Пожарникарите реагирали на 118 сигнала за ден

Повечето от тях са свързани с обилните дъждове
28 юни 2018 21:47, Красимир Ангелов
3
Пожарникарите реагирали на 118 сигнала за ден
Снимка: Булфото

От началото на деня до 18.00 часа служителите на "Пожарна безопасност и защита на населението" са реагирали на 118 сигнала за произшествия, от които 11 пожара и 107 спасителни дейности, посочва МВР.

Към момента звената за "ПБЗН" участват в локализирането и ликвидирането на 14 произшествия. Няма данни за застрашени хора и населени места.

Още по темата
Постъпилите сигнали са предимно за територията на Столичната община и областите Пловдив, Пазарджик, София, Смолян. Основната част от тях са за наводнени приземни етажи, мазета, дворове и части от пътна и улична инфраструктура, както и за отстраняване на опасни предмети и паднали дървета.

В област Пловдив са извършени отводнителни дейности по 49 сигнала за наводнени къщи, дворове, подлези, улици, обществени сгради и за паднали дървета. В област Смолян са получени 30 сигнала за наводнения и локални опасности от наводнения, отработени са 26 от тях. Бедствено положение е обявено на територията на Смолян и Чепеларе.

В област Пазарджик са постъпили 30 сигнала за наводнени приземни етажи, мазета на частни и обществени сгради и части от уличната инфраструктура. Екипите на "ПБЗН" са отработили 26 от тях.

В област Бургас към момента са получени над 35 сигнала за наводнение улици, паркинги. Екипи на пожарната служба работят по отводняването им.

Постъпилите сигнали в област Монтана са пет и всичките са отработени.


3
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Зимъска им е къде къде по-лекичко.
2
1
 
2
 
! Отговори
Българин преди 8 месеца
Ако снимката е актуална, там има само служители на МО!?
Служителите на "Пожарна безопасност и защита на населението" на 118 сигнала, те да не са 120 000 служителя !?!?!?!?!
1
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Браво!