ДПС за вота: Властта носи несигурност, да си ходи

Според Карадайъ има отстъпление от ЕС, липсват и реформи
Обновена: 26 юни 2018 15:50 | 26 юни 2018 15:15,
25
ДПС за вота: Властта носи несигурност, да си ходи
Снимка: БТА

Управленският модел генерира несигурност и нестабилност. Правителство, което генерира противопоставяне, е вредно за страната. Това обяви лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ по време на дебатите по поискания от БСП вот на недоверие и обясни, че депутатите му ще гласуват срещу правителството. 

"Този вот няма да успее, твърдят тези, за които той е само аритметика, пренебрегвайки го като мощен политически инструмент", каза лидерът на ДПС.

Още по темата

Карадайъ обясни, че партията му подкрепя вота, защото не може да стои безучастна, когато държавността ерозира и демокрацията е в опасност. 

Лидерът на ДПС изброи и факторите, които провокират несигурност и нестабилност. Освен управленския модел, според него това е и липсата на реформи, скандалите във властта, отстъплението от евроатлантическата ориентация и присъствието на националистите във властта. 

"В името на мира и общото ни бъдеще трябва да изведем всички от състояние на равнодушие. Всеки, на който е скъп мирът и евроатлантическото ни бъдеще, трябва да се бори с радикализмите и национализмите", каза още Карадайъ. 

Станимир Станилов от "Атака" го репликира, че ако националистите са виновни за всичко, да ги изселят от страната и да си живеят прекрасно. 

Данаил Кирилов от ГЕРБ пък оцени високия стил и морал в изказването на Карадайъ и го сравни с този в писмата на Сенека до Луцилий. Той попита лидера на ДПС защо, щом иска да се намали омразата в обществото, се опитва да му внушава неистини. 

Депутатът от "Атака" предупреди, че ДПС се готви да разиграе отново картата на етническия мир, а депесарят Ерджан Ебатин му отвърна, че движението е голяма хапка за него и няма да може да го преглътне.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


25
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
19
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тея от ГЕРБ излезоха по-големи *** и от ДПС
2
19
 
12
 
! Отговори
Българин преди 5 години
Даже и ДПС ще подкрепя, само не герб и оп.
1
17
 
21
 
! Отговори
Изнервен преди 5 години
И? Идва сигурността с БСП и ДПС? Ай, сикктир.