МВР - празник без празнично настроение

Експерт описа случващото се във вътрешното ведомство
5 юли 2018 22:23, Петя Славова
23

С думите, че празнуват без празнично настроение, заместник-председателят на СФСМВР Илия Кузманов описа днешния празник на вътрешното ведомство, предаде Bulgaria ON AIR.
Още по темата

Чудо е, че днес не сме на протест на улицата, както е години наред. И това значи, че търсим диалог, посочи той. Кузманов обаче беше категоричен, че ведомството работи по инерция от години. Освен това проблемът с кадрите остава на дневен ред.

Според бившия зам.-вътрешен министър Филип Гунев, политиците у нас нямат интерес да реформират МВР. А реформата като такава е закъсняла с 20 години. По думите му няма никакво значение дали регистрациите на колите и издаването на лични документи ще е извън системата, ако хората пак се редят на опашки.

Не видях никоя партия да декларира, че иска реформа в МВР, затова и не очаквам такава, посочи Гунев. А Илия Кузманов допълни на свой ред, че "полицай във всяко населено място" е виц в предизборна кампания.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


23
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
1
 
1
 
! Отговори
Таня до 16 преди 5 години
Точно защото изключенията са ни малко сме на този хал... да беше само полицията... и този с колата можеше да спре където трябва, и всеки шофьор на пътя може да спазва правилата, хората с домашни любимци може да не ги водят на детската площадка, за да ходят по нуждите си там, и *** може да се хвърлят в кофата за ***, и транспорта може да се пази, вместо да се рисува и късат седалки, и корупцията за приема в детски и училища може да я няма, и още многооо- да ама не, всичко е от хората
20
0
 
2
 
! Отговори
МВР преди 5 години
От 30-годишни реформине остана МВР! За целия преход има 5 или 6 ЗМВР. Не е нормално на всеки 5 години - нов закон. Стига реформи. нега поне 10-15 години служителите да работят по един закон!
19
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Таня,Народната любов е точно такава, каквато са я заслужили. Не някои участват в престъпни схеми, по скоро е възможно да има някои които не участват.
18
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
С какво са заслужили да празнуват, да вземат да свършат малко работа като за начало.
17
2
 
8
 
! Отговори
До Таня преди 5 години
Друг случай, улица със знак забранено спирането. Очертана вело алея. Съответно паркирали около 20 коли, които пречат. В началото на паркираната колона ха патрулка разбираш ли. Спирам и питам полицаите. "Знаете ли какъв знак има в началото на улицата" гледаха умно без да отговорят. Сигурен съм, че всеки от нас се е сблъсквал с подобни. И да права си не всички са такива, лошото е че са много и заради тях системата не работи. Не само заради политиците.
16
2
 
6
 
! Отговори
До Таня преди 5 години
Таня, със сигурност винаги има изключения. За голямо съжаление, в БГ изключенията са малко. Защото не само участието в групите ами и затварянето на очите за тях си е не вършене на работата. Пътеките в храстите. Хилядите ненаказани нарушения по улицата. Пример. Вървя по тротоара и пред мен паркирана кола. На улицата локва има локва, зелената площ разкаляна явно от друга кола. Сега комичната ситуация върви едно ченге, мина през калта. Питам го няма ли да подаде сигнал, нали е орган на реда. Ами не
15
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Никоя партия не иска реформи в МВР - верно е, МВР повече потъва, доверието нищожно, професионализъм виждаме го колко време цела армия полицаи гонят двама пандизчии и още има не хванати, също с банкомати, с улична и битова престъпност е пр.Какво отчитат тези хора та получават заплати - глоби да, по пет пъти на път от 100 км. те проверяват, и нелегалните пак си бягат.
14
0
 
7
 
! Отговори
До анонимен 3 преди 5 години
Явно народната любов към депутатите наистина е голяма, след като едни и същи тикви ни управляват последните 10г., та по тази причина и полицията не е нужно да ги пази.
13
2
 
5
 
! Отговори
Таня преди 5 години
Винаги има изключения, това не означава че всички организират престъпни групи, че всички са корумпирани и взимат рекети.
12
2
 
9
 
! Отговори
Тъжно,но факт преди 5 години
Вчера,случайно се засякохме трима бивши колеги,пенсионери от МВР.Поздравих ги с празника,като единият определено не помнеше,какво се празнува на 5 юли,а другият беше далеч по-откровен,че на днешните колеги не му пукало за него,защо тогава на него да му дреме за тях?!?И двамата са с по-две карти - на пенсионери от МВР и почетни служители на МВР,които до последно държаха и търпяха на "софрата"?!?А аз помня празника,въпреки,че съм дисциплинарно освободен,така,че колеги "Честит празник от мен!"
11
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Спазва закони и наредби, ама друг път! Организирана престъпна група за тормоз и рекет на гражданите!Как пък цял народ е злобен и объркан, а те милите в бяло?Как никой не твърди, че например ветеринарите са мафия, ами все за добрите полицаи?
10
7
 
8
 
! Отговори
Таня преди 5 години
А полицая, той просто ходи на работа и изпълнява. Защото не той решава какво да прави, а прави това което му наредят. Спазва правила, продедури и наредби... а пък те идват пак от най- горе-тези, които управряват... и пак сме недоволни... и правителсвото е виновно и полициая, че е е на работа и се подчинява(нали и той деца храни)... и пак нищо няма да се промени... пак същото правителство ще изберем... ако не друго поне ще си сидим във форумите и ще сме недоволни...и ще плюем полицая...
9
11
 
9
 
! Отговори
Таня преди 5 години
Интересно защо вие не отидете да работите като полицай?! Нали според вас е прекрасно?! Голяма заплата, ранно пенсиониране, нищо не работиш....а вие сигурно имате и визията?! Защо е тая злоба и ненавист?! Какво трябва точно да напрани полицията за вас за да сте доволни?! Не, не мисля, че някога ще бъдем доволни от каквото и да било! Можем само да седим по форомите и до плюем, да сочим с пръст, да усмиваме, да сме злобни и коварни и да очакваме, че все някой ни е длъжен за нещо...
8
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Дебелосер_ковците на Тиквата пребиха ли Кольо Босия пред НС ?
7
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Куца им логиката, все не могат, все нямат коли, обиколка на шкембака - минимум 160, неартикулирани, страхливи, сервилни, невъзпитани. Ако някой не се вписва в описанието - тежко му.
6
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
С това ранно пенсиониране и с големите пенсии не искат да празнуват, направо се притеснявам какво според тих е наистина достойно за празник....
5
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Милиционер се става бавно, мъчително и невъзвратимо.
4
10
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
На 50 години съм. Никога, когато съм имал нужда в тоя живот полицията не ми е помогнала. А иначе многократно са ме увреждали по всякакви начини. Не съм съден, не съм лежал в затвора, бял съм, завършил съм СУ и то без да си купувам изпитите.Толкова за полицията в тази държава.
3
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Да те опазят, няма да се напрегнат много милиционерите. Виж, да пазят дупетаите от народната либов - в това ги бива.
2
9
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Да протестират ли?Пак ли,нали им вдигнаха заплатките,сега какво искат-пенсия на 30г.?!?!?!