Манолова: Всеки трябва да може да атакува решенията на КЕВР!

Омбудсманът внесе иск срещу поскъпването на тока и парното
4 юли 2018 11:54,
25
Манолова: Всеки трябва да може да атакува решенията на КЕВР!
Снимка: архив, Булфото

Големият проблем е, че гражданите не могат да атакуват решенията на КЕВР за определянето на цените на водата, парното, тока и топлата вода, които ги касаят. Това каза омбудсманът Мая Манолова, след като внесе във Върховната административна прокуратура иск срещу решенията на КЕВР за поскъпване на цените на тока и парното, предаде "Фокус".

Още по темата
"Ощетените са гражданите, а те не могат да атакуват решенията на КЕВР", заяви тя.

"Според мотивите на Конституционния съд би следвало съдът да преценява във всеки конкретен случай имат ли право гражданите да обжалват, имат ли правен интерес да атакуват конкретния акт на КЕВР", обясни Мая Манолова.

"За съжаление, практиката на съдилищата е такава, че отхвърлят възможността на гражданите да обжалват актовете, които буквално им бъркат в джоба", коментира тя и уточни, че според сега действащото законодателство единствените, които могат да обжалват тези актове, са енергийните дружества.

"Нали разбирате какъв е абсурдът? ЧЕЗ има право да обжалва актовете на КЕВР, с които се повишава цената на тока. Защо да го прави, след като КЕВР обикновено удовлетворява всичките им искания? Така е и със столичната "Топлофикация" - защо да обжалва новото решение за цената на парното, след като тя е удовлетворена изцяло", попита омбудсманът.

"Отправих и препоръка до НС с настоятелна молба да променят текста в закона, така че да дадат право на гражданите да обжалват. Само че депутатите не се съобразиха с аргументите ми. При последните изменения за Закона за енергетиката просто не ги обсъдиха", каза още Мая Манолова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


25
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
2
 
0
 
! Отговори
питанката преди 5 години
Тая защитничка на мафиьотите братя Галеви пак прави *** PR акции. Как средностатистическия българин може да изчисли колко е справедлива и вярно определена цената на ел.енергията и топлоенергията??? И нейната "жалба" е изсмукана от пръстите, защото горката няма хабер от енергетика и ценообразуване. Това, че не искаш тази цена не е доказателство, а крясъци и истерия. С едната си мозъчна гънка нека провери методиката, заложена в закона.
21
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Докато шайкаджите и слугуващите им медии ще си издерат очите кой повече да плюе по герберската заплаха Корнелия Нинова,безпощадният удар по бойковата крадлива физиономия може да дойде от друга жена-Мая Манолова.
20
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ти мислиш че се "дорава" кат зарзавата ? И се продава на сергия? ..само с въпроса си отговора остава ненужен! Но питай Ердоган приятеля на премиера от коя лафка на капалъ черши го копува.....божеййй....
19
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Мая "работи" най много за благото на народа.Остава да видим резултатите
18
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
до 18 ядрения експерт . Моля да ни светнеш нас незнаещите, как се дорава горивото до АЕЦ Козлодуй.
17
1
 
1
 
! Отговори
До 6 преди 5 години
Абе ти ядреното гориво за пропан бутан ли го имаш! Или за изгнилата царевица от америка през 90 те! Ако не сте грамотни не пишете!!!
16
3
 
7
 
! Отговори
Т преди 5 години
Острието срещу политическата организирана група за индивидуално забогатяване на гърба на Народа-Мая Манолова...Мая обичаме те!
15
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Мая, този път се изложи. Само помисли колко време ще е нужно и колко съдии за да се разгледат обжалванията от граждани. Или може би това е целта - пълен блокаж в работата на КЕВР? Не слушай червените си съветници, по лош път те водят.
14
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ами да атакуваме цените на лукойл или на водата или на парното А ! Защо на КЕВР. Правилното е да има много доставчици и всеки свободно да избира. Не да се увеличава бюрокрацията и чиновниците.
13
2
 
8
 
! Отговори
Българин 1 преди 5 години
Абе Мая,абе Манолова,а може би вече и Найденова,стига вече с този пиар!И какво като всеки ще може да атакува,май само ще създаваме работа на адвокатите и ще им пълним гушките за тоя дето клати гората!!!
12
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До АнонименВ България никой не може да се кандидатира за президент. Кандидатът за президент го избират, одобряват и кандидатират от Посолството и от по-страшите Партньори.
11
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Всеки с поне две мозъчни гънки знае, че всичко може да се внесе в прокуратурата.Друг е въпрос, че това не е прокуратура, а герберска п.длога.
10
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
За президент ли ще се кандидатира тази комунистическа ***, та ни я тика те всеки ден в новините.
9
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Всеки червен *** трябва да не може да атакува. Счупете им пипалата.
8
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
МАЙЧЕ ПРИБЕРИ СИ ЧЕРВЕНИТЕ *** ОТ СПАСИ СОФИЯ ДА НЕ ГИ ПРИБЕРЕМ НИЕ.
7
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Г-жа Манолова показва сериозни юридически познания, като обжалва административен акт в прокуратурата вместо във ВАС. Смело новаторство, както подобава на един Истински Юрист. И партиен водач да стане и еврокоммисар, грижата за народа ще си остане нейно кредо.
6
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 4 ЗА ДА ПОЛУЧАВАШ ТОК ОТ АЕЦ КОЗЛОДУЙ. ЩЕ ПИТАШ МОСКВА. ГОРИВОТО Е НА РУСИЯ. АЕЦ Козлодуй без гориво е повече от О.Който дава материала той определя цената.
5
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Вдига винаги силна ПУШИЛКА.Гледа да се докаже, че работи много.
4
2
 
19
 
! Отговори
ХАХАХХАХА преди 5 години
Мая Манолова е права. Аз например искам да атакувам в съда НЕПАЗАРНИЯ ПРИНЦИП на продажбите на ток, например аз искам да си купувам ток от АЦ Козлодуй чията себестойност е стотинка и половина, и съм съгласен държавата да ми го продава на пет стотинки, обаче се оказва, че трябва да купувам фотоволтаично-марицовия ток, който е до десет пъти по-скъп. Тока от Козлодуй се изнасял за без пари на братска Турция. Срещу тока от АЕЦА получаваме прескъпи турски сериали, които опростачват българския народ
3
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Днес не ми харесва снимката! Както всички знаем Мая Манолова върши само добрини, един бъдещ президент или политик трябва да върши само добрини като Мая Манолова и това трянва да се показва по медиите всеки ден. Но не е достатъчно - трябва да има и визия - усмихната, лъчезарана, харизманична, обнадеждаваща! А каква снимка сте сложили, погледнете само каква снимка сте сложили! Безобразие!