Рекордно кратък дебат по вота в НС. От ГЕРБ – ни вопъл, ни стон

Краят на извънредното заседание беше обявен след час и половина
Обновена: 26 юни 2018 19:53 | 26 юни 2018 15:07, Камелия Цветанова
46

Снимка: БТА

Рекордно кратък се оказа дебатът по внесения от БСП вот на недоверие срещу правителството на кабинета заради провал в сферата на сигурността.
Още по темата

Извънредното пленарно заседание, което беше насрочено специално заради вота, започна в 13 ч., а в 14:30 ч. шефката на Народното събрание Цвета Караянчева обяви край на дебата, защото нямаше нито един депутат, който да иска да се изкаже.

Соцлидерката Корнелия Нинова изложи нашироко мотивите на левицата. Пространно изказване направи и лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ, който вече декларира, че съпартийците му ще подкрепят вота, защото управлението не се справя с проблемите.

Павел Шопов и Милен Михов от Обединени патриоти пък защитиха правителството, но от ГЕРБ нямаше желаещи да застанат зад собствените си министри.

Така че остана само гласуването на вота, което е насрочено като първа точка от дневния ред на парламента за петък.

Сметките показват, че правителството ще оцелее, защото за да падне, са нужни 121 гласа. БСП има 79, ДПС – 25, така че и след петък "Борисов 3" ще продължи да управлява.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


46
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
43
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Дискусии се водят от умни, начетени и интелигентни хора. Простащината винаги е нагла, високомерна и самодоволна. Колкото и опозицията да е досадна, заядлива и пр.,мълчанието на управляващите ги поставя в недостойна и неизгодна позиция. Все едно им липсват аргументи опровергават и атаката на опозицията. "Ти го плюеш, то си мисли, че роса го роси" "Убий прос*така с мълчание "не важи в политиката.
42
2
 
4
 
! Отговори
Желанието преди 5 години
на БКП/БСП и ДПС е да объркат всичко, направено досега.БРАВО, че остава правителството.КОЙ ИСКАТЕ да дойде на власт>К.НИНОВА, КАРАДАЙТ,Доган и да се ПОЧНЕ ОТНАЧАЛО.ЗАЩОТО виждат, че Борисов.има успехи.Абсолютно по СЪЩИЯ сценарии ОТСТРАНИХА КОСТОВ преди 18 години, защото ВИДЯХА, че ЕС го цени.Ако беш останал да управлява Костов, щяхме да мсе като Португалия или Испания най-малко.Сега виждат, че Борисов има успехи- и искат ДА ПОПРЕЧАТ.И "обичали" България?????
41
2
 
6
 
! Отговори
Синия гол шаман преди 5 години
Ние, психодесните, от "Демократична България", подкрепяме с две ръце и три крака другарката Корнелия Кост...ъъъ....Нинова! Искаме предсрочни избори, надяваме се да влезем тоя път в Парламента! (((
40
6
 
10
 
! Отговори
Я па ти... преди 5 години
До Анонимен 39 Не ни е започнал Костов , а двама черв..ни. Луканов и Виденов.Недей да лъжеш. Народа помни.
39
11
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Браво 37Боже.............не съм предполагал, че в нашата страна са се навъдили такива без-мо-зъ-чни същества!!!!! Мдддааааааа.............костов ни започна, герберчетата ще ни довършат!!!! Ако така продължава още годинки 3-4.............лека ни пръст на българите! Едно ме утешава, че когато меркелицата (защитница на това отвратително управление) изчезне, ще изчезнат и тия калинки-гинки-цветинки!!!!! А дано!
38
5
 
17
 
! Отговори
ХХХ преди 5 години
Интересното е че това е подигравка с цял един народ .....и още по интересното е че на народа му харесва ..............щом търпи !
37
21
 
12
 
! Отговори
Браво преди 5 години
Не е важно колко време а какво са свършили а то е много!Пореден пирон в ковчега на ***.Дано генерал Бойко Борисов управлява поне още 50 години за да ни измъкне от блатото в което БКП/БСП/СДС ни вкараха.
36
10
 
20
 
! Отговори
Кратун преди 5 години
В парламента вече никой не счита за нужно да дебатира. Води се политика на силата, няма убеждаване, няма размяна на идеи и виждания. Това е много жалко. Де факто парламентът на България е превърнат в инструмент, който легализира диктатурата на мнозинството, водено от един нискоинтелигентен полуграмотник с диктаторски наклонности.
35
3
 
25
 
! Отговори
БАЙ ХОЙ преди 5 години
След запазването на размера на субсидията през 2018 г. ГЕРБ ще получи от държавния бюджет 12 620 212 лева, "БСП за България" - 10 510 390 лева, "Обединените патриоти" - 3 503 643 лева, ДПС - 3 475 736 лева, "Воля" - 1 602 007 лева, а "Възраждане - 416 856 лева. И по 4000лв заплата , и по 3000лв БЕЗОТЧЕТНИ пари месечно , и командировки до Таити , Кабо Верде, Сингапур ....КАК ДА КАЖЕШ " НЕ" !
34
4
 
16
 
! Отговори
Burzum преди 5 години
А БАЦЕ що го няма да не е ходил да гледа някой мач на запис?
33
5
 
10
 
! Отговори
чарли преди 5 години
Какво още трябва да стане !
32
7
 
21
 
! Отговори
БАЙ ХОЙ преди 5 години
Управляващия ни три ПОЛУМАНДАТА полу.***.от знае че ако дупета.тите го свалят остават без 8000 бона и няма да си го причинят ! Баце ще падне само , ако от едно посолство наведат палеца надолу или народа излезе на улицата !
31
10
 
19
 
! Отговори
хахахахха преди 5 години
герб са пълни ***--кажби,кражби и измами--а с тях смело вървят патриотарчетата--купени за жълти стотинки...хахахахахахах
30
5
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
На снимка 1 се вижда колко е угоен вече Каракачанов.Притеснявам се за здравословното му състояние.
29
10
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
МЪЛЧАНИЕТО Е ЗНАК НА СЪГЛАСИЕ.ВСЕ ЕДНО КАЗВАТ:НЕКАДЪРНИ СМЕ, КРАДЕМ И К`ВО ОТ ТОВА, КАТО ИМА БА-ЛАМИ ДА ГЛАСУВАТ ЗА НАС
28
6
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тези, които обират къщи и апартаменти трябва да си направят списъци с герберасти.Защото там са многото пари, златото и бижутата, там са скъпите компютри и др. техника.
27
4
 
14
 
! Отговори
всичко точно преди 5 години
Оставили БСП да си говорят сами.Пей си, Пенке ле, кой ли те слуша?!Едните си говорят, другите си правят каквото си искат и не им пука.
26
12
 
36
 
! Отговори
реалист преди 5 години
ГЕйРБ мълчат, защото са съгласни, че са некадърни. ОСТАВКА!!!
25
29
 
14
 
! Отговори
Mr.STARBUCKS преди 5 години
Депутатите от БСП,ей така си заработват заплатите.Предлагат неща, които никога няма да се случат.
24
8
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
В нормалните държави в такива слу(аи премиерът е винаги в парламента.При управлението на комуниста Борисов - не.