Проблемите на армията ни: Няма кадри, нито пари за тренировки...

Каракачанов настоя да се осигуряват не само мисиите ни навън
53
Проблемите на армията ни: Няма кадри, нито пари за тренировки...
Снимка: БТА, архив

Проблем пред армията остава липсата на достатъчно военнослужещи и необходимостта от повече тренировки за пилотите. Това каза военният министър Красимир Каракачанов, който участва в закрито заседание на парламентарната комисия по отбрана, която го изслуша за състоянието на армията.

"Там, където изпълняваме своите мисии - в чужбина или по международни учения, нещата са осигурени, но аз не искам да осигуряваме само мисиите ни. Подготовката на военнослужещите през цялата година трябва да бъде осигурена и бойната техника трябва да е на ниво през цялата година, а не само за дадена мисия или за дадено учение", каза министърът, цитиран от БНР.

Председателят на парламентарната комисия по отбрана Константин Попов отбеляза, че за сектора се отделят повече пари и припомни одобрените проекти за модернизация на армията.

"Както виждате, два проекта за инвестиционни разходи минаха, включително този на Сухопътни войски. Мина проектът за инвестиционен разход на военноморските сили, повишиха се заплатите. Има повече бюджет в армията. Приет е план за увеличаване бюджета за отбрана", посочи Константин Попов.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


53
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
37
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Каквато държавата такава ни и армията, полицията ....всичко. Всеки гледа кво прай големият началник и той прави това т.е нищо което се отчита като голема работа и успех.
36
0
 
6
 
! Отговори
пешо преди 5 години
то и министър нема армията,па опряхме до кадрите
35
0
 
5
 
! Отговори
Иванов преди 5 години
Погледнете господа каква армия имате. 20 000 униформени. От които 50 % са със наднормено тегло. Да не говорим за жените в пехотните части. А какво ще мобилизирате като качество? А кой ще се яви? А кой ще е противника. И този противник нали знаете че е със наборна, натренирана и осигурена армия. Как я мислите. Гурбетчиите с калашник ще се справят ли. Защо махнахте наборната армия?
34
0
 
9
 
! Отговори
1 преди 5 години
абе агенте,нали точно това казва и Президента,вие го нападате,че искал да вземе властта,в ръце,една президентска република в България,ще дойде като балсам за народа,няма да има вмро,герб-комунисти,бсп,дпс, атака ,обединени ***....о.....т..и.И България,ще тръгне по правия път.
33
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 30Правилен извод. Това важи с всичка сила и за останалите министрЕ и народни събранници.
32
2
 
1
 
! Отговори
Горд Българин преди 5 години
Долу чета някакви коментари за някакви македонци ... Нещо не ми стана ясно тези от къде са? Да не би това да са извънземните ли що ли? Кво е тома македонец? Звучи ми някак много екзотично и непознато. Да не би пък да е някаква нова марка кашкавал?
31
0
 
4
 
! Отговори
реалист преди 5 години
Каракачанооов то армия нямаме ти пари за тренировки искаш? Защо вие политиците закрихте наборната военна служба бе? На наборниците не им плащахте заплати там се отслужваше по 2 години в сухопътните войски и по 3 години в морските такива. Само им подсигурявахте една зимна, една лятна униформа и по едни кубинки. А униформите се даваха на следващите, които влизаха в казармата и така. Масрафа ви беше само едното хранене, които не беше кой знае какъв. Сега от къде ще намерите войници, а ?
30
2
 
5
 
! Отговори
една българка преди 5 години
Няма да ми вземете чедото за ***!
29
0
 
5
 
! Отговори
войводата преди 5 години
До комитатапари няма! - ДЕЙСТВАЙ.......................
28
0
 
8
 
! Отговори
комитата преди 5 години
има пари з а издръжка само за политическите партии и огромния административен апарат-В БГ вече населението е под 7 милиона ,което означва 1.5 мил работят и издържата колонията БГ
27
0
 
12
 
! Отговори
да бе да преди 5 години
каква армия то военен министър немаме, та до кадрите опряхме
26
0
 
16
 
! Отговори
Да преди 5 години
Може да няма пари, но за сметка на армия, каракачанката не пада под 150 кила живо тегло от плюскане за него само подбрани и скъпи ястия. Колко е дебел този и как лъже.
25
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
пари нема действайте
24
1
 
9
 
! Отговори
Реално преди 5 години
Малко не мие ясно, с колко вдигнахте заплатите през последните 10 години?! Въпросът ми е към К. Попов! И дали не ги намалихте (в съотношение към инфлацията).P.S. Това в скобите е за ориентир :)
23
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Каква армия и каква полиция очаквате при такива министри? Нито да ги гледаш, нито да ги слушаш!
22
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
С 600-700 основна заплата кой ще отиде в армията бе ***???!!! Ами че Рома вече под 50-60 лева на ден не се хваща и ако се хване трябва да не е тежка!
21
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Гоце, Сандански и другите личности в това тяла:Фараоне, не ти ли стига, че прекръстиха и Луната на Горна Македония?
20
0
 
17
 
! Отговори
Каракачанов-ДС агент преди 5 години
КАРАКАЧАНОВ Е АГЕНТ НА ДС:Вербуван на 11.05.1989 година в хотел "РОДИНА" с агентурно име "ДОНЧО" с последващо превъплъщение и ново име агент "ИВАН".Вербоващият офицер на това *** е л-т Новев.МАЛКО ЛИ НИ БЕШЕ ДВА МАНДАТА ДА НИ УПРАВЛЯВА ЕДИН АГЕНТ НА ШЕСТО УПРАВЛЕНИЕ НА ДС /агент ГОЦЕ/ ? ХАЙДЕ БЕЗ ВАС "ПАТРИОТИ" ОТ ШЕСТО УПРАВЛЕНИЕ!!
19
1
 
8
 
! Отговори
До Горна Джумая преди 5 години
Няма македонска войска! Има Северномакедонска войска!
18
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 7Като Босия,ще прави гладни стачки!