Разбраха се! Превозвачите се видяха с Борисов, прибират автобусите

Премиерът обеща изтегляне на спорния законопроект за автомобилна камара
Обновена: 25 юни 2018 12:40 | 25 юни 2018 12:12, Веселина Йорданова
47

Снимка: БТА

Превозвачите прекратяват протестите си и ще изтеглят автобусите и камионите, с които излязоха по улиците, за да покажат недоволството си.

Решението им идва след среща с премиера Бойко Борисов в Министерския съвет, на която той им обеща изтегляне на спорния законопроект за Българска автомобилна камара.

Още по темата
Превозвачите пък обещаха, че ще продължат да работят за спиране и криминализиране на нерегламентирания превоз.

"Договорил съм се с колегите, някои от нещата, които считам за нередни, да се поправят", заяви Борисов, цитиран от "Фокус".

"В този законопроект, с който бях запознат, целта и мотивите бяха само едни - браншът да има камара, която във вид на неправителствена организация да съдейства, да дава предложения", обясни Борисов, но коментира, че не би приел "детайли, които притесняват бранша".

Законопроектът предвиждаше лицензи да се дават от Камарата, а ако превозвач не работи един месец, лицензът му да бъде отнеман. Според протестиращите законопроектът е изцяло лобистки и не отговаря на нуждите на бранша.

Борисов поиска заинтересованите страни да седнат в спокойна обстановка и да обсъдят проблемите, така че секторът да бъде успокоен и дисциплиниран.

"Направете така, че контролът да е на 100% ефективен, без да има лобистка линия, по която да ни упрекват", коментира премиерът.

Същевременно той посочи, че е изключително недоволен, че според предложенията в законопроекта Министерството на транспорта трябва да има съвещателен глас.

"Не бих го допуснал. Принципалът и отговорникът за този сектор е министърът на транспорта. Лицензите се издават там", коментира Борисов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


47
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
36
0
 
2
 
! Отговори
москвич-бракма хо хо преди 5 години
Най мразя профажни рублафджии да ми се правят на българи
35
4
 
10
 
! Отговори
Бий тиквоча по ръба преди 5 години
Боката е голем шушумингел и шмекер. Кой му е повервал той е издухал..
34
7
 
9
 
! Отговори
ot 23 преди 5 години
Гледам, че имам 13 минуса и нито един отговор на въпроса : - Кога народа е протестирал мирно и БСП не са пускали милицията да го бие?
33
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Който отиде на жълтите павете му са дава. Там беха " зърнарите" с Бенлитата даде им се, там беха полицаите даде им се, сега превозвачите също - е какъв е извода.
32
2
 
9
 
! Отговори
Ха, ха... преди 5 години
И взе БОКо петте хляба и двете риби, вдигна поглед към небето и благодари на Началника си, начупи ги, и ги даде на "колегите" си от ОПГ"Шайка", за да ги раздадат на протестиращите и на бедните...!!!Ха, ха, ха... :::)))Дааа...!!!
31
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Лобито на Борисов шамароса лобито на Цветанов.Войната в ГЕРБ се разгаря пред опразващата се софра.
30
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен - За съжаление на малкото нормални в тази държава...ще ни посочиш ли кой се броят за нормални в тази държава!
29
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Великдай Боже!
28
13
 
5
 
! Отговори
Велик преди 5 години
Генерал Борисов е велик! Ще ни управлява още 50 години.
27
6
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тридесет милиона турци гласували за еднолична власт на Ердоган . А тук ни го осигуряват само Столипиново и Факултета . Комунизмът на Боко е ненадминат .
26
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 23Тъпан, държавата не се управлява с разбрахме се!!!Ако на всеки му се дава каквото иска всичко ще се арине.Обаче за такива тИлИетЪ като теб това са непонятни неща.
25
7
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ганьовската памет е колкото на една кокошка.За това Тиквата ги разиграва като маймуни а те си го избират пак и пак.За съжаление на малкото нормални в тази държаваглупендерите и Баце ще разрушат всичко.
24
7
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Само 17 % от българите са за името Северна Македония !!!!!!Навярно това са чу.***.ни. те на ГЕРБ !!!!!
23
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Abe mnogo barso se predadohte schum sa nischto s kakvo vi podkupiha i islagaha schofiori prevosva4i kade vi e majkoto dostoinstvo gerb li vi obschrava hahahaha utre pak kato v4era
22
20
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Борисов е отговорен политик и патриот.
21
17
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
С Борисов винаги можеш да се разбереш.Какъвто и да е, разбран е.Някой да помни някога, някой да се е разбрал с БСП?Посочете един случай, в който народа е направил протест и БСП не са пуснали милиционерите да бият хората.
20
8
 
19
 
! Отговори
Оруел преди 5 години
ОСТАВКА!!!
19
7
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Доброто и лошото ченге. Това е играта.
18
6
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Как ще го извади Борисов закона на Макрон ...със или без вазелин . Аре стига лъжи и заблуди ,ясно е на всички че нашият става само за домашно кученце в Европейският съюз.Затова й леля Меркел така естествено му подвикваше като на любимо животинче "Бойко,Бойко". От този селски пасивен хо./мосе/ксуа/лист не очаквайте доБро .Закона ПАК ЩЕ Е В СИЛА ПОД ДРУГО ИМЕ .Борисов е само изпълнител .
17
7
 
20
 
! Отговори
реалист преди 5 години
Пожарникаря гаси пожарите само с пари.