Ол инклузив по български: Неизяденото днес кюфте - карначе утре!

Уловки дебнат туристите, уж предплатили почивката си
4 юли 2018 13:42,
144
Ол инклузив по български: Неизяденото днес кюфте - карначе утре!
Снимка: Pixabay

"Страхотна почивка - ол инклузив е!" - хвалят се туристи. Да ама не, защото лъсна истината за богатото меню.

Оказва се, че за разнообразието в чиниите има чалъм - кюфтета в ол инклузив комплексите по морето минават през мелачка, а на следващия ден се сервират като карначета на скара например. Това пише "Телеграф", цитирайки източници, буквално от кухнята.

Още по темата

Според тях недоядената чорба, или грах яхния и някакво друго вариво се пасират и се превръщат в крем супа.

Причината е, че практиката в ол инклузив ресторантите е да не се изхвърлят никакви продукти, особено пък вече минали през огъня. "Изобретателността" на готвачи и управители пък бие рекорди всеки сезон.

Уловките за почиващите не спират само с ол инклузива. "Всичко включено", но без 20 лв. за паркинг - гласят оферти.

Повечето хотели на морето разполагат със СПА центрове, парни бани и джакузита, но ако туристите искат да ги ползват, трябва да си плащат отделно от сумата, която вече са дали.

По същия начин е решен и въпросът с паркирането - за автомобил се плаща от 15 до 20 лева на вечер. Иначе екстрите за почиващите са много, но ако си носят допълнително още пари.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


144
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
42
30
 
23
 
! Отговори
здг преди 5 години
Затова тука в Бг основни и любими туристи са руските овце, те нямата проблем с нищо, защото в рАша е още по-мизерно и гадно!! За тях тук е рай, а там *** е направил всичко в мизерия!!Само милиардерите им си живечт на воля, ама те са на държавна заплата хората, но милиарди пъти по-висока от на обикновения колхозник!! Затова мАсква и Ленинград са направени за сметка на всички останали! Щото само в тях живурка висшата партийна класа с милиардите в офшори!!!
41
3
 
25
 
! Отговори
Акад. Гроздов преди 5 години
До Инж. ГаневАбе ядене не знам, ама ракия правят. Казва се говнянка, сипват я по олинклузивите :))))))))))))))))))))))))))))))
40
17
 
46
 
! Отговори
някой преди 5 години
бг морето е за мизерници, аз лятото бачкам, а зимата съм в азия - 500$ билет и после се разпукваш от евтиния, кеф ти тайланд, кеф ти индонезия, кеф ти филипините. За какво да ходя на бг клоаката при тия *** мутри хотелиери? Другите гъзари потрошили хиляда лева на слънчака за 5 дена зимата мръзнат като кучета, аз съм на плажче. Така работи живота, умните са си умни, простите са на слънчака.
39
9
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Пълни глупости. Ол инклизив навсякъде работи по този начин. Храната, която не се изяде на закуска, обяд или вечеря се предлага под друга форма на следващото хранене. Това не означава, че вземат недоядената манджа от чиниите, а използват това което е приготвено, стои в кухнята, но не е консумирано.
38
18
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Точно това е западната кухня което описвате г-да драскачи, българските готвачи ходиха на Запад и научиха ''рецепти'' Hе можем да лишваме западните туристи от западната кухня, защото ако им поднесем екологично чиста храна каквато имаше някога сигурно ще пукнат от недостиг на ГМО и пестициди.
37
3
 
48
 
! Отговори
Инж. Ганев преди 5 години
Ако и от лаййната успеят да направят ядене - открили са перпетуум мобиле-то на хранителния бранш.
36
9
 
40
 
! Отговори
Уау! Изненада! преди 5 години
че те на някои места (Златни Пясъци) ги прибират от чиниите и после ги преработват. Нищо чудно, че всяка година в БГ има "летен грип" със стомашно разстройство. Не знайно защо в Гърция примерно няма летен грип :-0
35
2
 
