Готвят нов ред за изчисляване на болничните

Обезщетенията може да се изчисляват в часове вместо в дни
2 юли 2018 20:56, Екип на Bulgaria On Air
15

3333 гледания   |  Още видео
Обезщетенията за болнични да се изчисляват в часове, а не в дни. Това предлага Министерството на труда и социалната политика с промяна в наредбата, по която се изчисляват работното време, почивките и отпуските.

В момента болничните се смятат в дни, но ако правителството приеме промените в наредбата, работодателите ще трябва да подават данните към Националния осигурителен институт за болния си работник или служител в часове.

Социалните партньори обаче се разминаха по това предложение. Защото, ако един работещ по график има 12-часова смяна, не е ясно как ще му бъде изчислен болничният - за 12 часа или за един работен ден от 8 часа, предаде Bulgaria ON AIR.

Според работодателите обаче предложението трябва да се подкрепи, защото въвежда повече ред и справедливост.

Промените в наредбата предстои да бъдат приети от Министерския съвет и да влязат в сила със задна дата от 1 юли.


 


15
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
0
 
1
 
! Отговори
БАЙ ХОЙ преди 8 месеца
Болен за седемдесет и два часа ! Как ви изглежда ? Напомня ли ви на нещо ? Ами свиквайте !
12
1
 
0
 
! Отговори
Enkis преди 8 месеца
Vasheto zdrave veche i v vashia telefon....vashata zdravna bankova bg debit karta s edno dokosvane v vashia bg telefon...vasheto zdrave s edno dokosvane v vashite bg race...
11
1
 
1
 
! Отговори
шушумиг преди 8 месеца
Айде изтрезнейте , па тогава пишете!
10
1
 
0
 
! Отговори
dj dance mashine преди 8 месеца
А позволявам ти да товариш със метки из всички там където ходиш знаеш ли завистливецо виждал лиси как се изкарват не така че ти същия които незнаино ти знаят устата плюеки къде ли не не ми пука знаеш ли защо отдавна съм те изключил дори не знам за теб ти кои си какъв си що си виж си това което си и тогава говори където и да било каквото и да било ти и компанииката ви амин и много ви здраве чао
9
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Ти които се въртиш.под офисите знаеш ли как се издържа фирма какво търсишмпод вола теле когато видиш съществуването на истинска работа ти отдавна си я забравил дори и това което знаеше неси в час да ти които ми се пишеше на приятел заедно с другия слушаики някои умни ти които имаш това част от това което аз ти дадох благодарност нямаш е ти успех в живота един ден всичко се връща ако ще какъвто си ти за мен си минало защо кое ти пречи аз знам съвеста дето ти я нямаш слушаки другия
8
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Чудесно, а ще ми платят двойно,тройно и петорно след като замествам всички,които са в болнични ?Тази несправедливост е от години да работим и покриваме часовете на хората в болнични и отпуски.
7
1
 
11
 
! Отговори
Гост преди 8 месеца
Скоро идват избори! Не е лошо да помислите какво правите преди да приевате тъпи закони, защото на стадото вече взе да му омръзва да стои на една полянка с един овчар.
6
2
 
31
 
! Отговори
ТHE Патриот преди 8 месеца
който няма работа се чуди само каква малоумщина да измисли!На секунди ги изчислявайте ,с хронометър да се засича направо!Ей как искам нов народен съд!
5
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Отдавна чакам да се реши тази огромна несправедливост, а във часовете когато си здрав турете данък въздух.
4
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Може и в секунди може и по лунния календар пращите от акъл бе мушмули хем си болен хеМ ти върви надника на ден мога да се разболявам по 4 пъти от по един час.
3
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Прошляците искат пак да прецакат работещите Българи!!Иначе не им пречи да раздават фалшиви болнични пенсии и хиляди помощи на вече Мнозинството в България!!
2
1
 
33
 
! Отговори
zeus преди 8 месеца
За Бога, братя, не боледувайте, работете без почивка и умрете ден преди пенсия, та да не ощетите работодателя и държавата.
1
17
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
А така! Най-накрая едно решително правителство се зае с този наболял и спорен проблем, който измъчваше стотици хиляди българи!