Росен Петров: Божидар Димитров се бореше за българското!

"Професорът вкара историята в телевизията"
2 юли 2018 22:13, Екип на Bulgaria On Air
56

"Днес, когато всички казват, че проф. Божидар Димитров е бил голям историк и учен, искам да отбележа, че всъщност той беше нещо друго. Той беше войн. Той се бореше за българското и българската кауза. И когато говореше сладкодумно или понякога грубовато, несъмнено вършеше повече работа за националните ни интереси от една пехотна дивизия", каза в студиото на "Денят ON AIR" по Bulgaria ON AIR журналистът Росен Петров.
Още по темата
Вчера на 72 години почина проф. Божидар Димитров.

Той е бивш дългогодишен директор на Националния исторически музей, историк и автор на десетки книги, посветени на българската история. В последно време имаше проблеми със сърцето, заради което влиза в болница няколко пъти.

Божидар Димитров е роден на 3 декември 1945 г. в Созопол, в семейство на бежанци от Източна Тракия. Завършва история и археология в Софийския университет, има докторат по история.

"Проф. Димитров съумяваше да разказва по един не сух начин. Той беше традиционният патриот, вкара историята в телевизията и по този начин допринесе за патриотичното възпитание повече от всеки друг", допълни още водещият на "Операция История" в студиото на Ганиела Ангелова.

Вижте още във видеото!
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


56
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
20
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Още един си отиде в Ада
2
6
 
12
 
! Отговори
българина преди 5 години
та герб се борят за турското еврейското и американското
1
11
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Вечна му памет на професора!Много хубави думи на Росен.