22
 
! Отговори
В бизнеса по морето преди 5 години
Така си е - за тия пусти печалби - на живи дяволи заприличахме! То за туй Оня отгоре не ни трае дълго.
34
9
 
42
 
! Отговори
@ преди 5 години
98% от хотелите по БГ черноморието са пуснали тръби от мръсния канал пред хотела, макс на 150 метра от плажа.Факт, някой да може или иска да оспори? Това не е позволено и има брутални санкции във всяка съседна страна. Само ние. Бай *** хотелиер.БГ ол инклусив е като бял ***. Няма такова нещо.Това обяснява защо българското семейство почива в Турция и Гърция. Заможните в по далечни места.Забележете, най-много реклама по билбордовете към/на Черно Море е на лекарства срещу разстройство.
33
5
 
16
 
! Отговори
Френска кухня преди 5 години
Соя, кокали и нокти и жили правиме божествени кюфтета по стара европейска рецепта от превъзходната кухня на френските готвачи. Имаме също мухлясало френско сирене струващо 200 долара парчето. eжте бе да ви е сладко, искате чиста ранъ ама нееема щото се изучихме от вас. Във вашите ресторнти на запад от какво правите хамбургери биг мак, хот дог и подобни ? Във ресторантите ви какво предлагат кървав бифтек а латгле от котйо после касапина обира останките и прави кюфтета.
32
0
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Вчерашното пилешко бутче е днешното пиле с ориз и утрешната пилешка супа.
31
2
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Много зависи от хотела.Най-гадният като храна ол инклузив ми беше в много скъп хотел в Сл.бряг-хотел Планета.4 звезди ,ала бала.Хубави стаи,но супер гадна храна.Най-добрият за сега ми е в Созопол,вила Лист.Скромен,но чист хотел,на брега на морето.Храната страхотна,без разточителство.Две супи,две-три основни,няколко десерта + плодове.Но всичко приготвено много вкусно.Тази година пак сме там да видим как ще е.
30
3
 
31
 
! Отговори
Желязко преди 5 години
Цялата ни "хранителна" индустрия - от А до Я - бълва преработени *** и после българите били много болни! Т.н. "Топла витрина" винаги е с продукти с изтекъл срок.
29
1
 
52
 
! Отговори
All In the ass преди 5 години
Ако си ял кренвирши, значи си ял всичко :)))))))))))))))))))
28
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До дамите, не употребявайте майонезения сос ако сте в oвyлaция по време на ол-инклузив почивката си!
27
6
 
15
 
! Отговори
Спокоен преди 5 години
Хайде, хайде. Използвам тия приоми в домакинството ни от десетилетия. Абсолютна разхития е да се изхвърля годна храна. Разбира се, че си има принципи. Тези методи се използват единствено и само, когато има сериозна термична обработка.
26
3
 
17
 
! Отговори
Щерю преди 5 години
Мдамм, преминало през 5-10 меню-метаморфози на клиентите се поднася винаги прясно месце...
25
2
 
24
 
! Отговори
... преди 5 години
Бе което си е така така си е! Само едно е гадното тука, че СЪСИПАХА и ПРОДЪЛЖАВАТ ДА СЪСИПВАТ плажовете и всичко около тах на БГ черноморието! И после седнали да ми обесняват как тука можело "ЕВТИНО" да си "починеш" при това преди време ми казваха, че нямало да има шум над 75-85 dB през ноща! Еми ...
24
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
От написаното не можах да разбера това нарушение ли е, и ако да, какви са санкциите.
23
6
 
30
 
! Отговори
Технолог преди 5 години
В момента се хиля с глас :) Има нещо вярно, че не сме особено умно племе :) Вие салам и луканка купувате ли си от магазина? А, честито! :) За кренвиршите няма да ви говоря. Пък само ако ви разкажа за киселите краставички от буркан ... майчице мила :)