Бисер Петков пита майките: Готови ли са на компромис?

Техни представители участват в работни групи за законопроекти
26 юни 2018 18:38,
8
Бисер Петков пита майките: Готови ли са на компромис?
Снимка: БТА, архив

Социалният министър Бисер Петков се е срещнал с майките на деца с увреждания, за да обсъдят възможни действия за решаване на проблемите им и какви компромиси са готови да направят. Това разказа Петков в кулоарите на парламента.

Още по темата

Той припомни, че майките настояват личната помощ да бъди регламентирана в самостоятелен закон. Това обаче не било одобрено миналия вторник от Националния съвет за интеграция на хората с увреждания.

"Затова моето предложение и настояване пред майките беше да продължим да работим за законово регламентиране на тази лична помощ в двата проектозакона, които социалното министерство подготвя - законът за хората с увреждания и законът за социалните грижи", каза Петков.

Той обясни, че представители на майките са включени в работните групи по закона за хората с увреждания. 

"Срещата беше важна, за да изясним какви компромиси са готови да направят майките, защото ние също имаме предложение, което в рамките на тази работна група обсъждаме. Така че нашите усилия са да решим проблема и да намалим напрежението, което от седмици ескалира", обясни социалният министър. 

Той изрази надежда, че проектозакон, който да включва и личната помощ, може да има до края на юли.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
НЕ, никакъв компромис не трябва да правят майките!! Защо те да правят компромиси? Защо министрите и депутатите не направят компромис и да си намалят заплатите, представителните, командировъчните и други благинки, които плащаме ние?!? Защо все ние, гладните и измъчени от трудностите в живота хора да правим отстъпки?!? Защо умните, богатите, костюмираните и мислещите за народа не отстъпят ?!?
5
2
 
14
 
! Отговори
Разбира се преди 5 години
Животът в тази герберастка помийна яма е ежедневен компромис
4
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
защо компромисите винаги трябва да ги прави слабия и бедния а не богатия и силния,а и доколкото знам компромисите трябва да са взаимни а не едностранни,иначе не е компромис а отказ от позиция
3
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Започнахме ли с "компромисити", ясна е работата.Майките ще пият по една студена вода.Давайте следващата тема.Киселото зеле например.
2
3
 
17
 
! Отговори
готов компромис преди 5 години
Вместо скъпи лекарства и грижа от държавата се дава аспирин и кой от къде е!
1
5
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Майките се измориха от компромиси. Целият НАРОД се ИЗМОРИ от компромиси. 10 години правим компромиси. Но управляващите не ценят компромисите, които правим за тях.