Протестиращите майки не приемат извинението на Манолов

Те се заканват да съдят всеки, който ги дискриинира
24 юни 2018 13:00,
57
Протестиращите майки не приемат извинението на Манолов
Снимка: Олег Попов, Dnes.bg

Протестиращите майки на деца с увреждания ще търсят правата си в съда срещу хора, които публично ги дискриминират, обяви една от тях - Ина Маринова.

Тя не приема извинението на лидера на КТ Подкрепа Димитър Манолов, който през седмицата им каза да се засрамят и да си приберат нещастните деца от улицата. Манолов съжали за думите си и обясни, че не са изтълкувани правилно.

Майките ще продължат с палатковия си протест в страната до приемането на закон за личната помощ, с който всеки човек с увреждане ще получава подкрепа според нуждите си.

Още по темата

 
Реално протестите на майките текат три години, като за това време са организирани шест демонстрации. "Всички бяха с искане за Закон за личната помощ и никой до момента не обръщаше внимание. Сега изведнъж, откакто създадохме фланелката "Системата ни убива", някак обществото ни забеляза и се активизираха лицата, които реално спъват една реформа", каза Ина Маринова пред "Дарик".

Тя подчерта искането на майките за създаването на орган, който да казва от какво имат нужда децата им, а не колко са увредени. "ТЕЛК за нас е субективен орган, който не дава ясна представа човек от какво има нужда. Необходима е структура, която да направи оценка на потребностите на децата, за да може обективно да се прецени дали има нужда от чужда помощ или не", посочи майката.
 
Тя даде за пример децата със синдром на Даун. "Те изпаднаха от системата - ТЕЛК в много градове им дават под 50% увреждане. Това е подигравка, защото става дума за генетично заболяване. Няма как да се махне допълнителната хромозома на детето", обясни Ина Маринова.
 
По повод словесните атаки към протестиращите майки, тя бе категорична, че няма да успеят да ги уязвят. "Ние сме обикновени майки, за нас няма политически цели и финансови дивиденти. Ние сме водени единствено от каузата", посочи Маринова.
 
Тя обаче подчерта, че майките на деца с увреждания ще търсят правата си в съда срещу хората, които си позволяват публични нападки. "За нас това е огромна дискриминация. Това е недопустимо. Ако в една Германия се чуе такова нещо, този човек ще бъде осъден от държавата, някой щеше да се самосезира", коментира тя.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


57
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
13
 
4
 
! Отговори
Хохо преди 5 години
А аз ще ги съдя,че се подиграват със скелета на Гошо тарабата!
12
11
 
9
 
! Отговори
Уфф преди 5 години
Струва ми се, че ще ви падне смотаното правителство много скоро да ти кажа аз, писна ми от сините ***...
11
24
 
16
 
! Отговори
всеки ден ги слушаме преди 5 години
Уф, вече стават досадни. Използват ги за полит. инжинерство и като вдигнат достатъчно патардия ще ги зарежат
10
24
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тези протестиращи майки не са разбрали, че помощ се дава колкото е възможно, а не колкото те са си наумили !
9
5
 
13
 
! Отговори
Тиква Печенка преди 5 години
Казах да ми се махате от главата !!!
8
7
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 3 А може да си позволи ,нова бронирана кола за 1 260 000 х. лв.
7
8
 
23
 
! Отговори
До Анонимен 3 преди 5 години
Безконечните им екскурзии по цялата Планета с какви пари се осъществява,не са ли пак народните пари.Или за тяхното удоволствие средства се намират.Безотговорници!
6
10
 
24
 
! Отговори
Корунов преди 5 години
Аз подкрепям хората в неравностойно положение. Политиците да се откажат от привилегиите си!!!!!! Гадове.
5
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 5И от теб нищо не става.
4
7
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А самодоволната Тиква не заслужавали да бъде съден? На всеуслушание заяви майките <да му се махат от главата>.Това, ако не е безпардонен цинизъм,какво е?
3
30
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Протестиращите майки превърнаха нещастието на децата си в професия за безконечни искания, които българското обществото и държава не може да си позволи !
2
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Синдикатите не им влизаше в работата да се месят в протеста.Манолов се извинява, ама и КНСБ не спират да говорят по медиите.СИНДИКАТИТЕ ДА СЕ ЗАЕМАТ С МИНИМАЛНАТА РАБОТНА ЗАПЛАТА, КОЯТО Е 200 Е НЕТО.
1
11
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Подкрепям!