МВР шефът отсече: Не търся сигурност за поста си!

Според него в сектора се усеща стабилност, а реформите се случват
25
МВР шефът отсече: Не търся сигурност за поста си!
Снимка: БТА, архив

Вътрешният министър Валентин Радев заяви, че не търси сигурност за поста си, а гледа да си свърши работата.

"И на моите колеги от политическото ръководство, и от професионалното ръководство, и полицаи казвам едно - най-добрата защита е вашата добра работа и истината", каза министърът в интервю за БНР.

Според него в сектора за сигурност се усеща стабилност.

Още по темата
Днес, година след полицейските протести, празнуваме заедно със синдикатите. Намерихме конструктивен тон, посочи Радев. По думите му промените в Закона за МВР трябва да бъдат готови към края на годината и да бъдат внесени в парламента в началото на следващата сесия.

Той обясни, че промени вече се случват, но постепенно, и реформите ще бъдат еволюционни, а не революционни.

Седемте синдиката в системата изразяват мнението на над 1/3 от служителите и политическото ръководство ще се вслуша в техните искания, "ако са социални, а не управленски". "Управленските нека оставим на правителството, на политическото ръководство и на професионалното ръководство", каза министърът.

Радев отказа да коментира критиките на БСП във вота на недоверие, защото в тях нямало анализи. Той отрече да е му е оказван натиск от коалиционните партньори в управлението.

"Аз не съм усещал такъв натиск. Не съм усещал някой да ни спре по посоката, в която сме решили да управляваме министерството. Надявам се, няма и в бъдеще. Аз съм в много добри отношения с вицепремиера Каракачанов, с премиера и с моите колеги. Не виждам тук някакъв проблем", каза МВР шефът.

По повод оставката на директора на ОД на МВР в Ботевград заради случая "Пелов", министърът коментира, че той не е бил единственият, но е един от основните отговорни за състоянието на дирекцията.

"И комисар Григоров, и неговият заместник са много добри служители. Те просто не се справиха на тези постове. Ако погледнете кариерите им назад, аз съм много впечатлен и от едната, и от  другата, но в момента, на тези постове, те просто не са успели да дадат най-доброто от себе си", смята Радев.

Отделните случаи взривяват общественото мнение за кратко, но като цяло системата е по-стабилна, смята министърът. Той изтъкна, че прокуратурата е господар на следствието и голяма част от работата на МВР остава необяснена по обективни причини.

"Цялата система за сигурност работи така, че тези, които са престъпили закона, да получат своето наказание. Може да не стане веднага, но в крайна сметка по-важното е, както стана с "Килърите" и "Наглите", да получат осъдителни присъди. Там имаше доживотни присъди. Това не се е случвало с периоди назад в държавата", посочи Радев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


25
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
0
 
3
 
! Отговори
pipo преди 5 години
Тоя наистина ли вярва на това което говори. Пълно куку или друсалник.
16
2
 
13
 
! Отговори
Дед Хасан преди 5 години
Този е най добре да му забранят да дава изявления. Така поне няма да става за резил чак толкова. Нека вземе пример от н.в. царя.
15
1
 
11
 
! Отговори
Реформатор преди 5 години
Ето как се прави, за да се имитират реформи в МВР:Дават се едни милиони на определени фирми, спечелили честно обществена поръчка, за да изготвят едни анализи и едни още по тежки доклади как трябва да се реформира системата;После бавно и напоително се разучават докладите, анализират се анализите и... се прави нова обществена поръчка за още едни милиони а друга фирма, която да доразвие докладите и анализите на първата и така.....до края намандата
14
2
 
11
 
! Отговори
124 преди 5 години
Думата реформи вече буди само смях и отвращение у хората,В МВР тя се изчерпва единствено в още по- голямо раздуване на администрацията, забележете не укрепване на полицията, създаване на нови административни дирекции с дублиращи се функции, за да има местенца за удобни чиновници;Прехвърляне на държавни функции към частни групировки, които вместо полицията да борят битовата престъпност
13
1
 
11
 
! Отговори
БАЛАНС преди 5 години
ОБИЧАЙНОТО САМОХВАЛСТВО НА ГЕРБЕРУНГЕЛ.ВЗЕМАТ ПРИМЕР ОТ ГЛАВАТАРЯ СИ.
12
1
 
16
 
! Отговори
БГ преди 5 години
Този човек къде живее.....?!Или пада от Марс...то бива дебелоочие,ама този наистина няма мярка.*** Галфона!
11
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Вече съм сигурен, че герб се изчерпаха като потенциал! Нямат никакви кадърни кадри!
10
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Усеща се стабилност - стабилна поддръжка на престъпниците
9
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Гледа да си свърши работата... дядо Йоцо гледа... кога все пак ще започне да я върши? С гледане ако ставаше, кучето да е станало касапин! ***!
8
2
 
10
 
! Отговори
лъжец преди 5 години
Кой реформи се случват?
7
3
 
13
 
! Отговори
цирк преди 5 години
Над 70% от народа не одобрява полицията и нейната работа,не виждам повод за празник а за сериозна тревога и много въпроси?
6
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Грозен и т-ъ-п и арогантен некадърник - рядко се среща подобна комбинация.Но и при Цветанов я има, де.
5
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
...."усещало се стабилност".... Стабилно се шири престъпността, а хората си остават незащитени!
4
1
 
10
 
! Отговори
Кики преди 5 години
Ел комедианте.
3
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Според него в сектора за сигурност се усеща стабилност."Така е, бягството от затворите е стабилно. Няма лабаво.
2
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Убийства, кражби, телефонни измами, избягали затворници, избягали арестанти, хора с присъди извън затворите.... Но... това явно не са причини за оставки...
1
3
 
16
 
! Отговори
Burzum преди 5 години
Жалък човек....покрай простата Тиква само некадърници виреят...