Още един социален зам.-министър пътувал с бизнес класа

Още не е ясно кой, Султанка Петрова отрича
23 юни 2018 21:12, Елка Василева
52
Още един социален зам.-министър пътувал с бизнес класа
Снимка: МТСП

Още един заместник-министър в социалното министерство е пътувал със самолетен билет за бизнес класа тази година. Това става ясно от отговор на ведомството на въпроси на bTV.

Темата стана актуална, след като Росица Димитрова подаде оставка заради информацията, че е летяла луксозно до Ню Йорк по същото време, по което майките на деца с увреждания протестираха в цялата страна.

От министерството не казват за кой от останалите трима заместници става дума. Те са Зорница Русинова, Лазар Лазаров и Султанка Петрова. Няма подробности и за самата командировка. Самият Бисер Петков винаги е пътувал в икономична класа.

Още по темата

Султанка Петрова отрече да е пътувала за хиляди левове, платени от данъкоплатците.

На пътуване в бизнес класа имат право президентът, главният прокурор, омбудсманът, а от правителството – премиерът, вицепремиерите и министрите. Също и членовете на Конституционния съд, председателят на парламента, директорът на следствената служба и председателите на ВАС и ВКС.

Зам.-министрите могат да летят в бизнес класа по изключение (например когато полетът е над 5 часа).

До момента от МВР и от правосъдното министерство официално съобщиха, че техни представители не са пътували луксозно за командировки.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


52
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
45
3
 
8
 
! Отговори
Бегемот преди 5 години
Да променят Наредбата за командировки в чужбина и да се свършва! Никакви бизнес класи! Да променят и дневните, щото в Норвегия и Швейцария, примерно, 35 евро на ден си е чисто разточителство! Министри и депутати да почнат да си плащат като ходят в командировка! И септември ще стане май! :)
44
0
 
4
 
! Отговори
Бг.реалност преди 5 години
Ама разбира се.Що да не пътуват хората.,,бедна"българия е мит,илюзия насаждана от всяко едно правителство в главите на данъкоплатците.Нали има кой да плаща.А и овчедушието на народа спрямо управляващите доказани престъпници(Без значение от партия) от 90год.насам си има цена.Когато те интересуват проблемите на ба'а милко,дриско и гери-*** повече,отколкото кой и как точно те управлява,тогава ще си носиш и последствията.
43
1
 
6
 
! Отговори
СУДЖУЦИ преди 5 години
КОМУНИСТЪТ БОРИСОВ ВСЕ ТАКИВА ГИ СЪБИРА ПО ПЪТИЩА И КРЪСТОПЪТИЩА, КАКТО САМ ПРИЗНА ЕДИН ПЪТ.АКО ОТ ГЕРБ НЕ КРАДЯХА ТОЛКОВА МНОГО БЪЛГАРИЯ ЩЕШЕ ДА БЪДЕ ЦВЕТУЩА СТРАНА.
42
4
 
2
 
! Отговори
Техноимпекс преди 5 години
По долни *** от комунистическите са краставите,комунистически изрезки.
41
0
 
5
 
! Отговори
Ауууууууу преди 5 години
Кан Круме, много си неграмотен. Български не можеш да пишеш, тръгнал акъл да дава.
40
10
 
2
 
! Отговори
Кан крум преди 5 години
Ми скво да пътуват може би с балони каква държава сме щом неможем да си позволим два билета били първа класа ми вижте разликата между първа и втора класа друго билет закупен в последният момен е без никакви отстипки престанете да се дъфчите за глупости и то срещо пари жалки сте това вашто е бонъклък дерижран от вън чрез български те си *** от бкп некадърницитеи и подобните им
39
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Проблема бил в две пътувания за няколко хиляди долара."Разбира се, че са проблем! Част от същите проблеми, които си описал!Всички са наясно с диагнозата. Заболяването е смъртоносно. Лечението също е известно! Търси се екип от хирурзи - спешно, защото без адекватно лечение изходът ще е летален. За нацията и държавата!
38
0
 
