Глас от миналото разкрива тайните около Панагюрското съкровище

Наследник на братя Дейкови твърди, че държавата го е иззела незаконно
7 юли 2018 07:45,
30

Годината е 1949 г., когато тримата братя Дейкови копаели глина за тухли и откриват... Панагюрското съкровище. В предаването "Фамилно" гостува Павел Цветанков - един от наследниците на братята, който разказва своята история покрай придобиването на съкровището от държавата.

Според него, държавата го е иззела незаконно. Като доказателство за това той посочва факта, че по време на представяния на езкпозицията в чужбина, навремето Людмила Живкова разказвала, че съкровището е открито от археолози, като това изопачавало истината.

Павел Цветанков допълва, че незаконно се правят копия и реплики на съдовете, като тези, дарени преди години на Дилма Русев. Министерството на културата не е давало на никоя фирма разрешение за такива дейности, категоричен е потомъкът на братя Дейкови.

Той изтъква и странния факт, че по време на различни претегляния съдовете тежат различно. От години Павел Цветанков кореспондира с различни институции по темата за съкровището.

Автентичен запис на Павел Дейков с неговия разказ как е намерено златото можете да чуете тази събота от 10:30 ч. в предаването "Фамилно" по Bulgaria ON AIR.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


30
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
Услугата коментари е временно недостъпна. Извиняваме се за неудобството.