В прегръдката на наркотиците: Когато щастието е просто илюзия...

Петър е на 30 години – половината от живота си е преживял с дрогата
26 юни 2018 17:15,
11
В прегръдката на наркотиците: Когато щастието е просто илюзия...
Снимка: Instagram

Петър е на 30 години. През половината си живот обаче той е живял в измамната реалност на наркотиците.

Като повечето тийнейджъри той е искал да бъде модерен, популярен. Любопитството каквo е да си "различен" го праща там, откъдето се връщаш трудно - в прегръдката на наркотиците.

"По-големите, с които дружах, ми бяха пример. Исках да съм като тях - да ме "уважават", разказва Петър.

Той започнал с марихуана, но после посегнал и към хероин.

"Около година нямаше проблем, бързо започнах да взимам и впоследствие усещах, че нещата не са добре", обяснява младият мъж пред "Дарик". Постепенно приятелите му се отдръпнали и наркотиците завладели живота му.

Зависимостта го среща със закона често, като едва 18-годишен вече е с присъда. Прекарва в затвора около година.

Но най-тежка е абстиненцията

"Не можеш да спиш, не можеш да си намериш място, гадене, болки по цялото тяло. В същото време човек няма сили за нищо, желание. Доста неприятен процес, който минава за няколко дни, но трудно се издържа", разказва за преживяното Петър.

"Човек си намира хиляди различни оправдания само и само да не поеме този труден път, защото отказването от една зависимост – от наркотици, алкохол или каквото и да е, не е нещо лесно", допълва младият мъж. Той обаче взел това решение.

Вече е чист и помага на други наркозависими да се справят с дрогата.

"Аз съм изгубил доста приятели… Тях не мога да ги върна и не мога да върна страданията, които съм причинил на семейството ми", обяснява Петър.

Редовната употреба на наркотици води до трайни последици за здравето. Сред тях са рискът от увреждания на жизнено важни органи и системи, свръхдоза или инцидент, заразяване и развитие на инфекции, както и силна физическа зависимост.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


11
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
0
 
1
 
! Отговори
Anonymous преди 5 години
Що за нелепо клише?!? Почнал с трева и завършил на хероин :/ ...!! Ами много ясно, по онова време не е имало други наркотици, когато въпросният Петър се е закачил.
8
4
 
14
 
! Отговори
пецата преди 5 години
кажете ми какво в реалността е толкова хубаво че да си трезвен за да му се радваш, ш.и.б.а.н.а.т.а работа с ш.и.б.а.ния шеф, разбитите мръсни сиви улици, намръщените лица и агресията навсякъде, несигурност в утрешния ден, да се мъчиш за да дочакаш събота и неделя за да се почустваш свободен човек а през останалото време уморен се влачиш за да ги дочакаш, гадните меркантилни жени,лицемерни познати, реалноста може да е приятна за шепа хора с неограничени възможности,алкохол,цигари, кафе вс е дрога
7
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Алкохол,цигари,екстремни спортове.....жертвите са много повече,но всеки сам избира.От политиката по-страшно няма..там умират милиони
6
10
 
4
 
! Отговори
Victimized преди 5 години
Значи, приятелите с които е започнал да пуши трева са се отдръпнали от него когато е пропаднал на херц?В самата статия представяте доказателството, че не всички пушещи марихуана пробват хероин. Аз пуша трева от над 16 години, опитвал съм и други субстанции, но хероин никога, въпрос на това какво знаеш за наркотиците, а в България се знае малко, заради хора които искат тотална забрана за всичко.
5
22
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Хероина изобщо не трябва да се пипа. Той при всички положения те води към дъното и реално няма никакви ползи от него.Но това не е така със всички "наркотици". Например гъбите, тревата, LSD, DMT тези субстанции могат да ти подобрят живота стига да ги използваш правилно. Могат да излекуват всяка депресия или зависимост, и да ти дадат филосфски прозрения и супер креативност.По принцип проблемите със наркотиците започват само когато човек ги взема всеки ден и то просто за развлечение без цел.
4
8
 
19
 
! Отговори
не останаха нормални преди 5 години
Светът отива на зле ! Ненормалните / наркомани , хомосексуалисти и ислямски фанатици / превзеха света , дори вече са в политиката !
3
0
 
34
 
! Отговори
Стига глупости преди 5 години
Истината е, че в последните години употребата на хероин е намаляла в пъти в сравнение преди 20 години - като малък квартала беше пълен с тези призраци ама постепенно повечето измряха а една малка част се спасиха. Друг е въпроса, че сега всички пушат трева а много са на амфети.
2
20
 
21
 
! Отговори
а някои тъпаци преди 5 години
се стремят да узаконят марихуаната , понеже виждате ли модерните страни като Холандия и др. са узаконили дрогата / марихуаната / !
1
2
 
40
 
! Отговори
Ицо преди 5 години
Кое щастие не е илюзия? Колко истински щастливи хора познавате? И стига вече с тея хероинови истории от 90те. Този наркотик отдавна не е на мода, има доста по сериозни на пазара. Докато още фокуса ви е 20 години назад, децата вземат ежедневно бонбони, амфети, кока, *** и прочие и си съсипват живота.