Добрата новина: Куче откри изчезнала, безпомощна жена

Хъскито Хаус открило бабата, заровена в тиня, в Бургас
2 юли 2018 10:30,
18
Добрата новина: Куче откри изчезнала, безпомощна жена
Кадър: Нова тв

Изчезнала жена в безпомощно състояние бе открита от домашно куче край парк "Езеро" в Бургас.

Благодарение на хъскито Хаус животът на 73-годишната жена е спасен, след като била обявена за издирване от четири дни и оттогава лежала в калта.

В събота сутринта 6-годишното хъски Хаус, заедно с осиновената от приют Ечи, били на разходка в Морската градина със стопаните си. Изведнъж кучетата се превъзбудили и хукнали към гористата част на парка.

"Тръгнахме след тях. Бяха изключително неспокойни и двамата, особено Хаус. Дойдохме тук, затънахме в тази кал и решихме да се върнем обратно. В момента, в който решихме да се връщаме, той се стрелна в храсти, затова отидохме да го издърпаме. Видяхме, че лежи жена. Изглеждаше като мъртва. Когато отидох при нея видях, че диша, но не отговаряше. Просто трепереше цялата. Явно е била тук през нощта, а то имаше буря и беше затънала цялата в кал. Тревата беше вдигната. Жената лежеше, ако кучето не беше влязло там при нея, никога нямаше да я видим", разказва пред Нова тв Ваня Георгиева - собственичка на Хаус.

Ваня и приятелят й веднага се обадили на телефон 112. До пристигането на линейката Хаус седял до краката на безпомощната жена и скимтял. Калта била толкова дълбока, че дори линейката затънала и се наложило да бутат. Оказало се, че полицията знае за изчезването на възрастната жена.

По неофициална информация жената е напуснала Центъра за психично здраве в четвъртък. 24 часа по-късно била изписана по административен път, тъй като постъпването й в лечебното заведение било доброволно.

След преглед в бургаската болница е установено, че 73-годишната жена няма сериозни наранявания, въпреки че е прекарала два дни под открито небе и е върната в Центъра за психично здраве, където е била на свободен режим на лечение.

Това не е първият случай, в който Хаус спасява и помага. Стопаните му разказват, че още от малко куче, домашният им любимец защитавал безпомощни хора и животни.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


18
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
На кучето- медал да се даде...Браво.
14
2
 
19
 
! Отговори
Публиката преди 5 години
Това куче е пример за поведение на българите...Някъде през годините на любимата демокрация забравиха какво е взаимопомощ и състрадание....А дните ни на този свят са преброени....А на кучето пожелавам дълголетие и здраве за да спасява повече изпаднали в беда същества защото на хората не може да се разчита -особено на мвр😢
13
5
 
15
 
! Отговори
marquise преди 5 години
Трябва да благодарим и на МВР, че са "разкрили" успешно поредният случай на изчезнало лице, обявено за държавно издирване.Очакваме поздравителни адреси, служебни награди от МВР и предложения на МС за удостояване Президента на РБ с държавни награди.
12
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Браво на кучето
11
0
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 8 Браво на младежите, но без помощта на кучетата, жената да си е отишла. А коментарът ти е типичен за всички, чиято основна задача е да "чишкат " над всяка добра новина.
10
0
 
56
 
! Отговори
Гогата преди 5 години
Пичове, не злобейте и не се подигравайте ! Никой не знае, какво го чака зад ъгъла ! Браво на хъскито и спасителите !
9
5
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Естествено новината няма да се размине без дежурните ни oлигофрeни.
8
53
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
На кучелюбците ще кажа, че кучето е чишнало върху бабата и си е продължило по пътя. Добре че е имало хора да се обадят на 112 да я извадят.
7
7
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Сега някой злобен, защо не напише нещо за "кучелюбците".Много са тихи.
6
2
 
56
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Кучето - най - добрия приятел на човека! Никога няма да се замисли , дали ще се изкаля! Обичам кучета!
5
1
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
2 - То бива бива да си безчовечно, ама чак пък толкова ...
4
1
 
62
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Браво на човека и браво и на кученцата. Дано горката жена се оправи по-бързо !
3
2
 
79
 
! Отговори
Цецо преди 5 години
Предпочитам да чета такива новини, вместо полицейската сводка... така поддържам човешкото в себе си! Поздравления за спасителите, все така да помагат на изпаднали в беда!!!
2
71
 
6
 
! Отговори
Тц,тц,тц преди 5 години
язък че нямам книжни салфетки. Насълзяват ми се очите.
1
9
 
2
 
! Отговори
Здравейте преди 5 години
От преди 3 дни петък сутринта