да не спира борбата, но и да страни от мошеници!
11
3
 
6
 
! Отговори
Шопо преди 5 години
Бедно ми малко човече ! Сигурно добрите хора ще съберат парички и за теб ! Но да знаеш,че една лоша лелка скоро похарчи 16 000 за самолетен билет...
10
1
 
8
 
! Отговори
... преди 5 години
До АнонименС кое? С даването на пари на вероятни измамници, които "лекуват" аутизъм с хомеопатичен детокс? Някой продава на тези хора фалшива надежда и не мисля, че е редно да им бъде купена с публични средства. Ако искате да дарявате сте свободни да го направите, но вероятността да се касае за медицински недоказани методики или директно за измама е над 95%. Публичните средтва в цял свят се използват за доказани и изпитани методи, а не за експериментални, които често се оказват чисти лъжи.
9
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Турските доктори са най-великите.......................досега всички лекували се в Турция са умрели благодарение на грижите на лекарите там!!!!
8
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Защо за всяко болно дете се събират помощи?Институциите кога ще си свършат работата??