ЧЕЗ отчита извънредно – задава се новата цена

Абонатите на дружеството могат да извършат и самоотчет
27 юни 2018 14:30, Красимир Ангелов
81
ЧЕЗ отчита извънредно – задава се новата цена
Снимка: Булфото

"ЧЕЗ Разпределение България" АД ще извърши извънредно отчитане на електромерите на клиентите си, съобщиха от дружеството.

Извънредното отчитане е заради очакваното решение на Комисията за енергийно и водно регулиране (КЕВР) за нови цени на електроенергията от 1 юли 2018 г.

Графикът на извънредния отчет ще бъде публикуван на 29 юни на интернет страницата на "ЧЕЗ". Информация може да се получи и в центровете за обслужване на клиенти, както и на денонощната телефонна линия 0700 10 010.

Поради физическата невъзможност всички електромери да бъдат отчетени в един и същи ден, месечните сметки на клиентите ще бъдат преизчислени към датата на въвеждане на новите цени.

Клиентите обаче ще имат възможност и сами да отчетат показанията на електромерите си на 30 юни 2018 г. и да подадат данните към компанията между 1 и 5 юли - на телефонната линия 0700 10 010, на мейл klienti@cez-rp.bg, през уеб-сайта www.cez.bg, меню "Самоотчет" или в центровете за обслужване на клиенти на "ЧЕЗ".

Трябва да се посочат данните от електромера по всички тарифи, клиентски номер, оторизационен код/абонатен номер, трите имена на титуляра и адреса на обекта, за който се декларират показания.

Подадените данни от самоотчета през този период се считат за отчетено потребление към 30 юни, включително. Самоотчитането е по желание и не отменя извършването на месечен отчет от страна на дружеството.

Заради различните цени – стара и нова, фактурите през юли ще съдържат информация за консумираната електроенергия за два отчетни периода - по стари и по нови цени.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


81
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
53
1
 
0
 
! Отговори
bobi преди 5 години
До будаи с какво точно ти се подиграват пък ГЕРБ на тебе? пий си хапчетата и не пиши глупости
52
1
 
0
 
! Отговори
bobi преди 5 години
До Г.Георгиевне е възможно.. как ще отопляват цяло жилище за 5 лева?
51
2
 
4
 
! Отговори
Г.Георгиев преди 5 години
Как е възможно в Швеция хората през зимата да си отопляват 3стайно жилище за 5 български лева на месец а в България не можеш и за 100лв.да отоплиш половината от този имот.
50
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Поредният монопол цялият парламент да се маха крадливо и алчно племе вън гадове продажни
49
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
BYLGARINO SPISCH LI? NIKYDE V ES NE VDIGAT TOKA DVA PYTI GODISCHNO S NAD 10 % NIKYDE SPI BYLGARINO SPI ZIMATA SCHTE DOIDE
48
2
 
19
 
! Отговори
буда преди 5 години
до кога ще чакаме и търпим бе хора ???????вземайте лопатите и мотиките и към парламента да линчувме и бесим...Герб ни се подиграват пред очите ни .....толкова ли скапан народ сме?
47
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ще ви уморят от глад.
46
8
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Мисля че това не е най важното, турската лира е по важна.
45
3
 
12
 
! Отговори
Ххх преди 5 години
Важното е че сме стабиУни като крик у пЕсък
44
4
 
16
 
! Отговори
иво преди 5 години
Абе няма ли да ги сменят реформаторите на Костов , дето завзеха КЕВР , нали от чеза ни увериха че няма опасност от увеличение на тока .
43
3
 
8
 
! Отговори
до 53 преди 5 години
Ами тогава като минаваш покрай Козлодуй, напълни багажника с ток и ще ти е само изразходвания ток. Няма да плащаш никакви други такси.Кво ще се занимаш с пренос и разпределение, които го оскъпяват.
42
3
 
5
 
! Отговори
до 52 преди 5 години
Умен, колко човека според теб са необходими за да се отчетат 3 000 000 абонати за един ден.
41
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Може и да не е остров, но ЧЕЗ със сигурност Е.
40
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Борисоф защо свали Милен Цветков, А? Гръцко островче нещо ау? Жалка история
39
7
 
10
 
! Отговори
Жоро преди 5 години
Последният месе почти не съм си бил вкъщи. Сметката за тока е 70 и нещо. От тях обаче само 30 и нещо е изразходен ток, а останалото са разни таксички.
38
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не разбирам, не могат да отчетат всички електромери в един ден, щели да калкулират.Елементарно е: на 30-ти каквото не обиколят - обикалят на първи, на втори, на трети и когато успеят и за когото успеят ще се прилага новата цена.Или ако им трябва 5 дни, то от 5-то число. Елементарно е, свързваш и пускаш...
37
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Все си мислех че това увеличение е някакъв майтам по повод Гинка Електричарката, пък те верно ще ни вдигат цените от другата седмица. Бог да ги накаже!
36
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Дали е остров или нещо друго няма значение.Ясно е, че участват подставени лица.Пътят на парите обаче ВИНАГИ е проследим.И ако българската псевдо прокуратура и специализираните псевдо служби упорито бездействат, има други, които работят. И не прощават, защото допустимите граници отдавна са пресечени.Нервният МУ изблик не е за острова. Той отдавна не се интересува от мнението на българите. Имал семейство и то четяло. Кого заблуждава семейството МУ знае. И нашите семейства четат и слушат, и живеят с ежедневните МУ лъжи
35
2
 
8
 
! Отговори
палците, палците преди 5 години
Педикюра, педикюра, педикюра. Борба с остатъците на ... .?!?Палците, палците. На острова, на острова, там на морето, как накъде, айде стига бе.
34
3
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Борисов няма гръцки остров. Борисов има български остров. На него той не живее сам като куче! Но е отделен на него над всички нас. От там управлява. Хубав, богат, едноличен остров на властта. С негово благоволение могат да стигнат до него котараци, Цветанов, Прокурор, Медиен магнат, Митничар, някой министър и някоя журналистка по лични въпроси.От този остров не се виждат стотиците хиляди мизерстващи, но се вижда пълното шосе към Гърция. От него не се виждат майките до парламента, но се виждат пълните кафенета на Витошка.От него не се вижда цензура в медиите, а се виждат успехите на евр