100 от 100 на изпитите! Единствената, която го направи - Петрослава!

Тя е най-добрата сред всички седмокласници
4 юли 2018 09:03, Елка Василева
52

Тя учи в любимата ѝ Софийска математическа гимназия и e най-добрата сред всички седмокласници у нас.

Петрослава Братанова е единствената ученичка, която е изкарала 100 точки от 100 възможни и на двата изпита – по български език и математика.

Зад отличния успех стоят много труд и постоянство. Въпреки че заляга над уроците, Петрослава намира време и за спорт. Тренирала е карате и балет, а в момента усилено се занимава със синхронно плуване, разказва Bulgaria ON AIR.

Понеже Петрослава е много добра в сметките, не разчита на класирането от МОН. Категорична е, че ще продължи своето обучение в математическата гимназия с профил немски език.

Вижте репортажа на Bulgaria ON AIR
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


52
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
44
1
 
2
 
! Отговори
Името си не знам преди 5 години
Беше ми в детската градина преди години (2009-2011), филиал на 6-то ОДЗ, ж.к. Толстой.Даже по едно време живееше в съседния блок на нашия.Поздравления!
43
0
 
3
 
! Отговори
Патреот преди 5 години
Абе големи патриоти сте готови да линчуват успеха а държавата си за едно кебапче ще продадат нещастници не заслужаваме нито Ботев нито Левски.....
42
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
На тези елементарни матури през 2018 година, 20 години след като съм завършила 7-ми клас, ще изкарам по 100 точки.
41
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Браво на момичето! Обаче не разбирам защо трябва да си тръгва от държавата? Защо всички умни млади хора трябва да заминат в чужбина, оставяйки тази държава да гние? Те са бъдещето на нашата родина! България има велика и богата история, с която трябва да се гордем и според мен има и велико бъдеще.
40
6
 
2
 
! Отговори
Русото... преди 5 години
пиче зад нея, която постоянно си отмяташе косата е страшнаааа!!!
39
3
 
24
 
! Отговори
Тони преди 5 години
За да си добър по математика не е необходимо да си зубър...там трябва мисъл, не става с папагалско запомняне. На коментарите за чужбина - завършил съм СМГ преди 15 години. Не съм емигрирал, работя добре платена работа. В частния сектор, поне в София, има достатъчно фирми, които оценяват когато човек има знания и умения.
38
2
 
8
 
! Отговори
До 41 преди 5 години
Оправи ми деня :)
37
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Знаем къде го е направила...
36
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Внучка на писателя Г. Братанов! Де поезия, де математика!!!?!?!?! ГМО!
35
0
 
2
 
! Отговори
Аз преди 5 години
До Юлияна"Впрочем" какво не ти харесва или "апропо" е по сложно и звучи по-интелигентно? А нормално "З" какъв е проблема да се пише вместо това нещо "э" ?
34
8
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Какви времена! Момичетата станаха отличници, а момчетата - като Винету Бурисув!
33
0
 
12
 
! Отговори
Наша гордост преди 5 години
Дайте нещо за родителите, де!
32
2
 
26
 
! Отговори
Юлияна преди 5 години
Умните деца винаги се открояват!!! Едно такова дете е дар Божи, эвучи ужасно клиширано но това е самата истина!!! Апропо, родителите би трябвало да са много горди, эащото това е и тяхна эаслуга!!! Напред и само напред!!!
31
1
 
22
 
! Отговори
Един от Северозапада преди 5 години
Браво на детето! Пожелава му от все сърце, българската поговорка "Хубавите круши прасетата ги ядат!" да НЕ важи за нея!!!
30
10
 
14
 
! Отговори
Jstinian преди 5 години
На фона на 90% просто, невъзпитано, мързеливо , мутрафони, чалгаджии население в България това не е НИЩО! Браво на момичето, а къде са другите деца? Където са и родителите им! в ПОМИЯТА! Не може да искаме култура и навици от общество което не съществува! Никога не сме имали аристокрация за да имаме общество с изградена ценностна система! Но имаме си мутри и простаци! Всеки ден се вижда кво представляваме......Българите
29
1
 
12
 
! Отговори
Бат Петко, преди 5 години
хубаво е ти пък да се научиш да четеш, преди да пишеш. Дай, Боже, повече такива деца и повече интелигентни възрастни, които поне да четат и да асимилират прочетеното биха могли. Само един намира, че момичето било зубър тук. Моля, ползвай си грамотно единственото число и конкретно се обърни към него. Не обобщавай така, че и ти влизаш в кюпа на собствените си обобщения.
28
4
 
32
 
! Отговори
Bat Petko преди 5 години
Пак ми писна от коментиращи ...... Зубърите ... зубърите, очевидно тези коментиращи са с IQ, сравнимо с номера на обувките им. Дай боже и тук да има повече такива деца. И по-малко коментиращи .....
27
1
 
35
 
! Отговори
Даскала преди 5 години
БРАВО!!!!Респект пред такива деца.
26
8
 
21
 
! Отговори
27, преди 5 години
Прав си, но зубърите обикновено са добри по зубрашките предмети - у нас такива са география, история, биология. По математика не са обикновено от най-добрите и често им пишат шестици по милост, да не им развалят успеха.
25
5
 
24
 
! Отговори
24, преди 5 години
"Ето, че нещо държавно е по- добро от всичко частно на пазара... Значи можело и държавата да организира нещо добре!"Нищо не може и не организира държавата ни добре. Детето от трети клас е на уроци по математика, за да влезе в СМГ. След това - пак домашен труд, основно. Ако държавата организираше каквото и да било, нямаше децата да се юркат 90% по частни уроци и курсове. Няма друга държава, като нашата, в която образованието да е толкова изнесено от училищата в посока такива и домашно обучение.