13
 
! Отговори
ХОХОХХООО преди 5 години
НЕ РАЗБРАХ--СОЦИАЛЕН МИНИТСЪР ИЛИ СЕКСУАЛЕН МИНИСТЪР--НА БОРИСОВ ХАРЕМА СЕ Е РАЗПИЩОЛИЛ..СУЛТАНЕ,ВЗЕМИ МЕРКИ ДРУГАРЮ...
37
3
 
1
 
! Отговори
Активист на БКП преди 5 години
До ***, по-***,комунистДа ,200 лева !!! Моята е 930...
36
6
 
11
 
! Отговори
тъп, по-тъп,комунист преди 5 години
КТБ не е проблем,открднатите милиарди от БКП и раздаденинте червени куфарчета не са проблем, откраднатият от БКП пенсионен фонд не е проблем (затова сега пенсиите са 200 лв), да сте чули някой да е осъден за виденовата зима, и това явно не е проблем.Проблема бил в две пътувания за няколко хиляди долара.Крадат ви милиарди и десетки милиарди долари, но си траете, взимат ви всички спестявания и ви обират до шушка и не казвате "гък", но когато партията (БКП) ви извика на барикадата веднага скачате
35
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Липсата на справедливост, на социална чувствителност, липсата на мисъл за общественото благосъстояние, мачкането на слабите и прекомерната подкрепа на силните - това са нещата, които ВЕЧЕ затриват България и българския народ!
34
7
 
4
 
! Отговори
До 34 преди 5 години
Държава не се оправя със сваляне на заплати на когото и да било....Ама президентският намесник Слави Трифонов има достатъчно ефирно време да внуши на хора без собствено мнение идеите си.
33
7
 
9
 
! Отговори
До 34 преди 5 години
Ти си болен мозък....Стига с тези сеирджийски писаници. И на 5 лв да е депутатската заплата няма да се оправи България. Слави Ви е промил мозъците. Бюджета на Народното събрание е 50 млн на година. Всички са се хванали в тях....За пример ... ние нямаме армия ... но бюджета е 1.3 млрд .......Защи никой не коментира.
32
10
 
7
 
! Отговори
Недоволен преди 5 години
Мразя властта. Обаче това е смешно....Чували ли стя бяла държава в света да се занимава с такива глупости....Та това са първите на държавата. ...Дали в щатите да речем в Ню Йорк таймс биха писали, че финансовия министър не трябвало да пътува в първа класа....Гадно племе сме. Ама и затова сме последни. Последни сме по манталитет и мислене.
31
2
 
28
 
! Отговори
Fck преди 5 години
Добре бе тва е един човек.. а другите 249 дето се возат в бизнес класи полети и същите такива бизнес класи бмв и мерцедес. :)) Няма да има пари за Българите докато един депутат взима 2 бона заплата и под масата още кой знае колко хиледарки и яде кюфтета по 30 стотинки в стола на Парламента. За мен Депутатите трябва да взимат минимална работна заплата и да се возят с градския транспорт. Нали са народни представители? Е*ем ти народните представители!!!!
30
1
 
17
 
! Отговори
СТРЪНДЖАТА преди 5 години
А ЗА ПЕНСИИ НЯМА!!!! НЯМА ЩОТ ГИ ХАРЧАТ !!!
29
0
 
29
 
! Отговори
срам и позор преди 5 години
Само корекциите по тялото на Султанка струват колкото десет инвалидни колички и лични асистенти на инвалиди.....
28
7
 
4
 
! Отговори
Pamir преди 5 години
Zavista i prostotijata shte zatrijat Bulgaria.
27
3
 
39
 
! Отговори
Активист на БКП преди 5 години
Ама естествено ,че ще пътува в бизнес класа !!! Герберските парвенюта нали трябва да избият комплекса от волската кола на дядо...
26
1
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ама нали Лилето ви каза:Като няма хляб,яжте пасти!