Кой спечели от вота на недоверие и какво показа дебатът?

Анализатори: Отношението е неглижиращо, няма уважение!
29 юни 2018 22:11, Екип на Bulgaria On Air
6

Очаквано кабинетът "Борисов 3" оцеля след гласуването на внесения вот на доверие от БСП за провал на политиката му в сферата на сигурността.

Зад премиера и министрите му застанаха 131 депутати от ГЕРБ, "Обединени патриоти" и "Воля". Единодушно от БСП и ДПС гласуваха против правителството.

Още по темата
Социологът Евелина Славкова коментира гласуването днес в Народното събрание и каза, че от този вот нито опозицията, нито управляващите са спечелили.

"Неглижиращо е вече отношението към вота на недоверие. Спретва се един дебат в рамките на час и половина. Това е неуважение към тежестта, която един вот на недоверие трябва да има", подчерта Славкова в студиото на "Денят ON AIR".

Социологът каза също, че резултатът от гласуването е бил ясен още преди това, но тя допълни също, че при толкова важна тема на вота, каквато е сигурността, не е имало никакво желание от страна на опозиция или управляващи да защитават аргументите си.

Политологът Страхил Делийски пък беше категоричен, че БСП са избрали грешна тема, по която да внесат вот на недоверие. Според него това, което ще остане от него, е поредна демонстрация за изключително незачитане на формалните демократични процедури.

"Аз ви предлагам да не се задълбочаваме в тези детайли в рамките на един ритуал, който беше очевидно досаден за всички. Трибуната беше използвана за политически декларации и за нищо друго", каза Страхил Делийски пред Bulgaria ON AIR.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
4
 
4
 
! Отговори
Отговор преди 5 години
До Симо 4Симо ,България фалира три пъти. При Луканов , Виденов, и Станишев . Какви глупости пишеш ? Егати фалита. Във всъко семейство по 1-2 коли.Гърция , Турция и др. станаха като да си отидеш на село. Ученици ходат на училище с коли и мотори.Само в Метро нопример има повече стока от цяла соц. България.Спестяванията растат като луди.Дай Боже такъв фолит и на Русия. Ама нейсе.
4
1
 
7
 
! Отговори
Я гледай.... преди 5 години
Видя се че от тези чести вотове файда няма. Боко е непоклатим. Да опитат с четирите милиарда на Борисов и гръцкия остров. Ама Кирил Добрев да уточни за остров Крит ли се отнася , ила за Тасос?Малоум ..ници.
3
6
 
6
 
! Отговори
Симо преди 5 години
До се се се ре - умре: Да -докато се оправдавате все още с комунизма ,държавата България върви към фалит. Седесарите я ликвидираха , герберите продължават към фалита. Защото двете партии се сляха в една и сега заедно ни водят към пропастта.
2
6
 
5
 
! Отговори
Кунц преди 5 години
Дебатът показа, че България Не може да бъде повече Руска лаборатория за социални експерименти. И защо никой не попита за ниските ни заплати, или Извращението топлофикация. Пак руснаците надничат зад ъгъла............
1
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Продължава да се неглежира темата за сигурността от страна на гербаджиите, макар че и те да го осъзнават, но така им е заповядано да правят! Тази тема, както и още две, доходите и корупцията, са ахилесовата пета на тая "партия". но все някакси се опитват да се изплъзнат от тях. Просто не ги устройва да се погледнат в огледалото и да видят, че са докарали държавата до състояние на колапс. А да, "спомнят" си само, че Орешарски е виновен за всичко и той е провалил всичките им усилия..Просто и.диоти