Готвят нов ред за изчисляване на болничните

Обезщетенията може да се изчисляват в часове вместо в дни
2 юли 2018 20:56, Екип на Bulgaria On Air
15

Обезщетенията за болнични да се изчисляват в часове, а не в дни. Това предлага Министерството на труда и социалната политика с промяна в наредбата, по която се изчисляват работното време, почивките и отпуските.

В момента болничните се смятат в дни, но ако правителството приеме промените в наредбата, работодателите ще трябва да подават данните към Националния осигурителен институт за болния си работник или служител в часове.

Социалните партньори обаче се разминаха по това предложение. Защото, ако един работещ по график има 12-часова смяна, не е ясно как ще му бъде изчислен болничният - за 12 часа или за един работен ден от 8 часа, предаде Bulgaria ON AIR.

Според работодателите обаче предложението трябва да се подкрепи, защото въвежда повече ред и справедливост.

Промените в наредбата предстои да бъдат приети от Министерския съвет и да влязат в сила със задна дата от 1 юли.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


15
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
0
 
2
 
! Отговори
БАЙ ХОЙ преди 5 години
Болен за седемдесет и два часа ! Как ви изглежда ? Напомня ли ви на нещо ? Ами свиквайте !
11
1
 
1
 
! Отговори
Enkis преди 5 години
Vasheto zdrave veche i v vashia telefon....vashata zdravna bankova bg debit karta s edno dokosvane v vashia bg telefon...vasheto zdrave s edno dokosvane v vashite bg race...
10
1
 
2
 
! Отговори
шушумиг преди 5 години
Айде изтрезнейте , па тогава пишете!
9
1
 
1
 
! Отговори
dj dance mashine преди 5 години
А позволявам ти да товариш със метки из всички там където ходиш знаеш ли завистливецо виждал лиси как се изкарват не така че ти същия които незнаино ти знаят устата плюеки къде ли не не ми пука знаеш ли защо отдавна съм те изключил дори не знам за теб ти кои си какъв си що си виж си това което си и тогава говори където и да било каквото и да било ти и компанииката ви амин и много ви здраве чао
8
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ти които се въртиш.под офисите знаеш ли как се издържа фирма какво търсишмпод вола теле когато видиш съществуването на истинска работа ти отдавна си я забравил дори и това което знаеше неси в час да ти които ми се пишеше на приятел заедно с другия слушаики някои умни ти които имаш това част от това което аз ти дадох благодарност нямаш е ти успех в живота един ден всичко се връща ако ще какъвто си ти за мен си минало защо кое ти пречи аз знам съвеста дето ти я нямаш слушаки другия
7
1
 
12
 
! Отговори
Гост преди 5 години
Скоро идват избори! Не е лошо да помислите какво правите преди да приевате *** закони, защото на стадото вече взе да му омръзва да стои на една полянка с един овчар.
6
2
 
32
 
! Отговори
ТHE Патриот преди 5 години
който няма работа се чуди само каква малоумщина да измисли!На секунди ги изчислявайте ,с хронометър да се засича направо!Ей как искам нов народен съд!
5
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Отдавна чакам да се реши тази огромна несправедливост, а във часовете когато си здрав турете данък въздух.
4
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Може и в секунди може и по лунния календар пращите от акъл бе мушмули хем си болен хеМ ти върви надника на ден мога да се разболявам по 4 пъти от по един час.
3
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Прошляците искат пак да прецакат работещите Българи!!Иначе не им пречи да раздават фалшиви болнични пенсии и хиляди помощи на вече Мнозинството в България!!
2
1
 
34
 
! Отговори
zeus преди 5 години
За Бога, братя, не боледувайте, работете без почивка и умрете ден преди пенсия, та да не ощетите работодателя и държавата.
1
17
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А така! Най-накрая едно решително правителство се зае с този наболял и спорен проблем, който измъчваше стотици хиляди българи!