По-висок акциз за бездимните цигари!

Според депутатите загубата за бюджета е 15 милиона лева
3 юли 2018 22:21,
16

По-висок акциз за нагреваемите цигари предлага управляващото мнозинство. Според изчисленията на депутатите от януари загубата за бюджета от т. нар. бездимни цигари е 15 милиона лева.

Промените ще доведат до съществено поскъпване на изделията, а производителите им определят предложението като нелогично.

Поскъпването на бездимните цигари безпокои хора като Златко Желев. Той е преминал на тях преди по-малко от година и твърди, че промяната е положителна, съобщава Bulgaria On Air.

Вносителите на предложението смятат, че обикновените цигари и бездимните трябва да се третират по еднакъв начин, тъй като и в двата вида има тютюн. В момента акцизът за нагреваемите цигари е близо 4 пъти по-нисък.

Следващата седмица законопроектът ще бъде разгледан в ресорните комисии, а идеята е промените да влязат сила от месец октомври.



 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


16
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До ХОХОМного си прав..просташка история..хората харесаха IQOS, тия видяха, че започват да са вървежни, дай сега да ударим балтията..Абе Андрешко си е Андрешко..Направят ли ги 8 лева, хората масово ще купуват ординаарните цигари, повече ще се разболяват респективно..АМАН ОТ ТЪПАНАРИИИ!!!!!!!!!!
15
2
 
0
 
! Отговори
ХОХО преди 5 години
До Xaxa
14
2
 
4
 
! Отговори
БГ. НАРОДОПСИХОЛОГИЯ преди 5 години
ТЪРПИ НАРОДЕ............,ТИ СИ ГИ ИЗБРА , САМО БОЙ И ЕВАН И СТИСКАНЕ ЗА ГУШАТА .......ОТ ПОСИНЯВАНЕ , И ПАК ....ТРАЙ!!!!
13
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Оставка на гербавите мутри и кърлежи!
12
2
 
6
 
! Отговори
МС преди 5 години
На българина трябва да му е гадно. На политиците джобовете трябва да са пълни. Всичко което не е вредно трябва да е скъпо. Дреме и на Менда дали се тровиме или не, важно е някой да вземе някакви пари.
11
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
За да може Пеевски да продава повече отрова на Булгартабак.
10
2
 
8
 
! Отговори
IQOS преди 5 години
Искат милиони, а да не получат протести?
9
3
 
16
 
! Отговори
Xaxa преди 5 години
Единственната държава в ЕС която налага акциз за бездимни цигари това само в българия може да се случи ние явно сме най умните другите държави са *** и не налагат. Нямам думи просто хората аха намериха вариант да не се тровят толкова много и в същото време да пушат и да не првчат на останалите но не *** безмозачни ще ги изкарат и по вредни даже само и само да лапат пари . Имам колеги които като пуша бездимната и са ми казвали махния че мирише гадно хахахаха ужас а са пушачи .
8
10
 
4
 
! Отговори
Фен преди 5 години
Ми цената за клиента е еднаква. Значи лапкането е за хамерикаският вносител! Да го правят!
7
2
 
13
 
! Отговори
Аз преди 5 години
Бръкнаха на Дебеланчо я джоба. Намалят му печалбите.
6
5
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Чисто лобистка поправка, на никой не му пука за здравето, особено на пасивните пушачи. Проста сметка, вдигаме акциза и тези които са се объркали да минат на новия продукт се връщат към традиционните цигари.
5
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До АнонименПРОБВАТ,АКО МИНЕ......
4
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Цената ще остане 5,50, колкото останалите цигари.
3
3
 
19
 
! Отговори
Некой си... преди 5 години
Колеги във фирмата казаха, че ако вдигнат акциза на тизи цигари на следващите избори няма да гласуват. Но все пак тези цигари се произвеждат от голям USA-концерн, с мощно лоби в Американският сенат... ще натиснат посланика на USA, той привика Боко, ще му каже каква да е крайната цена и така.
2
2
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Това ще катурне ГЕРБ.
1
3
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не наяадоха се!!!!!!