Втори ден търговци на горива протестират пред МС

Заканиха се с нови протести и блокиране на пътища и граници
27 юни 2018 15:45, Анисия Иванова
5

Малките и средни търговци на горива излязоха на протест в София за втори пореден ден. Те се опасяват от фалит заради приетия на първо четене закон, който предвижда сериозни банкови гаранции от тяхна страна, за да могат да извършват своята дейност.

Още по темата

Десетки недоволни се събраха в 10:00 ч. днес пред Министерския съвет. Те се обявиха против предвидените законови промени, които предвиждат търговците на горива да блокират сериозни суми под формата на банкови гаранции, както и да имат определен капитал, за да продължат да работят, съобщи Bulgaria ON AIR.

Собствениците на малки бензиностанции настояват още да не бъдат поставяни под общ знаменател с големите вериги. Те смятат, че по този начин на пазара ще останат само големите "играчи", а цените на горивата ще скочат.

Вчера протестиращите се събраха пред Народното събрание. Там обаче внимание не им беше обърнато. Затова днес излязоха пред сградата на Министерския съвет. Те бяха категорични, че ако до края на седмицата никой не пожелае да осъществи диалог с тях, ще организират нови протести като дори е възможно да блокират основни пътища и границите.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
защо сте пропуснали да посетите паветата без цистерни
3
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Целта е да принудят малките да вкарат по голям капитал в банките и после управляващите да го гепят.Така направиха и със здравната каса,опоскаха милиарди и сега за матрияло нема пари за лечение.
2
6
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Какъв капитал фантазират тези от парлямента - то и сега никой не ти дава без пари... Друг въпрос е че и тези 'малки' търговци предпочитат да си купят мазерати и не да държат 200 хил депозит в банката, защота никой не знае кога управляващите ще решат да фалират банката
1
3
 
6
 
! Отговори
сминдух енд чесън преди 5 години
Не може всички да имат определен капитал,а и за да имат трябва да работят .Явно според родните законотворци у нас е естествено да имаш капитал без да работиш.